FASULYE ÜRETİCİLERİ İÇİN 'ÜRETİCİ BİRLİĞİ KURULUYOR'

DİĞER 15.10.2016 - 16:38, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3438+ kez okundu.
 

FASULYE ÜRETİCİLERİ İÇİN 'ÜRETİCİ BİRLİĞİ KURULUYOR'

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Süt politikasıyla yetiştiricinin sorununa çözüm olduğu gibi İnsuyu Ovası’ndaki fasulye üreticisinin sorunlarına çare oluyor.
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, kendisini ziyarete gelen Çatağıl Köyü Muhtarı Muzaffer Akkoç, Taşkapı Köyü Muhtarı Aydemir Altay, Halıcılar Köyü Muhtarı Tuncer Kaya ve Kurna Köyü Muhtarı İbrahim Deniz ile görüştü. Başkan Ercengiz, kendisini ziyarete gelen bölgedeki köylerin muhtarları ile makamında konu hakkında görüşmeler yaparak süt politikasında olduğu gibi İnsuyu Havzasında üretim yaparak Burdur ekonomisine ve bölge çiftçisine gelir sağlayan fasulye üreticilerinin sorunlarına çözüm aramaktadır oluyor. Üretici köyler ve muhtarlarla bir araya gelen Ercengiz, fasulye üreticilerinin sorunları için kolları sıvadı. Üreticilerin sorunlarının çözümü için çalışma başlattıklarını belirten Başkan Ercengiz, doğru bir strateji ile 7-8 milyon liralık katma değerin Burdur’da kalması sağlayacaklarını açıkladı. Başkan Ercengiz, “Türkiye’nin fasulye deposu olan İnsuyu Ovamızdaki üreticilerimizin kanayan yarası olan ve emeklerinin karşılığını alamamaları bizi harekete geçirdi. Burdur Belediyesi olarak İnsuyu Ovası’nda üretici birliği oluşturulması, hal sistemini hayata geçirerek üreticimizin korunması ve emeğinin karşılığını alması için çalışma başlatıyoruz. Bölgenin muhtarlarıyla bir araya geldik. Konu hakkında çalışma başlattık. Burdur’a yakışan ve üreticinin emeğinin korunduğu bir sistemi oluşturacağız” dedi. İnsuyu Ovası’nda günlük 400 ton fasulye üretimi yapıldığına dikkat çeken Başkan Ercengiz, “100 gün boyunca Türkiye’nin çeşitli pazarlarına fasulyeyi ulaştırılıyor.  Ortalama değeri 1,5 lira olan fasulyenin İstanbul piyasasında 7-8 liraya kadar yükseliyor. Bu katma değerin Burdur’da kalması, üreticiden tüketiciye olan bu zincirin daha sağlıklı yürütülebilmesi için belediye kontrolü içerisinde yapılmasını sağlayacağız. Yıllık yaklaşık 1 milyon 600 bin ton fasulye karşılığında 50-60 milyon lira girdi sağlıyoruz. Doğru bir strateji ile 7-8 milyon liralık bir katma değerin Burdur’da kalması sağlayacağız. Burdur Belediyesi olarak biz üretenin yanındayız, emekten yanayız, emeğin korunmasından yanayız. Daha önce başlattığımız süt projesinde olduğu gibi fasulye üreticisinin bu sorununa çözüm olacağız. Hakça bölüşülen bir sitem oluşturmak için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.  
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Süt politikasıyla yetiştiricinin sorununa çözüm olduğu gibi İnsuyu Ovası’ndaki fasulye üreticisinin sorunlarına çare oluyor.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, kendisini ziyarete gelen Çatağıl Köyü Muhtarı Muzaffer Akkoç, Taşkapı Köyü Muhtarı Aydemir Altay, Halıcılar Köyü Muhtarı Tuncer Kaya ve Kurna Köyü Muhtarı İbrahim Deniz ile görüştü.

Başkan Ercengiz, kendisini ziyarete gelen bölgedeki köylerin muhtarları ile makamında konu hakkında görüşmeler yaparak süt politikasında olduğu gibi İnsuyu Havzasında üretim yaparak Burdur ekonomisine ve bölge çiftçisine gelir sağlayan fasulye üreticilerinin sorunlarına çözüm aramaktadır oluyor. Üretici köyler ve muhtarlarla bir araya gelen Ercengiz, fasulye üreticilerinin sorunları için kolları sıvadı.

Üreticilerin sorunlarının çözümü için çalışma başlattıklarını belirten Başkan Ercengiz, doğru bir strateji ile 7-8 milyon liralık katma değerin Burdur’da kalması sağlayacaklarını açıkladı.

Başkan Ercengiz, “Türkiye’nin fasulye deposu olan İnsuyu Ovamızdaki üreticilerimizin kanayan yarası olan ve emeklerinin karşılığını alamamaları bizi harekete geçirdi. Burdur Belediyesi olarak İnsuyu Ovası’nda üretici birliği oluşturulması, hal sistemini hayata geçirerek üreticimizin korunması ve emeğinin karşılığını alması için çalışma başlatıyoruz. Bölgenin muhtarlarıyla bir araya geldik. Konu hakkında çalışma başlattık. Burdur’a yakışan ve üreticinin emeğinin korunduğu bir sistemi oluşturacağız” dedi.

İnsuyu Ovası’nda günlük 400 ton fasulye üretimi yapıldığına dikkat çeken Başkan Ercengiz, “100 gün boyunca Türkiye’nin çeşitli pazarlarına fasulyeyi ulaştırılıyor.  Ortalama değeri 1,5 lira olan fasulyenin İstanbul piyasasında 7-8 liraya kadar yükseliyor. Bu katma değerin Burdur’da kalması, üreticiden tüketiciye olan bu zincirin daha sağlıklı yürütülebilmesi için belediye kontrolü içerisinde yapılmasını sağlayacağız. Yıllık yaklaşık 1 milyon 600 bin ton fasulye karşılığında 50-60 milyon lira girdi sağlıyoruz. Doğru bir strateji ile 7-8 milyon liralık bir katma değerin Burdur’da kalması sağlayacağız. Burdur Belediyesi olarak biz üretenin yanındayız, emekten yanayız, emeğin korunmasından yanayız. Daha önce başlattığımız süt projesinde olduğu gibi fasulye üreticisinin bu sorununa çözüm olacağız. Hakça bölüşülen bir sitem oluşturmak için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.