VALİ YILMAZ ATATÜRK’ÜN BURDUR’U ŞEREFLENDİRMESİNİN 87 YIL DÖNÜMÜ DOLAYSIYLA YAYINLADIĞI MESAJ

DİĞER 04.03.2017 - 11:58, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4403+ kez okundu.
 

VALİ YILMAZ ATATÜRK’ÜN BURDUR’U ŞEREFLENDİRMESİNİN 87 YIL DÖNÜMÜ DOLAYSIYLA YAYINLADIĞI MESAJ

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, İlimizi teşrifinin 87. yıldönümünde bir kez daha saygı ve rahmetle anıyorum.
Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasının ardından kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devletinin vilayetlerini tek tek dolaşarak Anadolu insanıyla bir araya gelen Gazi Mustafa Kemal Atatürk gerçekleştirdiği bu ziyaretlerle, savaşın kazanılmasında büyük emeği geçen Anadolu insanına şükranlarını iletmiş, savaşlarla yorgun düşen milletine moral aşılamıştır. Kazanılan her türlü zaferin milletin eseri olduğunu ifade eden Atatürk, 6 Mart 1930 tarihinde İlimizi de ziyaret etmiştir. Gazi Mustafa Kemal’i ağırlamanın sevincini yaşayan Burdurlular da onu bağrına basarak, coşkuyla karşılamışlar ve şehrimizi onurlandırmasının mutluluğunu yaşamışlardır. Bugün bizlerde Atatürk’ün ilimizi teşrifinin 87. yıldönümünü ayrı bir gurur ve kıvanç vesilesi olarak coşkuyla kutluyoruz. Bir yandan da onun Ülkemiz için gösterdiği muasır medeniyetler seviyesi hedefine, emin adımlarla ilerlemenin haklı gururunu yaşıyor ve bu yolda bizlerde var gücümüzle çalışıyoruz. Aynı zamanda 100 yıl önce bu topraklarda yapılmak istenen işgal girişimine, Atatürk ve aziz milletimiz tarafından dur denilerek milli mücadelemiz zaferle sonuçlanmıştır. Bugün bizlerde 100 yıl sonra aynı senaryoyu ortaya koyarak ülkemizi parçalamak ve işgal etmek isteyen dahili ve harici aynı bedhahlara karşı ilimizde ve ülkemizde mücadelemizi sürdürüyor, istiklal ve istikbalimize aynı kararlılıkla sahip çıkmaya devam ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, Burdurlu Hemşehrilerimin “6 Mart Şeref Gününü” kutluyorum.  
Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, İlimizi teşrifinin 87. yıldönümünde bir kez daha saygı ve rahmetle anıyorum.

Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasının ardından kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devletinin vilayetlerini tek tek dolaşarak Anadolu insanıyla bir araya gelen Gazi Mustafa Kemal Atatürk gerçekleştirdiği bu ziyaretlerle, savaşın kazanılmasında büyük emeği geçen Anadolu insanına şükranlarını iletmiş, savaşlarla yorgun düşen milletine moral aşılamıştır.

Kazanılan her türlü zaferin milletin eseri olduğunu ifade eden Atatürk, 6 Mart 1930 tarihinde İlimizi de ziyaret etmiştir. Gazi Mustafa Kemal’i ağırlamanın sevincini yaşayan Burdurlular da onu bağrına basarak, coşkuyla karşılamışlar ve şehrimizi onurlandırmasının mutluluğunu yaşamışlardır.

Bugün bizlerde Atatürk’ün ilimizi teşrifinin 87. yıldönümünü ayrı bir gurur ve kıvanç vesilesi olarak coşkuyla kutluyoruz. Bir yandan da onun Ülkemiz için gösterdiği muasır medeniyetler seviyesi hedefine, emin adımlarla ilerlemenin haklı gururunu yaşıyor ve bu yolda bizlerde var gücümüzle çalışıyoruz.

Aynı zamanda 100 yıl önce bu topraklarda yapılmak istenen işgal girişimine, Atatürk ve aziz milletimiz tarafından dur denilerek milli mücadelemiz zaferle sonuçlanmıştır. Bugün bizlerde 100 yıl sonra aynı senaryoyu ortaya koyarak ülkemizi parçalamak ve işgal etmek isteyen dahili ve harici aynı bedhahlara karşı ilimizde ve ülkemizde mücadelemizi sürdürüyor, istiklal ve istikbalimize aynı kararlılıkla sahip çıkmaya devam ediyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, Burdurlu Hemşehrilerimin “6 Mart Şeref Gününü” kutluyorum.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.