SÖĞÜT BELDESİ DOMATESİ İLE MARKA OLMAK İSTİYOR

EKONOMİ 02.09.2016 - 11:14, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3834+ kez okundu.
 

SÖĞÜT BELDESİ DOMATESİ İLE MARKA OLMAK İSTİYOR

Burdur Vali’si Şerif Yılmaz Burdur’un sebze ve domatesi ile ünlü Çavdır'ın Söğüt Kasabasını ziyaret etti.
Burdur da seracılığın önde gelen Beldesi Söğüt'e ziyarette bulunan Vali Yılmaz İlk olarak Söğüt Belediye Başkanlığını ziyaret etti. Belediye Başkanı Salih Yavuz, Belediye personeli, meclis üyeleri ve muhtarlar tarafından karşılanan Vali Yılmaz'a Başkan Salih Yavuz Belediye girişinde Söğütte üretilen ürünler hakkında bilgi verdi. Vali Yılmaz'ı makamında ağırlayan Başkan Yavuz, Belediye çalışmaları ve Söğüt'ün genel durumuyla ilgili kendisini bilgi aktardı. Son 15 yıl için de seracılık ve örtü altı sebze üretimi ile gelişen Belde bölgenin piyasasını belirler hale geldiği gibi hızla göç almaya başladı. Başkan Yavuz, son birkaç yıl içinde ise yurt dışına başta domates ve sebze olmak üzere çeşitli tarım ürünleri ihraç etmeye başladıklarını belirtti. Seracılığa başlamadan önce Belde halkının Antalya Kumluca'ya tarla kiralayarak sera üreticiliği için gittiğini belirten Yavuz, artık dışarıdan insanların Söğüt'e gelerek burada seracılık yaptığını belirtti. Kendisinin bile seracılık ile uğraştığını söyledi Vali Yılmaz, Belediye ziyareti sonrası, Söğüt Belediyesi Halini gezerek incelemelerde bulundu. Hal içerisini gezen Vali Yılmaz çiftçilerle ve ürünleri satın alan komisyoncu firma yetkilileri ile sohbet ederek işleriyle ilgili bilgi aldı. Söğüt beldesinden Ürünlerin hangi illere gönderildiğini soran Vali Yılmaz bazı firmaların yurt dışına ihracat yaptığı bilgisini aldı.   Burada Basın Mensuplarına açıklamada bulunan Vali Şerif Yılmaz, seracılıkta iyi bir noktada olan Söğüt Beldemizi ziyaret ettiklerini belirterek, baktığımız zaman genelde köylerimizden, beldelerimizden göçlerin olduğunu hatta burada halde 1000 civarında Suriyeli kadın erkek vatandaşın mevsimlik işçi olarak halde çalıştığını belirterek Söğüt Beldemizin göç veren değil göç alan bir belde olarak örnek olduğunu belirtti. Bununda seracılığın yaygınlaşması ile olduğunu belirten Vali Yımaz, İlimizdeki diğer beldelere köylere örnek olması gerektiğinin altını çizdi. Günlük 40 TIR buradan sebze yükleyip ülkemizin çeşitli büyük illerine götürdüğü bilinmektedir. Hal ziyareti sonrası seraları gezen Vali Yılmaz çiftçilerden ürün verimleri ile ilgili bilgi aldı. Vali Yılmaz Domates seralarını inceledikten sonra Söğüt'ten ayrıldı.
Burdur Vali’si Şerif Yılmaz Burdur’un sebze ve domatesi ile ünlü Çavdır'ın Söğüt Kasabasını ziyaret etti.

Burdur da seracılığın önde gelen Beldesi Söğüt'e ziyarette bulunan Vali Yılmaz İlk olarak Söğüt Belediye Başkanlığını ziyaret etti. Belediye Başkanı Salih Yavuz, Belediye personeli, meclis üyeleri ve muhtarlar tarafından karşılanan Vali Yılmaz'a Başkan Salih Yavuz Belediye girişinde Söğütte üretilen ürünler hakkında bilgi verdi.

Vali Yılmaz'ı makamında ağırlayan Başkan Yavuz, Belediye çalışmaları ve Söğüt'ün genel durumuyla ilgili kendisini bilgi aktardı. Son 15 yıl için de seracılık ve örtü altı sebze üretimi ile gelişen Belde bölgenin piyasasını belirler hale geldiği gibi hızla göç almaya başladı. Başkan Yavuz, son birkaç yıl içinde ise yurt dışına başta domates ve sebze olmak üzere çeşitli tarım ürünleri ihraç etmeye başladıklarını belirtti. Seracılığa başlamadan önce Belde halkının Antalya Kumluca'ya tarla kiralayarak sera üreticiliği için gittiğini belirten Yavuz, artık dışarıdan insanların Söğüt'e gelerek burada seracılık yaptığını belirtti. Kendisinin bile seracılık ile uğraştığını söyledi
Vali Yılmaz, Belediye ziyareti sonrası, Söğüt Belediyesi Halini gezerek incelemelerde bulundu. Hal içerisini gezen Vali Yılmaz çiftçilerle ve ürünleri satın alan komisyoncu firma yetkilileri ile sohbet ederek işleriyle ilgili bilgi aldı. Söğüt beldesinden Ürünlerin hangi illere gönderildiğini soran Vali Yılmaz bazı firmaların yurt dışına ihracat yaptığı bilgisini aldı.

  Burada Basın Mensuplarına açıklamada bulunan Vali Şerif Yılmaz, seracılıkta iyi bir noktada olan Söğüt Beldemizi ziyaret ettiklerini belirterek, baktığımız zaman genelde köylerimizden, beldelerimizden göçlerin olduğunu hatta burada halde 1000 civarında Suriyeli kadın erkek vatandaşın mevsimlik işçi olarak halde çalıştığını belirterek Söğüt Beldemizin göç veren değil göç alan bir belde olarak örnek olduğunu belirtti. Bununda seracılığın yaygınlaşması ile olduğunu belirten Vali Yımaz, İlimizdeki diğer beldelere köylere örnek olması gerektiğinin altını çizdi. Günlük 40 TIR buradan sebze yükleyip ülkemizin çeşitli büyük illerine götürdüğü bilinmektedir.

Hal ziyareti sonrası seraları gezen Vali Yılmaz çiftçilerden ürün verimleri ile ilgili bilgi aldı. Vali Yılmaz Domates seralarını inceledikten sonra Söğüt'ten ayrıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.