ÖZEL RANTSAL ALANI HALİNE GETİRDİLER

DİĞER 15.03.2017 - 16:30, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3905+ kez okundu.
 

ÖZEL RANTSAL ALANI HALİNE GETİRDİLER

Burdur Belediyesinin 01 Şubat 2017 tarihinde Belediye meclisinde aldığı karar Burdur kamuoyunu öncesinde ve sonrasında hala sıcaklığını koruyarak meşgul etmektedir
Her ne kadar İl başkanımız Dr. Süleyman Faki’nin Burdur Kamuoyunu uyarmasına karşılık CHP teşkilatları sessiz kalıp Belediye başkanı konuyu başka konulara çekerek kapatmaya çalışması manidardır. Hem imar komisyonunda hem de Şubat Meclisinde itirazlarımız ve uyarılarımıza rağmen Belediye Başkanın yakın akrabası olan ve Görev başındaki belediye başkan yardımcısının 2016 yılının Aralık ayında yine Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz'in Kayınpederi Fevzi Özdemir'den aldığı arazilerin rantını katlayacak şekilde artırarak güya burdurun sanayi sitesi ihtiyaçlarının karşılamak için şahısa özel imar değişikliğini yapılması, kesinlikle kabul edilemez bir rant alanıdır.  YAPILMAK İSTENEN RANTSAL TADİLATTIR. Yapılan Plan değişikliğinde; TOPTAN TİCARET alanı olan yerin bir kısmını Sanayi, bir kısmını Küçük Sanayi Sitesi, bir kısmını Ticari Alan ve bir kısmını da konut dışı kentsel çalışma alanı (Petrol arsası olma ihtimali) olan bir plan değişikliğidir. Plan değişikliği yapılan Toptan Ticaret alanının doğusunda da benzer toptan ticaret alanları da vardır. Eğer imar değişikliği ile şehir için bir düzenleme yapılacaksa bu alanlar da göz önünde bulundurulması gerekmekte olup kişiye özel RANTSAL bir tadilatı kabul etmemiz mümkün değildir. Soruyoruz eğer bu arsaların imar değişikliği garantisi olmasaydı satın alınır mıydı? Eğer küçük ve normal sanayi sitesi ihtiyacı varsa neden Kapsamlı geleceğe dönük 50 yıllık sanayi imar revizyonu yapılmıyor? Mevcut Yeni sanayi sitemizin imar sorunları varken bu sorunlara neden eğilmiyoruz? Kısacası AK Parti olarak şahıslara özel hele konumlarını kullanarak Belediye Başkan Yardımcısının kendi arsalarının imarını değiştiren RANTSAL TADİLAT için Belediye Başkanı ve Yönetimini bu yanlışlığı bir an önce düzeltmelerini yoksa Burdurlularımızın haklarını yargıya başvurmak yoluyla her yerde sonuna kadar savunmaya devam edeceğimizi hatırlatırız. Burdurlu hemşerilerimizi bu konuda hassas olmalarını önemle rica ediyoruz.
Burdur Belediyesinin 01 Şubat 2017 tarihinde Belediye meclisinde aldığı karar Burdur kamuoyunu öncesinde ve sonrasında hala sıcaklığını koruyarak meşgul etmektedir

Her ne kadar İl başkanımız Dr. Süleyman Faki’nin Burdur Kamuoyunu uyarmasına karşılık CHP teşkilatları sessiz kalıp Belediye başkanı konuyu başka konulara çekerek kapatmaya çalışması manidardır. Hem imar komisyonunda hem de Şubat Meclisinde itirazlarımız ve uyarılarımıza rağmen Belediye Başkanın yakın akrabası olan ve Görev başındaki belediye başkan yardımcısının 2016 yılının Aralık ayında yine Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz'in Kayınpederi Fevzi Özdemir'den aldığı arazilerin rantını katlayacak şekilde artırarak güya burdurun sanayi sitesi ihtiyaçlarının karşılamak için şahısa özel imar değişikliğini yapılması, kesinlikle kabul edilemez bir rant alanıdır.

 YAPILMAK İSTENEN RANTSAL TADİLATTIR.

Yapılan Plan değişikliğinde; TOPTAN TİCARET alanı olan yerin bir kısmını Sanayi, bir kısmını Küçük Sanayi Sitesi, bir kısmını Ticari Alan ve bir kısmını da konut dışı kentsel çalışma alanı (Petrol arsası olma ihtimali) olan bir plan değişikliğidir. Plan değişikliği yapılan Toptan Ticaret alanının doğusunda da benzer toptan ticaret alanları da vardır. Eğer imar değişikliği ile şehir için bir düzenleme yapılacaksa bu alanlar da göz önünde bulundurulması gerekmekte olup kişiye özel RANTSAL bir tadilatı kabul etmemiz mümkün değildir. Soruyoruz eğer bu arsaların imar değişikliği garantisi olmasaydı satın alınır mıydı? Eğer küçük ve normal sanayi sitesi ihtiyacı varsa neden Kapsamlı geleceğe dönük 50 yıllık sanayi imar revizyonu yapılmıyor? Mevcut Yeni sanayi sitemizin imar sorunları varken bu sorunlara neden eğilmiyoruz? Kısacası AK Parti olarak şahıslara özel hele konumlarını kullanarak Belediye Başkan Yardımcısının kendi arsalarının imarını değiştiren RANTSAL TADİLAT için Belediye Başkanı ve Yönetimini bu yanlışlığı bir an önce düzeltmelerini yoksa Burdurlularımızın haklarını yargıya başvurmak yoluyla her yerde sonuna kadar savunmaya devam edeceğimizi hatırlatırız. Burdurlu hemşerilerimizi bu konuda hassas olmalarını önemle rica ediyoruz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.