CHP’ BURDUR MİLLETVEKİLİ GÖKER’DEN TREN GARI SORUSU…

SİYASET 26.05.2017 - 12:30, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3734+ kez okundu.
 

CHP’ BURDUR MİLLETVEKİLİ GÖKER’DEN TREN GARI SORUSU…

CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na yazılı soru önergesi verdi.
Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları bünyesinde hizmet vermekte olan ve Afyon’a bağlı 7. Bölge Müdürlüğü’nün altında faaliyetlerini sürdüren Burdur Garı’nın, Müdürlük seviyesinden Şefliğe dönüştürüldüğü haberlerinin basınımızda yer aldığını belirten GÖKER, “AKP’nin çok övündüğü ve 2023’ün vizyon projeleri arasında yer alan İstanbul-Antalya Hızlı Tren projesinin gündemi işgal ettiği bir ortamda, garın şefliğe dönüştürülmesine kimse bir anlam verememiştir. Diğer taraftan, Burdur Gar’ında her ne kadar yolcu taşımacılığı seferleri olmasa da, nakliye taşımacılığı önemini devam ettirmektedir. AS Çimento fabrikasının ihtiyacı olan linyit kömürü demiryolu ile taşınırken, mermer sektöründe de İran’a doğrudan taşıma yapılarak yılda yaklaşık 250 bin ton mermer sevkiyatı yapılmaktadır” dedi. Burdur Gar’ının müdürlük düzeyinden şeflik statüsüne dönüştürülmesinin Burdur kamuoyunda endişeyle karşılandığı ve tedirginliğe neden olduğunun altını çizen CHP’li Vekil, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na bazı sorular yöneltti. CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER yazılı soru önergesinde şu sorulara yer verdi. Eskişehir-Afyonkarahisar-Isparta-Burdur-Bucak-Antalya Yüksek Hızlı Tren Projesi ile ilgili çalışmalar ne aşamadadır? Söz konusu projenin ne zaman bitirilmesi planlanmaktadır? Taşımacılık faaliyetlerinde ilk sıralarda yer alan Burdur Gar Müdürlüğü’nün Şeflik statüsünün getirilmesinin amacı nedir? Söz konusu bu değişikliklerin Burdur halkına ne gibi bir faydası olacaktır?  
CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na yazılı soru önergesi verdi.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları bünyesinde hizmet vermekte olan ve Afyon’a bağlı 7. Bölge Müdürlüğü’nün altında faaliyetlerini sürdüren Burdur Garı’nın, Müdürlük seviyesinden Şefliğe dönüştürüldüğü haberlerinin basınımızda yer aldığını belirten GÖKER, “AKP’nin çok övündüğü ve 2023’ün vizyon projeleri arasında yer alan İstanbul-Antalya Hızlı Tren projesinin gündemi işgal ettiği bir ortamda, garın şefliğe dönüştürülmesine kimse bir anlam verememiştir. Diğer taraftan, Burdur Gar’ında her ne kadar yolcu taşımacılığı seferleri olmasa da, nakliye taşımacılığı önemini devam ettirmektedir. AS Çimento fabrikasının ihtiyacı olan linyit kömürü demiryolu ile taşınırken, mermer sektöründe de İran’a doğrudan taşıma yapılarak yılda yaklaşık 250 bin ton mermer sevkiyatı yapılmaktadır” dedi.

Burdur Gar’ının müdürlük düzeyinden şeflik statüsüne dönüştürülmesinin Burdur kamuoyunda endişeyle karşılandığı ve tedirginliğe neden olduğunun altını çizen CHP’li Vekil, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na bazı sorular yöneltti.

CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER yazılı soru önergesinde şu sorulara yer verdi.

Eskişehir-Afyonkarahisar-Isparta-Burdur-Bucak-Antalya Yüksek Hızlı Tren Projesi ile ilgili çalışmalar ne aşamadadır? Söz konusu projenin ne zaman bitirilmesi planlanmaktadır?

Taşımacılık faaliyetlerinde ilk sıralarda yer alan Burdur Gar Müdürlüğü’nün Şeflik statüsünün getirilmesinin amacı nedir?

Söz konusu bu değişikliklerin Burdur halkına ne gibi bir faydası olacaktır?

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.