AK PARTİ BURSA MULLETVEKİLİ İSMAİL AYDIN MECLİS GENEL KURULUNU KARIŞTIRDI

SİYASET 15.01.2017 - 11:35, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4491+ kez okundu.
 

AK PARTİ BURSA MULLETVEKİLİ İSMAİL AYDIN MECLİS GENEL KURULUNU KARIŞTIRDI

Gelen tepkiler üzerine AKP Grup Başkanvekili ve Başbakan hemen devreye girmiş ve gündemlerinde böyle bir şeyin olmadığını dile getirmişlerdir.
Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda söz alan ve AKP Grubu adına konuşan Bursa Milletvekili İsmail Aydın Anayasanın değiştirilemez ilk dört maddesi hakkında “Bir hukukçu olarak Anayasa’nın değiştirilemez maddesini kabul etmek mümkün değildir” sözleri üzerine açıklamalarda bulunmuştur. Anayasanın ilk 4 maddesini tartışmaya açmak istemiştir.  Gelen tepkiler üzerine AKP Grup Başkanvekili ve Başbakan hemen devreye girmiş ve AK Parti’nin gündeminde böyle bir şeyin olmadığını dile getirmişlerdir.    Bilindiği üzere 1inci madde devletin şeklini, 2 nci madde Cumhuriyetin nitelikleri, 3üncü madde devletin bütünlüğünü, dilini, bayrağını, Millî Marşını ve başkentini belirlerken, 4’üncü madde ilk maddenin değiştirilemeyeceğini ve teklif dahi edilemeyeceğini ifade etmektedir.   Bununla birlikte, AKP Grubu adına konuşan Vekil,  AKP’nin TBMM Anayasa Komisyonunda görev yapan bir üyesidir. Bizim yani Cumhuriyet Halk Partisinin başından beri üzerinde durduğumuz rejim değişikliği konusunda iktidar partisinin niyetini çok açık bir şekilde ortaya koymuştur. Görünen bu tablo hem halkımıza hem de söz konusu Anayasa Değişiklik Teklifine destek veren herkes açısından uyarıcı bir ders niteliği taşımaktadır. Anayasa’nın ilk 4 maddesinin hiçbir şekilde ve zeminde tartışılmasına ve tartıştırılmasına asla gönlümüz razı değildir. Çünkü bu ilk 4 madde Atatürk’ün kurduğu laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin teminatıdır. Laik ve demokratik cumhuriyetimizin bekçisi olan bizler Türkiye Cumhuriyeti'nin yıkılmasına izin vermeyeceğiz.    AKP 15 yıldır iktidarda olmanın kendisine yaşattığı güç zehirlenmesi ile gizli ajandasının yapraklarını uzun zaman önce açmaya başlamıştır. Yargı, eğitim, medya yandaş hale getirilmiş ve hedefe varmak için seferber edilmiştir.  Demokrasi onların gözünde hedefe varmak için bindikleri bir tramvaydır. Gerçek amaçları Atatürk Türkiye’sini bütün kurum ve kurallarıyla, değerleriyle, simgeleriyle ortadan kaldırmak ve kafalarındaki Türkiye’yi hayata geçirmektir.   Bunun son adımını Anayasa değişikliğiyle tarihimizdeki 140 yıllık parlamenter demokrasi geleneğine son vererek sözde Türk tipi başkanlık sistemine geçmekte görmektedirler. Bütün gücü tek bir kişide toplamaya çalışmaktadırlar. Bunun adı dünyanın her yerinde diktatörlüktür.   Cumhuriyet Halk Partisi olarak Atatürk Devrimlerine ve Cumhuriyetine sonuna kadar sahip çıkacağız. Çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceği için yeni anayasaya hayır diyeceğiz.   Büyük önderimiz Atatürk’ün Bursa Nutkunda bahsettiği Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir. Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, tepkisini en açık şekilde ortaya koyacak güç ve cesarettedir.   
Gelen tepkiler üzerine AKP Grup Başkanvekili ve Başbakan hemen devreye girmiş ve gündemlerinde böyle bir şeyin olmadığını dile getirmişlerdir.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda söz alan ve AKP Grubu adına konuşan Bursa Milletvekili İsmail Aydın Anayasanın değiştirilemez ilk dört maddesi hakkında “Bir hukukçu olarak Anayasa’nın değiştirilemez maddesini kabul etmek mümkün değildir” sözleri üzerine açıklamalarda bulunmuştur. Anayasanın ilk 4 maddesini tartışmaya açmak istemiştir.  Gelen tepkiler üzerine AKP Grup Başkanvekili ve Başbakan hemen devreye girmiş ve AK Parti’nin gündeminde böyle bir şeyin olmadığını dile getirmişlerdir.   

Bilindiği üzere 1inci madde devletin şeklini, 2 nci madde Cumhuriyetin nitelikleri, 3üncü madde devletin bütünlüğünü, dilini, bayrağını, Millî Marşını ve başkentini belirlerken, 4’üncü madde ilk maddenin değiştirilemeyeceğini ve teklif dahi edilemeyeceğini ifade etmektedir.  

Bununla birlikte, AKP Grubu adına konuşan Vekil,  AKP’nin TBMM Anayasa Komisyonunda görev yapan bir üyesidir. Bizim yani Cumhuriyet Halk Partisinin başından beri üzerinde durduğumuz rejim değişikliği konusunda iktidar partisinin niyetini çok açık bir şekilde ortaya koymuştur. Görünen bu tablo hem halkımıza hem de söz konusu Anayasa Değişiklik Teklifine destek veren herkes açısından uyarıcı bir ders niteliği taşımaktadır. Anayasa’nın ilk 4 maddesinin hiçbir şekilde ve zeminde tartışılmasına ve tartıştırılmasına asla gönlümüz razı değildir. Çünkü bu ilk 4 madde Atatürk’ün kurduğu laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin teminatıdır. Laik ve demokratik cumhuriyetimizin bekçisi olan bizler Türkiye Cumhuriyeti'nin yıkılmasına izin vermeyeceğiz.   

AKP 15 yıldır iktidarda olmanın kendisine yaşattığı güç zehirlenmesi ile gizli ajandasının yapraklarını uzun zaman önce açmaya başlamıştır. Yargı, eğitim, medya yandaş hale getirilmiş ve hedefe varmak için seferber edilmiştir.  Demokrasi onların gözünde hedefe varmak için bindikleri bir tramvaydır. Gerçek amaçları Atatürk Türkiye’sini bütün kurum ve kurallarıyla, değerleriyle, simgeleriyle ortadan kaldırmak ve kafalarındaki Türkiye’yi hayata geçirmektir.  

Bunun son adımını Anayasa değişikliğiyle tarihimizdeki 140 yıllık parlamenter demokrasi geleneğine son vererek sözde Türk tipi başkanlık sistemine geçmekte görmektedirler. Bütün gücü tek bir kişide toplamaya çalışmaktadırlar. Bunun adı dünyanın her yerinde diktatörlüktür.  

Cumhuriyet Halk Partisi olarak Atatürk Devrimlerine ve Cumhuriyetine sonuna kadar sahip çıkacağız. Çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceği için yeni anayasaya hayır diyeceğiz.  

Büyük önderimiz Atatürk’ün Bursa Nutkunda bahsettiği Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir. Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, tepkisini en açık şekilde ortaya koyacak güç ve cesarettedir. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.