KEYİK, REFERANDUM BELİRSİZLİKLERİ GERİDE BIRAKTI

EKONOMİ 17.04.2017 - 11:11, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3500+ kez okundu.
 

KEYİK, REFERANDUM BELİRSİZLİKLERİ GERİDE BIRAKTI

Türkiye’de bir defa daha demokratik süreç işlemiş, milli irade tecelli etmiş ve milletimiz feraseti ile tercihini yapmıştır.
Burdur Ticaret ve Sanayi odası Başkanı Yusuf Keyik, Basına yaptığı yazılı açıklamada; Ülkemizde bir kez daha demokratik süreç işlemiş, milli irade tecelli etmiş ve milletimiz tercihini yapmıştır. Referandum sürecinin tamamlanmasıyla birlikte ciddi bir belirsizlik artık geride kalmıştır. Referandum sonucunda hayata geçirilecek yeni sistemle güçlenen ve hızlanacak olan yönetim şekliyle daha hızlı kararlar almak ve icraata geçmek mümkün olacaktır. Devlettin iş adamlarımıza, üreticimize ve tüccarımıza olan desteğinin artması ve ülkemiz bürokrasisinin çarklarının hızlanmasını ve bunun özel sektöre olumlu yansımasını bekliyoruz. Özel Sektörümüzün bundan sonra önünü daha rahat görebilecek, daha rahat risk alarak yatırım yapabilecektir. Ülke olarak son 15 yılda ciddi bir ekonomik gelişme gösterdik. İhraç ürünlerinde nerede ise sözü edilmeyen bir kente bu gün önemli ihracat kalemlerine ulaşmayı başardık. Bu ve bunun gibi bir çok nedeni sayabiliriz. İş dünyamızın sorunlarının aşılması halında ise daha önemli ekonomik ve teknolojik gelişmelere imza atacağımızı bugünden yarınlara müjdesini içinde yaşadığımız topluma verebilirim. Düşük teknolojili üretimden, yüksek teknolojili üretime geçtik.birçok sektörde olduğu gibi bölgemizde ve ilimizde mermer sektörü başta olmak üzere birçok sektörde lokomotif bir duruma geldik. Beklentilerimiz karşılandığı takdirde ilimizde sektördeki gelişmelerin bu gününden daha iyi sonuçlar alacağımıza inanıyorum. Ancak dünyada iş yapma biçimi, malları üretme biçimi inanılmaz şekilde değişmektedir. Bu değişime ayak uydurabilmek için daha etkin metotların uygulanması gerekmektedir. Artık yarına odaklanmalıyız, ortak bir vizyon ve hedef etrafında toplumu birleştirip geleceğe birlikte yürümeliyiz. İçerde ve dışarda ülkemize karşı oluşturulmak istenen olumsuz algıları değiştirip yatırımcıların güvenini yeniden artırarak ve ülkemizi zenginleştirme hamlesine devam etmek için reform sürecini canlandırmalı, hep birlikte çalışarak hazırlayacağımız yeni büyüme hikâyemizi tüm dünyaya gösterebilmeliyiz.  
Türkiye’de bir defa daha demokratik süreç işlemiş, milli irade tecelli etmiş ve milletimiz feraseti ile tercihini yapmıştır.

Burdur Ticaret ve Sanayi odası Başkanı Yusuf Keyik, Basına yaptığı yazılı açıklamada; Ülkemizde bir kez daha demokratik süreç işlemiş, milli irade tecelli etmiş ve milletimiz tercihini yapmıştır. Referandum sürecinin tamamlanmasıyla birlikte ciddi bir belirsizlik artık geride kalmıştır.

Referandum sonucunda hayata geçirilecek yeni sistemle güçlenen ve hızlanacak olan yönetim şekliyle daha hızlı kararlar almak ve icraata geçmek mümkün olacaktır.

Devlettin iş adamlarımıza, üreticimize ve tüccarımıza olan desteğinin artması ve ülkemiz bürokrasisinin çarklarının hızlanmasını ve bunun özel sektöre olumlu yansımasını bekliyoruz.

Özel Sektörümüzün bundan sonra önünü daha rahat görebilecek, daha rahat risk alarak yatırım yapabilecektir.

Ülke olarak son 15 yılda ciddi bir ekonomik gelişme gösterdik. İhraç ürünlerinde nerede ise sözü edilmeyen bir kente bu gün önemli ihracat kalemlerine ulaşmayı başardık. Bu ve bunun gibi bir çok nedeni sayabiliriz. İş dünyamızın sorunlarının aşılması halında ise daha önemli ekonomik ve teknolojik gelişmelere imza atacağımızı bugünden yarınlara müjdesini içinde yaşadığımız topluma verebilirim.

Düşük teknolojili üretimden, yüksek teknolojili üretime geçtik.birçok sektörde olduğu gibi bölgemizde ve ilimizde mermer sektörü başta olmak üzere birçok sektörde lokomotif bir duruma geldik. Beklentilerimiz karşılandığı takdirde ilimizde sektördeki gelişmelerin bu gününden daha iyi sonuçlar alacağımıza inanıyorum.

Ancak dünyada iş yapma biçimi, malları üretme biçimi inanılmaz şekilde değişmektedir. Bu değişime ayak uydurabilmek için daha etkin metotların uygulanması gerekmektedir.

Artık yarına odaklanmalıyız, ortak bir vizyon ve hedef etrafında toplumu birleştirip geleceğe birlikte yürümeliyiz.

İçerde ve dışarda ülkemize karşı oluşturulmak istenen olumsuz algıları değiştirip yatırımcıların güvenini yeniden artırarak ve ülkemizi zenginleştirme hamlesine devam etmek için reform sürecini canlandırmalı, hep birlikte çalışarak hazırlayacağımız yeni büyüme hikâyemizi tüm dünyaya gösterebilmeliyiz.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.