TARİH TALANCILARI KISKIVRAK YAKALANDI

KÜLTÜR 03.11.2017 - 16:16, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3033+ kez okundu.
 

TARİH TALANCILARI KISKIVRAK YAKALANDI

Kolluk kuvvetleri tarafından kültür ve tabiat varlıklarının korunmasına yönelik çalışmalar titizlikle yürütülmektedir.
Burdur Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada; Bu kapsamda iki farklı olayla ilgili İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda ilimize tarihi eser pazarlamak için gelen şüpheli şahıslar ellerinde bulunan tarihi eserlerle birlikte yakalandılar.   T.D. isimli şahsın elinde bulundurduğu tarihi eserleri Antalya ilinden getirerek Burdur ili Bucak ilçesinde pazarlayacağı duyumu alınması üzerine Bucak ilçesi Kızılkaya Köyü yol ayrımında yapılan yol kontrolünde T.D., Y.E. ve Z.P. isimli şahısların içerisinde bulunduğu araç durdurulmuş olup, şahısların yapılan üst aramasında T.D. isimli şahsın üzerinde; Roma ve Bizans Dönemlerine ait olduğu değerlendirilen (44) adet metal sikke, (1) adet koçbaşı figürlü metal obje ele geçirilmiştir.   Diğer bir olayda L.Ö. ve H.G. isimli şahısların elinde bulundurdukları tarihi eserleri Isparta ilinden getirerek Burdur ilinde pazarlayacakları duyumu alınması üzerine Merkez Gökçebağ Köyü mevkiinde yapılan yol kontrolünde L.Ö. ve H.G. isimli şahısların içerisinde bulunduğu araç durdurulmuş olup, şahısların üstünde ve araçlarında yapılan aramada; Roma Dönemine ait (1) adet metal motifli kap, (3) adet metal küçük kap, (2) adet motifli metal çanak, (1) adet motifli metal çember ve (1) adet pençe ayaklı metal altlık ele geçirilmiştir.   Her iki olayda ele geçirilen tarihi eserler Burdur Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile Müze Müdürlüğüne teslim edilmiştir. Yakalanan şahıslarda yapılan işlemlerin ardından Adli Makamlara sevk edilmişlerdir.  
Kolluk kuvvetleri tarafından kültür ve tabiat varlıklarının korunmasına yönelik çalışmalar titizlikle yürütülmektedir.

Burdur Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada; Bu kapsamda iki farklı olayla ilgili İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda ilimize tarihi eser pazarlamak için gelen şüpheli şahıslar ellerinde bulunan tarihi eserlerle birlikte yakalandılar.

 

T.D. isimli şahsın elinde bulundurduğu tarihi eserleri Antalya ilinden getirerek Burdur ili Bucak ilçesinde pazarlayacağı duyumu alınması üzerine Bucak ilçesi Kızılkaya Köyü yol ayrımında yapılan yol kontrolünde T.D., Y.E. ve Z.P. isimli şahısların içerisinde bulunduğu araç durdurulmuş olup, şahısların yapılan üst aramasında T.D. isimli şahsın üzerinde; Roma ve Bizans Dönemlerine ait olduğu değerlendirilen (44) adet metal sikke, (1) adet koçbaşı figürlü metal obje ele geçirilmiştir.

 

Diğer bir olayda L.Ö. ve H.G. isimli şahısların elinde bulundurdukları tarihi eserleri Isparta ilinden getirerek Burdur ilinde pazarlayacakları duyumu alınması üzerine Merkez Gökçebağ Köyü mevkiinde yapılan yol kontrolünde L.Ö. ve H.G. isimli şahısların içerisinde bulunduğu araç durdurulmuş olup, şahısların üstünde ve araçlarında yapılan aramada; Roma Dönemine ait (1) adet metal motifli kap, (3) adet metal küçük kap, (2) adet motifli metal çanak, (1) adet motifli metal çember ve (1) adet pençe ayaklı metal altlık ele geçirilmiştir.

 

Her iki olayda ele geçirilen tarihi eserler Burdur Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile Müze Müdürlüğüne teslim edilmiştir. Yakalanan şahıslarda yapılan işlemlerin ardından Adli Makamlara sevk edilmişlerdir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.