GEDİK, “ HUKUK GÜÇLÜ OLURSA, DEVLET GÜÇLÜ OLUR”

GÜNDEM 05.04.2017 - 10:58, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4720+ kez okundu.
 

GEDİK, “ HUKUK GÜÇLÜ OLURSA, DEVLET GÜÇLÜ OLUR”

Burdur Baro Başkanı Ramazan Gedik, Avukatlar Günü nedeniyle yaptığı açıklamada; “Hukuk Güçlü Olursa, Devlet Güçlü olur dedi.
Burdur Baro Başkanlığı’na kayıtlı “Avukatlar Günü” Nedeniyle Cumhuriyet Meydanındaki törende Baro Başkanı Ramazan Gedik Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından “Avukatlar Günü “ kutlamalarına Adliye Sarayındaki Baroya  ait bölümdeki odalarda devam etmek üzere meydandan ayrıldılar. Akşam ise serenler otelde verileceği Baro Başkanı Ramazan Gedik tarafından ifade edildi.    Burdur Baro Başkanı Ramazan Gedik “Avukatlar Günü” nedeniyle yaptığı açıklamada Hukuk vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerinin korunmasının teminatıdır. Hak ve özgürlükler, hukuk içinde kalarak ve adalet sağlanarak korunabilir. Devletin temeli adalet, adaletin temeli bağımsız yargı, yargının temeli savunma ve savunmanın temeli ise avukattır. Hukukun devletinde; bağımsız yargı ve adalet, güven ve istikrar, yatırım ve üretim, zenginlik ve refah ve sağlıklı birey ve toplumsal huzur vardır. Hukuk güçlü olursa, devlet güçlü olur. Eksiksiz demokrasi ve gerçek hukuk devleti. Bu ilkelerin hayata geçirilmesi için Burdur Baro Başkanlığı olarak mücadelemiz devam edecektir. Hukukun üstünlüğü ilkesi doğrultusunda bütün meslektaşlarımın görev yapacağı inancındayım. Bir yandan da adaletin  tesisi için çabalayan avukatlık mesleğinin sorunları çoğalmaktadır. Bir yıl öncesinden daha iyi durumda değiliz. Avukatın yargı mekanizmasının dışına çıkarılma çabaları, avukat sayısının kontrolsüz olarak hızla artması iş alanlarının daraltılması ve yeni iş alanlarının yaratılmaması haksız rekabet koşullarının artması ve reklam yasağı ihlalleri gibi daha birçok sorun önümüzde durmaktadır. Savunmanın temsilcisi avukat olmadan gerçek bir yargılama olamayacağına ve adalet sağlanamayacağına göre; avukatlık mesleğinin sorunlarının çözümü demek adalete biraz daha yaklaşmak demektir. Bu nedenle devletin ilgili tüm kurumları avukatlık mesleğinin sorunlarının çözümüne destek vermelidir dedi.  
Burdur Baro Başkanı Ramazan Gedik, Avukatlar Günü nedeniyle yaptığı açıklamada; “Hukuk Güçlü Olursa, Devlet Güçlü olur dedi.

Burdur Baro Başkanlığı’na kayıtlı “Avukatlar Günü” Nedeniyle Cumhuriyet Meydanındaki törende Baro Başkanı Ramazan Gedik Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından “Avukatlar Günü “ kutlamalarına Adliye Sarayındaki Baroya  ait bölümdeki odalarda devam etmek üzere meydandan ayrıldılar. Akşam ise serenler otelde verileceği Baro Başkanı Ramazan Gedik tarafından ifade edildi.

   Burdur Baro Başkanı Ramazan Gedik “Avukatlar Günü” nedeniyle yaptığı açıklamada Hukuk vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerinin korunmasının teminatıdır. Hak ve özgürlükler, hukuk içinde kalarak ve adalet sağlanarak korunabilir.

Devletin temeli adalet, adaletin temeli bağımsız yargı, yargının temeli savunma ve savunmanın temeli ise avukattır. Hukukun devletinde; bağımsız yargı ve adalet, güven ve istikrar, yatırım ve üretim, zenginlik ve refah ve sağlıklı birey ve toplumsal huzur vardır.

Hukuk güçlü olursa, devlet güçlü olur. Eksiksiz demokrasi ve gerçek hukuk devleti. Bu ilkelerin hayata geçirilmesi için Burdur Baro Başkanlığı olarak mücadelemiz devam edecektir. Hukukun üstünlüğü ilkesi doğrultusunda bütün meslektaşlarımın görev yapacağı inancındayım.

Bir yandan da adaletin  tesisi için çabalayan avukatlık mesleğinin sorunları çoğalmaktadır. Bir yıl öncesinden daha iyi durumda değiliz. Avukatın yargı mekanizmasının dışına çıkarılma çabaları, avukat sayısının kontrolsüz olarak hızla artması iş alanlarının daraltılması ve yeni iş alanlarının yaratılmaması haksız rekabet koşullarının artması ve reklam yasağı ihlalleri gibi daha birçok sorun önümüzde durmaktadır.

Savunmanın temsilcisi avukat olmadan gerçek bir yargılama olamayacağına ve adalet sağlanamayacağına göre; avukatlık mesleğinin sorunlarının çözümü demek adalete biraz daha yaklaşmak demektir. Bu nedenle devletin ilgili tüm kurumları avukatlık mesleğinin sorunlarının çözümüne destek vermelidir dedi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.