EN İYİ OKUL ÖĞRENCİNİN EVİNE YAKIN OKULDUR

EĞİTİM 26.07.2017 - 21:26, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4634+ kez okundu.
 

EN İYİ OKUL ÖĞRENCİNİN EVİNE YAKIN OKULDUR

MERNİS sisteminde kayıtlı ikamet adreslerine göre Milli Eğitim Bakanlığı e-okul sistemi üzerinden otomatik olarak yapılacaktır.
Geçmiş yıllarda olduğu gibi 2017 – 2018 yeni eğitim öğretim yılında okullarımıza yapılacak öğrencilerin kesin kayıtları, MERNİS sisteminde kayıtlı ikamet adreslerine göre Milli Eğitim Bakanlığı e-okul sistemi üzerinden otomatik olarak yapılacaktır. Bunun dışında Okul Öncesi Eğitimi ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği gereği; şehit, harp malulü, muharip gazi çocukları ve özel eğitime muhtaç çocukların velileri başvurmaları halinde istedikleri okula kayıtlarını yaptırabilecektir. Ayrıca anne ve babasının her ikisi de çalışan öğrencilerin kayıtları da, çalışan anne ve babalarının iş yerlerinin bulunduğu en yakın okula, farklı okullarda okuyan kardeşler ise kardeşlerin birlikte eğitim göreceği aynı okula, eğitim çalışanları da görev yaptıkları okula çocuklarını kayıt yaptırabileceklerdir. Gerek MERNİS kayıt sisteminden, gerekse ilgili yönetmelik hükümleri gereği, yapılacak olan yeni eğitim öğretim yılı öğrenci kayıtlarının “en iyi okul öğrencinin evine en yakın okul düsturundan yola çıkılarak” her velinin çocuğunu evine en yakın okula göndermesi arzumuzdur. Velilerden istirhamımız kendi oturdukları asıl adreslerinin dışında, gerçek dışı beyanda bulunarak başka yerlere adres taşımak suretiyle çocuklarını başka okullara taşıma isteğinden vazgeçmeleridir. Bu konu Valiliğimiz tarafından titizlikle takip edilerek gerek kolluk kuvvetleri, gerekse Milli Eğitim ve okul yöneticileri vasıtasıyla gerekli araştırmalar yaptırılarak, gerçek dışı beyanda bulunanlar hakkında gerekli idari işlemler yapılacaktır. Ayrıca bu yolla çocuklarının okul kayıtlarını değiştirenlerin, kayıt işlemleri iptal edilerek asıl ikamet adreslerini kapsayan okullara öğrencilerin kayıtları aktarılacaktır. Yine kendi kayıt bölgesi dışındaki başka okullara öğrenci taşıyan servis araçlarına müsaade edilmeyecektir.  
MERNİS sisteminde kayıtlı ikamet adreslerine göre Milli Eğitim Bakanlığı e-okul sistemi üzerinden otomatik olarak yapılacaktır.

Geçmiş yıllarda olduğu gibi 2017 – 2018 yeni eğitim öğretim yılında okullarımıza yapılacak öğrencilerin kesin kayıtları, MERNİS sisteminde kayıtlı ikamet adreslerine göre Milli Eğitim Bakanlığı e-okul sistemi üzerinden otomatik olarak yapılacaktır.

Bunun dışında Okul Öncesi Eğitimi ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği gereği; şehit, harp malulü, muharip gazi çocukları ve özel eğitime muhtaç çocukların velileri başvurmaları halinde istedikleri okula kayıtlarını yaptırabilecektir. Ayrıca anne ve babasının her ikisi de çalışan öğrencilerin kayıtları da, çalışan anne ve babalarının iş yerlerinin bulunduğu en yakın okula, farklı okullarda okuyan kardeşler ise kardeşlerin birlikte eğitim göreceği aynı okula, eğitim çalışanları da görev yaptıkları okula çocuklarını kayıt yaptırabileceklerdir.

Gerek MERNİS kayıt sisteminden, gerekse ilgili yönetmelik hükümleri gereği, yapılacak olan yeni eğitim öğretim yılı öğrenci kayıtlarının “en iyi okul öğrencinin evine en yakın okul düsturundan yola çıkılarak” her velinin çocuğunu evine en yakın okula göndermesi arzumuzdur.

Velilerden istirhamımız kendi oturdukları asıl adreslerinin dışında, gerçek dışı beyanda bulunarak başka yerlere adres taşımak suretiyle çocuklarını başka okullara taşıma isteğinden vazgeçmeleridir. Bu konu Valiliğimiz tarafından titizlikle takip edilerek gerek kolluk kuvvetleri, gerekse Milli Eğitim ve okul yöneticileri vasıtasıyla gerekli araştırmalar yaptırılarak, gerçek dışı beyanda bulunanlar hakkında gerekli idari işlemler yapılacaktır.

Ayrıca bu yolla çocuklarının okul kayıtlarını değiştirenlerin, kayıt işlemleri iptal edilerek asıl ikamet adreslerini kapsayan okullara öğrencilerin kayıtları aktarılacaktır. Yine kendi kayıt bölgesi dışındaki başka okullara öğrenci taşıyan servis araçlarına müsaade edilmeyecektir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.