24 HAFTALIK 710 GRAMLIK HAZAL BEBEK YAŞAMA TUTUNDU

SAĞLIK 02.03.2017 - 11:47, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3654+ kez okundu.
 

24 HAFTALIK 710 GRAMLIK HAZAL BEBEK YAŞAMA TUTUNDU

Dünyaya 24 haftalıkken gözlerini açan Hazal bebek, 100 gün süren yaşam mücadelesini kazandı. Doğduğunda sadece 710 gram ağırlığında olan ve avuç içine sığabilen minik Hazal, annesine 43 yaşında annelik sevincini yaşattı
Dünyaya geldiğinde henüz 24 haftalık ve 710 gram olan Hazal bebek bir mucizeyi başardı. 24 hafta ve altı doğan bebeklerin maalesef yaşam şansının yok denecek kadar düşük olduğunu belirten Emsey Hospital Yenidoğan Yoğun Bakım Sorumlusu Uzman. Dr. Bekir Çakmak, Hazal bebeğin gerçek bir savaşçı olduğunu ve o minik bedenine rağmen yaşama tutunduğunu açıkladı.   Doğum haftası ve doğum kilosu son derece düşük olan bebeğin organlarının anatomik olarak oluştuğunu ancak gelişimini tamamlayamadığını ifade eden Uzman. Dr. Bekir Çakmak, Hazal bebeğin yoğun bakımda kaldığı süre boyunca birçok tedavi gördüğünü belirtti. Uzman. Dr. Çakmak, “Yaşam destek ünitesine bağlı olarak bakımı ve takibi 100 gün boyunca yapılan Hazal bebeğe solunum dâhil tüm desteği dışarıdan sağladık. Bu süreçte beslenmesini damar yoluyla yaptık. Geleceğe dair kalıcı hiçbir hasarın kalmadığı Hazal bebeği 100 günün sonunda 2 kilo 260 grama ulaştırarak annesinin kucağına sağlıkla teslim edebildiğimiz çok mutluyuz” dedi.   43 yaşında anne oldum derken bebeğine kavuşmak için 100 gün bekledi Hazal’ın hamile kalma sürecinden doğumuna kadar tam bir mucize bebek olduğunu açıklayan Anne Gül Kuşçu şunları anlattı: “Üç yıl önce evlendim, eşimle bir bebeğimiz olsun çok istiyorduk. Bir bebeğimi anne karnında maalesef kaybettim. Doktorlar 43 yaşında olduğum için tüp bebek yapmamı önerdiler hatta yaşımdan dolayı tüp bebekle bile hamile kalamayabileceğimi söylediler. Ancak Hazal tam bir mucize oldu. İlk tüp bebek denememizde tuttu. Her şey yolunda giderken 6 aylıkken gelen doğum sancısıyla onu erken doğurmak zorunda kaldım. Tam bebeğimize kavuşacağız derken 100 gün kuvözden çıkmasını bekledik. İlk zamanlar hem eşim hem de ben büyük tedirginlik yaşadık. Ancak doktorlarımızın olağanüstü gayreti ile benim savaşçı minik kızım hayata tutundu. Şimdi birlikte yeni hayatımıza adım atacağımız için çok mutluyum.”
Dünyaya 24 haftalıkken gözlerini açan Hazal bebek, 100 gün süren yaşam mücadelesini kazandı. Doğduğunda sadece 710 gram ağırlığında olan ve avuç içine sığabilen minik Hazal, annesine 43 yaşında annelik sevincini yaşattı

Dünyaya geldiğinde henüz 24 haftalık ve 710 gram olan Hazal bebek bir mucizeyi başardı. 24 hafta ve altı doğan bebeklerin maalesef yaşam şansının yok denecek kadar düşük olduğunu belirten Emsey Hospital Yenidoğan Yoğun Bakım Sorumlusu Uzman. Dr. Bekir Çakmak, Hazal bebeğin gerçek bir savaşçı olduğunu ve o minik bedenine rağmen yaşama tutunduğunu açıkladı.

 

Doğum haftası ve doğum kilosu son derece düşük olan bebeğin organlarının anatomik olarak oluştuğunu ancak gelişimini tamamlayamadığını ifade eden Uzman. Dr. Bekir Çakmak, Hazal bebeğin yoğun bakımda kaldığı süre boyunca birçok tedavi gördüğünü belirtti. Uzman. Dr. Çakmak, “Yaşam destek ünitesine bağlı olarak bakımı ve takibi 100 gün boyunca yapılan Hazal bebeğe solunum dâhil tüm desteği dışarıdan sağladık. Bu süreçte beslenmesini damar yoluyla yaptık. Geleceğe dair kalıcı hiçbir hasarın kalmadığı Hazal bebeği 100 günün sonunda 2 kilo 260 grama ulaştırarak annesinin kucağına sağlıkla teslim edebildiğimiz çok mutluyuz” dedi.

 

43 yaşında anne oldum derken bebeğine kavuşmak için 100 gün bekledi

Hazal’ın hamile kalma sürecinden doğumuna kadar tam bir mucize bebek olduğunu açıklayan Anne Gül Kuşçu şunları anlattı: “Üç yıl önce evlendim, eşimle bir bebeğimiz olsun çok istiyorduk. Bir bebeğimi anne karnında maalesef kaybettim. Doktorlar 43 yaşında olduğum için tüp bebek yapmamı önerdiler hatta yaşımdan dolayı tüp bebekle bile hamile kalamayabileceğimi söylediler. Ancak Hazal tam bir mucize oldu. İlk tüp bebek denememizde tuttu. Her şey yolunda giderken 6 aylıkken gelen doğum sancısıyla onu erken doğurmak zorunda kaldım. Tam bebeğimize kavuşacağız derken 100 gün kuvözden çıkmasını bekledik. İlk zamanlar hem eşim hem de ben büyük tedirginlik yaşadık. Ancak doktorlarımızın olağanüstü gayreti ile benim savaşçı minik kızım hayata tutundu. Şimdi birlikte yeni hayatımıza adım atacağımız için çok mutluyum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.