SUSAMLIK TARTIŞMASI KARŞILIKLI AÇIKLAMALAR İLE SÜRÜYOR

DİĞER 05.01.2017 - 16:52, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4260+ kez okundu.
 

SUSAMLIK TARTIŞMASI KARŞILIKLI AÇIKLAMALAR İLE SÜRÜYOR

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’in 2017 yılının ilk belediye meclisi toplantısı öncesin de gündeme getirdiği “Susamlık” tesisleri ile ilgili AK Partiden karşı açıklama geldi.
      Burdur Belediyesinin 2017 Ocak ayı meclis toplantısı öncesinde Başkan Ali Orkun Ercengiz’in “Susamlık” tepesindeki Belediye tesisleri ile ilgili yaptığı konuşma sonrasında bu gün AK Parti’nin Merkez İlçe Başkanı Murat Akbıyık ve AK Parti Meclis Gurup Başkanı Volkan Mengi tarafından da karşı cevap verildi. İl Başkanlığında yapılan basın açıklamasında:        AK Parti Burdur Merkez İlçe Başkanı Murat Akbıyık, yaptığı açıklamada; Belediye Meclisinde 4 Ocak 2017 günü meclis toplantısında Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Susamlık ile ilgili olarak  yapmış olduğu toplantı da hükümetimiz ile ilgili olarak desteklenmediği verilmesi gereken (ÇED) raporunun bir yılı geçtiği onunla ilgili yapmış olduğu basında çıkan haberler doğrultusunda  bizler Belediye meclis üyeleriyle birlikte bir basın açıklaması yapmayı gerekli gördük. Bu konularda ise bakanlık yetkililerinden aldığımız bilgiler doğrultusunda sayın başkanın belirttiği gibi bir yıl değil daha bununla ilgili müracaatların 2 aylık bir süreyi kapsadığı anlaşılmıştır. AK Partili Burdur Belediyesi Meclis Gurup Başkanı Volkan Mengi, yaptığı açıklamada; Biz konuyu 9 Aralık 2014 de çıkan yerel bir gazetenin haberi ile öğrendik. Yaklaşık olarak iki yıl önce “Susamlığa Otel ve alışveriş merkezi” şeklindeki haberde geçmektedir. Başkanlık makamında bir topluluğun huzurunda böyle bir sohbette konuşma yapılmış, ondan sonra da Belediye Başkanı tarafından da plan değişikliği için 1 Nisan 2016 da meclise getirildi. Bizler de bu konuda inceleme yapılması için İmar komisyonuna havale ettik. İmar komisyonu üyemiz tarafından “Susamlık” da mesirelik alan kullanımının vatandaşın hizmetinde olması için görüşlerimizi hem imar komisyonunda hem de Belediye Meclisinde görüş olarak aktardık. Yarın “Susamlık” tesislerinin girişine bir güvenlik için kontrol noktası yapılarak mesire yerleri de dahil vatandaşın sokulmaması halinde buna bizlerin vereceği cevap ne olacaktır. Ciddi olarak düşünüyorum dedi.  
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’in 2017 yılının ilk belediye meclisi toplantısı öncesin de gündeme getirdiği “Susamlık” tesisleri ile ilgili AK Partiden karşı açıklama geldi.

      Burdur Belediyesinin 2017 Ocak ayı meclis toplantısı öncesinde Başkan Ali Orkun Ercengiz’in “Susamlık” tepesindeki Belediye tesisleri ile ilgili yaptığı konuşma sonrasında bu gün AK Parti’nin Merkez İlçe Başkanı Murat Akbıyık ve AK Parti Meclis Gurup Başkanı Volkan Mengi tarafından da karşı cevap verildi. İl Başkanlığında yapılan basın açıklamasında:

       AK Parti Burdur Merkez İlçe Başkanı Murat Akbıyık, yaptığı açıklamada; Belediye Meclisinde 4 Ocak 2017 günü meclis toplantısında Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Susamlık ile ilgili olarak  yapmış olduğu toplantı da hükümetimiz ile ilgili olarak desteklenmediği verilmesi gereken (ÇED) raporunun bir yılı geçtiği onunla ilgili yapmış olduğu basında çıkan haberler doğrultusunda  bizler Belediye meclis üyeleriyle birlikte bir basın açıklaması yapmayı gerekli gördük. Bu konularda ise bakanlık yetkililerinden aldığımız bilgiler doğrultusunda sayın başkanın belirttiği gibi bir yıl değil daha bununla ilgili müracaatların 2 aylık bir süreyi kapsadığı anlaşılmıştır.

AK Partili Burdur Belediyesi Meclis Gurup Başkanı Volkan Mengi, yaptığı açıklamada; Biz konuyu 9 Aralık 2014 de çıkan yerel bir gazetenin haberi ile öğrendik. Yaklaşık olarak iki yıl önce “Susamlığa Otel ve alışveriş merkezi” şeklindeki haberde geçmektedir. Başkanlık makamında bir topluluğun huzurunda böyle bir sohbette konuşma yapılmış, ondan sonra da Belediye Başkanı tarafından da plan değişikliği için 1 Nisan 2016 da meclise getirildi. Bizler de bu konuda inceleme yapılması için İmar komisyonuna havale ettik. İmar komisyonu üyemiz tarafından “Susamlık” da mesirelik alan kullanımının vatandaşın hizmetinde olması için görüşlerimizi hem imar komisyonunda hem de Belediye Meclisinde görüş olarak aktardık. Yarın “Susamlık” tesislerinin girişine bir güvenlik için kontrol noktası yapılarak mesire yerleri de dahil vatandaşın sokulmaması halinde buna bizlerin vereceği cevap ne olacaktır. Ciddi olarak düşünüyorum dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.