MUHTARLAR VALİ YILMAZ'A FASULYE GETİRDİLER

DİĞER 27.09.2016 - 09:29, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3900+ kez okundu.
 

MUHTARLAR VALİ YILMAZ'A FASULYE GETİRDİLER

Çatağıl ve Halıcılar Köyü Muhtarları İnsuyu Fasülyesini Vali Yılmaz'a Sundular
İl Genel Meclisi Üyesi Ecevit Alan, Halıcılar Köyü Muhtarı Tuncer Kaya ve Çatağıl Köyü Muhtarı Muzaffer Akkoç Vali Yılmaz'a ziyarette bulundular.  Vali Yılmaz, ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, İnsuyu Havzasındaki yetişen ve İnsuyu Fasülyesi olarak bilinen fasülye üretimi hakkında Muhtarlardan bilgi aldı. Ayrıca Vali Yılmaz'ı ziyaret için makamda bulunan Milletvekili Bayram Özçelik'te muhtarların ziyaretinde yer aldı.   BURDUR, TÜRKİYE'NİN FASÜLYE İHTİYACININ %40'NI KARŞILIYOR Ziyarette İnsuyu Fasülyesini Vali Yılmaz'a sunan Muhtar Kaya ve Muhtar Akkoç, İnsuyu Havzasında sezonda günlük 550 ton fasülye yetiştiğini, istihdama büyük bir katkı sağlandığını belirttiler. Günlük 4 bin işçinin çalıştığını dile getiren muhtarlar Türkiye'nin yüzde 40 fasülye ihtiyacını buradan karşıladığını Vali Yılmaz'a aktardılar. Vali Yılmaz, İnsuyu Fasülyesinin çiftçiler için ve Burdur için önemli bir gelir kaynağı olduğunu belirterek, üretim ve pazarlama noktasında daha fazla ne yapabiliriz bununla ilgili çalışacağız dedi.    
Çatağıl ve Halıcılar Köyü Muhtarları İnsuyu Fasülyesini Vali Yılmaz'a Sundular

İl Genel Meclisi Üyesi Ecevit Alan, Halıcılar Köyü Muhtarı Tuncer Kaya ve Çatağıl Köyü Muhtarı Muzaffer Akkoç Vali Yılmaz'a ziyarette bulundular. 

Vali Yılmaz, ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, İnsuyu Havzasındaki yetişen ve İnsuyu Fasülyesi olarak bilinen fasülye üretimi hakkında Muhtarlardan bilgi aldı. Ayrıca Vali Yılmaz'ı ziyaret için makamda bulunan Milletvekili Bayram Özçelik'te muhtarların ziyaretinde yer aldı.

 

BURDUR, TÜRKİYE'NİN FASÜLYE İHTİYACININ %40'NI KARŞILIYOR

Ziyarette İnsuyu Fasülyesini Vali Yılmaz'a sunan Muhtar Kaya ve Muhtar Akkoç, İnsuyu Havzasında sezonda günlük 550 ton fasülye yetiştiğini, istihdama büyük bir katkı sağlandığını belirttiler. Günlük 4 bin işçinin çalıştığını dile getiren muhtarlar Türkiye'nin yüzde 40 fasülye ihtiyacını buradan karşıladığını Vali Yılmaz'a aktardılar.

Vali Yılmaz, İnsuyu Fasülyesinin çiftçiler için ve Burdur için önemli bir gelir kaynağı olduğunu belirterek, üretim ve pazarlama noktasında daha fazla ne yapabiliriz bununla ilgili çalışacağız dedi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.