DOLU MAĞDURU ÇİFTÇİ BORÇLARI ERTELENSİN

SİYASET 07.06.2017 - 12:01, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4698+ kez okundu.
 

DOLU MAĞDURU ÇİFTÇİ BORÇLARI ERTELENSİN

CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na yazılı soru önergesi verdi.
Burdur’da 5 Haziran 2017 tarihinde Burdur’un Tefenni ilçesinde meydana gelen şiddetli dolu yağışının bölgede bulunan meyve bahçelerine ve ekili tarım arazilerine ciddi zararlar verdiğini belirten GÖKER, Özellikle Tefenni ilçesine bağlı Karamusa, Yuva ve Yeşilköy’deki meyve ağaçlarını vuran dolu afetinin yarattığı zarar, Ziraat Bankası ve kooperatife olan borçlar nedeniyle şimdiden üreticilerimizi kara kara düşündürmeye başlamıştır” diyerek Bakanlığa bazı sorular yöneltti. CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER yazılı soru önergesinde şu sorulara yer verdi. Burdur Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün hasar tespit çalışmaları hangi aşamadadır? Burdur tarımı açısından önemli bir yere sahip olan Tefenni’li meyve üreticilerinin karşılaştıkları zararları gidermeye yönelik olarak Bakanlığınızca bir çalışma başlatmayı düşünüyor musunuz? Dolu afetini yaşayan çiftçilerimizin bankalardan kullandıkları kredileri için borçlarının yeniden yapılandırılması ve vadesi gelen borçların ertelenmesi konusunda Bakanlığınızca herhangi bir çalışma başlatılacak mıdır?  
CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na yazılı soru önergesi verdi.

Burdur’da 5 Haziran 2017 tarihinde Burdur’un Tefenni ilçesinde meydana gelen şiddetli dolu yağışının bölgede bulunan meyve bahçelerine ve ekili tarım arazilerine ciddi zararlar verdiğini belirten GÖKER, Özellikle Tefenni ilçesine bağlı Karamusa, Yuva ve Yeşilköy’deki meyve ağaçlarını vuran dolu afetinin yarattığı zarar, Ziraat Bankası ve kooperatife olan borçlar nedeniyle şimdiden üreticilerimizi kara kara düşündürmeye başlamıştır” diyerek Bakanlığa bazı sorular yöneltti.

CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER yazılı soru önergesinde şu sorulara yer verdi.

Burdur Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün hasar tespit çalışmaları hangi aşamadadır?

Burdur tarımı açısından önemli bir yere sahip olan Tefenni’li meyve üreticilerinin karşılaştıkları zararları gidermeye yönelik olarak Bakanlığınızca bir çalışma başlatmayı düşünüyor musunuz?

Dolu afetini yaşayan çiftçilerimizin bankalardan kullandıkları kredileri için borçlarının yeniden yapılandırılması ve vadesi gelen borçların ertelenmesi konusunda Bakanlığınızca herhangi bir çalışma başlatılacak mıdır?

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.