YABANİ HAYVANLAR DOĞA İLE BULUŞTU

YAŞAM 23.05.2017 - 11:40, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4184+ kez okundu.
 

YABANİ HAYVANLAR DOĞA İLE BULUŞTU

Vali Yılmaz, Lisinia Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon merkezini ziyaret ederek incelemelerde bulundu
Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon merkezi Lisinia’da tedavisi yapılan Kızıl Akbaba ve Çakal’ın doğal yaşamlarına salındığı inceleme ziyaretinde, ayrıca Vali Yılmaz Lisinia Kurucusu Veteriner Hekim Öztürk Sarıca'nın bölgede doğal ortamı geliştirmek ve bölgenin yeniden gerçek ekosistemini yakalayabilmesi için bu yıl içinde dikiminin yapıldığı alanlarda aromotik bitki türlerini yerinde görerek incelemelerde bulundu. Yetiştirdiği aromotik bitki türleri hakkında kendisinden bilgi aldı.                      ÇAKAL, KIZIL AKBABA DOĞAL YAŞAMA SALINDI Burdur Valisi Şerif Yılmaz, Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon merkezi Lisinia’da daha öncede yaptığımız gibi tedavi edilen kuşlarımızı hayvanlarımızı doğaya saldık. Bugün bir çakal ve bir kızıl akbabayı tedavileri sonrası doğal yaşamlarına bıraktık. Kızıl Akbaba kanat açıklığı bakımından Avrupa’da yaşayan ırkların ikinci büyük kanat açıklığına sahip hayvanı. Bu iki hayvan bundan sonra doğada kendi özgür ortamlarında, yaşamlarını özgürce devam ettirecekler.    Buraya çakal yavru olarak getirilmişti. Büyüyüp kendi başına yaşayacak duruma geldikten sonra Öztürk Beyin'de yaptığı değerlendirme sonucunda doğaya salındı. Kızıl Akbaba da saldırıya uğramış yaralı imiş buraya getirildiğinde oda tedavisi yapılarak doğal yaşamına bırakıldı. Sizlerde gördüğünüz gibi Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge ile birlikte yapılan çalışmalar neticesinde buraya getirilerek tedavisi devam eden hayvanlar var burada. Bunlar da sağlıklarını kavuştuklarında kendi başlarına yaşayabilecek konuma geldiklerinde doğal yaşamlarına bırakılacaklar. Dedi.                     KOORDİNATÖR VETERİNER HEKİM ÖZTÜRK SARICA     özellikle Kızıl Akbaba buraya getirildiğinde beslenemez durumdaydı hızlı bir şekilde tedavisin yaptık hayata tutunmasını sağladık. Bir yıldır süren tedavi sürecinin ardından Büyük kafeste yaptığımız deneme uçuşları neticesinde kanatları yetirince güçlü konuma gelince de doğal yaşamına bırakma kararını vererek bugün Sayın Valimizle birlikte doğal yaşamına bıraktık. Çakalda dokuz ay önce yavru olarak bu alanımıza getirilmişi hızlı bir şekilde büyüdü yabaniliğini kaybetmedi. Saldırganlığı artınca da doğal yaşamında kendi başına yaşayabileceğini kararını vererek onu da doğal yaşamına bıraktık. dedi.  
Vali Yılmaz, Lisinia Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon merkezini ziyaret ederek incelemelerde bulundu

Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon merkezi Lisinia’da tedavisi yapılan Kızıl Akbaba ve Çakal’ın doğal yaşamlarına salındığı inceleme ziyaretinde, ayrıca Vali Yılmaz Lisinia Kurucusu Veteriner Hekim Öztürk Sarıca'nın bölgede doğal ortamı geliştirmek ve bölgenin yeniden gerçek ekosistemini yakalayabilmesi için bu yıl içinde dikiminin yapıldığı alanlarda aromotik bitki türlerini yerinde görerek incelemelerde bulundu. Yetiştirdiği aromotik bitki türleri hakkında kendisinden bilgi aldı. 

 

                  ÇAKAL, KIZIL AKBABA DOĞAL YAŞAMA SALINDI

Burdur Valisi Şerif Yılmaz, Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon merkezi Lisinia’da daha öncede yaptığımız gibi tedavi edilen kuşlarımızı hayvanlarımızı doğaya saldık. Bugün bir çakal ve bir kızıl akbabayı tedavileri sonrası doğal yaşamlarına bıraktık. Kızıl Akbaba kanat açıklığı bakımından Avrupa’da yaşayan ırkların ikinci büyük kanat açıklığına sahip hayvanı. Bu iki hayvan bundan sonra doğada kendi özgür ortamlarında, yaşamlarını özgürce devam ettirecekler. 

 

Buraya çakal yavru olarak getirilmişti. Büyüyüp kendi başına yaşayacak duruma geldikten sonra Öztürk Beyin'de yaptığı değerlendirme sonucunda doğaya salındı. Kızıl Akbaba da saldırıya uğramış yaralı imiş buraya getirildiğinde oda tedavisi yapılarak doğal yaşamına bırakıldı. Sizlerde gördüğünüz gibi Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge ile birlikte yapılan çalışmalar neticesinde buraya getirilerek tedavisi devam eden hayvanlar var burada. Bunlar da sağlıklarını kavuştuklarında kendi başlarına yaşayabilecek konuma geldiklerinde doğal yaşamlarına bırakılacaklar. Dedi.

 

                  KOORDİNATÖR VETERİNER HEKİM ÖZTÜRK SARICA

 

  özellikle Kızıl Akbaba buraya getirildiğinde beslenemez durumdaydı hızlı bir şekilde tedavisin yaptık hayata tutunmasını sağladık. Bir yıldır süren tedavi sürecinin ardından Büyük kafeste yaptığımız deneme uçuşları neticesinde kanatları yetirince güçlü konuma gelince de doğal yaşamına bırakma kararını vererek bugün Sayın Valimizle birlikte doğal yaşamına bıraktık. Çakalda dokuz ay önce yavru olarak bu alanımıza getirilmişi hızlı bir şekilde büyüdü yabaniliğini kaybetmedi. Saldırganlığı artınca da doğal yaşamında kendi başına yaşayabileceğini kararını vererek onu da doğal yaşamına bıraktık. dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.