SÜT DİYARI BURDUR DA SÜT REÇELİ YAPTILAR

YAŞAM 11.04.2017 - 15:34, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4476+ kez okundu.
 

SÜT DİYARI BURDUR DA SÜT REÇELİ YAPTILAR

Burdur- Kemer İlçesi Başpınar köyünde tarım ve hayvancılık yaparak ekonomik gelir elde eden baba, oğul süt’ten reçel yaparak yeni bir uğraşa imza attılar.
Burdur Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kamil Özcan ile görüşerek ürünlerini tattıran Baba Ömer Çiçek ve Oğlu Halil Çiçek ürünlerine Pazar aradıklarını ifade ettiler. Yakın zamanda gerçekleşecek olan Burdur  TEKE Yöresi 3 Tarım ve Hayvancılık, Tarım Teknolojileri Fuarında görücüye çıkartacaklar. Baba oğul olan Ömer ve Halil Çiçek ürünlerini ilk kez kendileri yapma gibi bir iddialarının bulunmadığını esasen bu ürünün ilk kez nerede yapıldığını bilmediklerini söyleyerek bizim amacımız Burdur’un Hollanda’sı olarak Burdur da satabilmektir.    Burdur Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kamil Özcan, süt reçelini ilk kez tattığını ve hafif bir tatlı olduğunu belirtti. Ürünün yapılış şeklini ve içindeki karışımı şu anda açıklamasını  yapamayacaklarını çünkü bu tatlıyı bize getiren ve tattıran insanların emeğini zayi etmek için çok aceleci davranmış oluruz. Tüm çevre illere ve Burdur halkına üretici olan baba oğul birlikte tattıracaklardır. Bunun içinde bu üreticilerimizi destekliyoruz. Kamil Özcan, Dünyadaki birçok ülke kendi otantik usullerine göre bir çok tatlı ürettiği gibi dünya genelinde pazarlanan başta çikolata gibi birçok tatlı çeşidine rastlanmaktadır. Bu nedenle bizim tatlımız da neden süt reçeli olmasın, şimdi arkadaşlarımıza destek vererek 100 Kg gibi miktarda süt reçelini bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan “Burdur Teke Yöresi Tarım ve Hayvancılık Fuarın da Stantlarda sattıracağız ayna zamanda da halkımıza ikram ettirme imkanını yakalayacağız.  
Burdur- Kemer İlçesi Başpınar köyünde tarım ve hayvancılık yaparak ekonomik gelir elde eden baba, oğul süt’ten reçel yaparak yeni bir uğraşa imza attılar.

Burdur Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kamil Özcan ile görüşerek ürünlerini tattıran Baba Ömer Çiçek ve Oğlu Halil Çiçek ürünlerine Pazar aradıklarını ifade ettiler. Yakın zamanda gerçekleşecek olan Burdur  TEKE Yöresi 3 Tarım ve Hayvancılık, Tarım Teknolojileri Fuarında görücüye çıkartacaklar. Baba oğul olan Ömer ve Halil Çiçek ürünlerini ilk kez kendileri yapma gibi bir iddialarının bulunmadığını esasen bu ürünün ilk kez nerede yapıldığını bilmediklerini söyleyerek bizim amacımız Burdur’un Hollanda’sı olarak Burdur da satabilmektir.

   Burdur Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kamil Özcan, süt reçelini ilk kez tattığını ve hafif bir tatlı olduğunu belirtti. Ürünün yapılış şeklini ve içindeki karışımı şu anda açıklamasını  yapamayacaklarını çünkü bu tatlıyı bize getiren ve tattıran insanların emeğini zayi etmek için çok aceleci davranmış oluruz. Tüm çevre illere ve Burdur halkına üretici olan baba oğul birlikte tattıracaklardır. Bunun içinde bu üreticilerimizi destekliyoruz.

Kamil Özcan, Dünyadaki birçok ülke kendi otantik usullerine göre bir çok tatlı ürettiği gibi dünya genelinde pazarlanan başta çikolata gibi birçok tatlı çeşidine rastlanmaktadır. Bu nedenle bizim tatlımız da neden süt reçeli olmasın, şimdi arkadaşlarımıza destek vererek 100 Kg gibi miktarda süt reçelini bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan “Burdur Teke Yöresi Tarım ve Hayvancılık Fuarın da Stantlarda sattıracağız ayna zamanda da halkımıza ikram ettirme imkanını yakalayacağız.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.