BAŞKAN ERCENGİZ’DEN YASSİGÜME KÖYÜNE KİTAPLIK

KÜLTÜR 06.02.2018 - 11:41, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3920+ kez okundu.
 

BAŞKAN ERCENGİZ’DEN YASSİGÜME KÖYÜNE KİTAPLIK

Vatandaşların okuma alışkanlığı kazanması hedefiyle kapalı duraklarda kitaplık uygulaması başlatan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Yassıgüme Köyü’ne kitaplık gönderdi.
Burdur Belediyesi tarafından kapalı duraklarda başlatılan kitaplık uygulaması yaygınlaştırılıyor. Burdur Belediyesi’nin kitaplık uygulamasını Yassıgüme Köyü’nde de yapmak isteyen Muhtar Şahin Abbak, talebini Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’e iletti. Muhtarın talebini kırmayan Başkan Ercengiz, Başkan Yardımcısı Ali Say ile birlikte köye giderek kitaplığı bizzat teslim etti. Başkan Ercengiz, “Kapalı duraklarımızda başlattığımız kitaplık uygulamasından Yassıgüme muhtarımız basından takip ederek köyümüzde böyle bir hizmet kazandırmak istediğini bize söyledi. Bizde Fen İşleri Hizmet Kampüsü’ndeki arkadaşlarımızdan destek istedik ve hemen buraya kitaplık kazandırdık. Kitaplığımıza Dünya Klasiklerinden Atatürk’ümüzün Nutuk’una Kutsal Kitabımızın tefsirine kadar birçok vatandaşımızın farklı alanda okuyabileceği yayınlar olacak. Okudukça aydınlanacağız, okudukça birbirimizi daha iyi tanıyacağız, muhtarımız daha öncesinde cami hocalığı mesleğini yaparken vatandaşımızın aydınlanması için o kulvarda hizmet ederken şimdi ise muhtarlık görevini icra ediyor. Bu anlamda da bizden istediği desteğe biz koşarak geldik. Merkeze bağlı 51 köyümüz var 51 köyümüz içinde bu hizmeti yapmaya hazırız. Eğer onlarda bizi davet ederse muhtarım bu konuda önderlik etti onlara biz gideriz bütün köylerimizi kitaplıklarımız koyarız. Gençlerimizin, orta yaşlılarımızın özellikle köylerimizde çalışma sezonu bittikten sonra oturup sohbet edebileceği bu tip mekânlar varsa o alanlarda yoksa da kahvelerimizde bu kitaplıklarımızı koyarak vatandaşımıza katkı veririz” diye konuştu. Yassıgüme Köyü Muhtarı Şahin Abbak ise “Köyümüzdeki gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzaklaşıp bir araya gelmesi köyün sorunlarıyla ilgilenmesi vatana millete hayırlı bir insan olması için böyle bir alan oluşturduk. Başkanımız’dan bir destek istedik onlarda yardımcı oldular. Güzel bir hizmet oldu yardımlarından dolayı Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.  
Vatandaşların okuma alışkanlığı kazanması hedefiyle kapalı duraklarda kitaplık uygulaması başlatan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Yassıgüme Köyü’ne kitaplık gönderdi.

Burdur Belediyesi tarafından kapalı duraklarda başlatılan kitaplık uygulaması yaygınlaştırılıyor. Burdur Belediyesi’nin kitaplık uygulamasını Yassıgüme Köyü’nde de yapmak isteyen Muhtar Şahin Abbak, talebini Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’e iletti. Muhtarın talebini kırmayan Başkan Ercengiz, Başkan Yardımcısı Ali Say ile birlikte köye giderek kitaplığı bizzat teslim etti.

Başkan Ercengiz, “Kapalı duraklarımızda başlattığımız kitaplık uygulamasından Yassıgüme muhtarımız basından takip ederek köyümüzde böyle bir hizmet kazandırmak istediğini bize söyledi. Bizde Fen İşleri Hizmet Kampüsü’ndeki arkadaşlarımızdan destek istedik ve hemen buraya kitaplık kazandırdık. Kitaplığımıza Dünya Klasiklerinden Atatürk’ümüzün Nutuk’una Kutsal Kitabımızın tefsirine kadar birçok vatandaşımızın farklı alanda okuyabileceği yayınlar olacak. Okudukça aydınlanacağız, okudukça birbirimizi daha iyi tanıyacağız, muhtarımız daha öncesinde cami hocalığı mesleğini yaparken vatandaşımızın aydınlanması için o kulvarda hizmet ederken şimdi ise muhtarlık görevini icra ediyor. Bu anlamda da bizden istediği desteğe biz koşarak geldik. Merkeze bağlı 51 köyümüz var 51 köyümüz içinde bu hizmeti yapmaya hazırız. Eğer onlarda bizi davet ederse muhtarım bu konuda önderlik etti onlara biz gideriz bütün köylerimizi kitaplıklarımız koyarız. Gençlerimizin, orta yaşlılarımızın özellikle köylerimizde çalışma sezonu bittikten sonra oturup sohbet edebileceği bu tip mekânlar varsa o alanlarda yoksa da kahvelerimizde bu kitaplıklarımızı koyarak vatandaşımıza katkı veririz” diye konuştu.

Yassıgüme Köyü Muhtarı Şahin Abbak ise “Köyümüzdeki gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzaklaşıp bir araya gelmesi köyün sorunlarıyla ilgilenmesi vatana millete hayırlı bir insan olması için böyle bir alan oluşturduk. Başkanımız’dan bir destek istedik onlarda yardımcı oldular. Güzel bir hizmet oldu yardımlarından dolayı Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.