ŞEKER FABRİKASI İÇİN İMZA KAMPANYASINA CHP DESTEĞİ

GÜNDEM 26.02.2018 - 15:17, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4453+ kez okundu.
 

ŞEKER FABRİKASI İÇİN İMZA KAMPANYASINA CHP DESTEĞİ

Türkiye genelinde 14 şeker fabrikasının hükümet tarafından satış listesine alınması üzerine Şeker-İş tarafından başlatılan imza kampanyasına CHP destek verdi.
Burdur Şeker Fabrikasının 14 fabrika ile satış listesine alınmasının ardından Burdur da tepkiler devam ediyor. Şeker-İş Burdur Şube Başkanı ve Burdur- Isparta Pancar Ekicileri Kooperatifi yönetim kurulu üyesi Mustafa Onay, 20 şubatta ilçelerimizde başlattığımız imza kampanyasının ardından Burdur merkezde imza kampanyasını başlattık. 5 gün sürecek imza kampanyamızın ilk gününde Burdur halkının fabrika ile ilgili imza kampanyasına gösterilen yoğun ilgi bizlere umut verdi güç verdi dedi. CHP İl ve Merkez İlçe örgütünün yanı sıra, Burdur da temaslarda bulunan CHP’nin Burdur Milletvekili Dr. Mehmet Göker ve Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz bu kampanya için Şeker-İş sendikası ve Şeker işçilerinin imza kampanyasına destek ve güç vermek için Cumhuriyet Meydanındaki stant’a gelerek imza verdiler. Fabrika Cumhuriyetin Burdur’a kazandırdığı en büyük sanayi kuruluşu olduğunu söylediler. Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, 1955 yılında hizmete açılan ve üretim yapmaya başlayan şeker fabrikasının insan yetiştirdiğini, hayvancılık ve tarım’daki katkısına hatta Burdur’un esnaf kalifiyesinin yetişmesine kadar birçok alanda katkı sağlamıştır. Bu nedenle birkaç kez satış listesine konulmasına karşılık toplumun da etkisi ile satılamamıştır. Hangi koşullar altında olursa olsun satılmamalıdır. Burdur CHP Milletvekili Dr. Mehmet Göker, Şeker fabrikası ile ilgili yapılan toplantı ve istişarelerde bazı kesimlerin satılırsa almamız gerek gibi bir beklenti içine girme noktasında oldukları görülmüştür. Bu peşinen fabrikanın özelleştirilmesinin önünü açmak demektir. Bu nedenle biz diyoruz ki amasız, fakatsız bir şekilde Cumhuriyet kazanımlarından birisi olan şeker fabrikasının satılmaması gerekmektedir. Bizlerin çabası fabrikanın özelleştirilmemesi yönünde olacaktır. CHP Milletvekili Göker, Genel merkezimiz ve arkadaşlarımız önümüzdeki hafta için de Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun Burdur şeker fabrikasının satılmaması konusuna destek vermesi için Burdur’a gelmesi için çaba göstermektedirler. Buna önümüzdeki günlerde açıklık getireceğiz dedi.  
Türkiye genelinde 14 şeker fabrikasının hükümet tarafından satış listesine alınması üzerine Şeker-İş tarafından başlatılan imza kampanyasına CHP destek verdi.

Burdur Şeker Fabrikasının 14 fabrika ile satış listesine alınmasının ardından Burdur da tepkiler devam ediyor. Şeker-İş Burdur Şube Başkanı ve Burdur- Isparta Pancar Ekicileri Kooperatifi yönetim kurulu üyesi Mustafa Onay, 20 şubatta ilçelerimizde başlattığımız imza kampanyasının ardından Burdur merkezde imza kampanyasını başlattık. 5 gün sürecek imza kampanyamızın ilk gününde Burdur halkının fabrika ile ilgili imza kampanyasına gösterilen yoğun ilgi bizlere umut verdi güç verdi dedi.

CHP İl ve Merkez İlçe örgütünün yanı sıra, Burdur da temaslarda bulunan CHP’nin Burdur Milletvekili Dr. Mehmet Göker ve Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz bu kampanya için Şeker-İş sendikası ve Şeker işçilerinin imza kampanyasına destek ve güç vermek için Cumhuriyet Meydanındaki stant’a gelerek imza verdiler. Fabrika Cumhuriyetin Burdur’a kazandırdığı en büyük sanayi kuruluşu olduğunu söylediler.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, 1955 yılında hizmete açılan ve üretim yapmaya başlayan şeker fabrikasının insan yetiştirdiğini, hayvancılık ve tarım’daki katkısına hatta Burdur’un esnaf kalifiyesinin yetişmesine kadar birçok alanda katkı sağlamıştır. Bu nedenle birkaç kez satış listesine konulmasına karşılık toplumun da etkisi ile satılamamıştır. Hangi koşullar altında olursa olsun satılmamalıdır.

Burdur CHP Milletvekili Dr. Mehmet Göker, Şeker fabrikası ile ilgili yapılan toplantı ve istişarelerde bazı kesimlerin satılırsa almamız gerek gibi bir beklenti içine girme noktasında oldukları görülmüştür. Bu peşinen fabrikanın özelleştirilmesinin önünü açmak demektir. Bu nedenle biz diyoruz ki amasız, fakatsız bir şekilde Cumhuriyet kazanımlarından birisi olan şeker fabrikasının satılmaması gerekmektedir. Bizlerin çabası fabrikanın özelleştirilmemesi yönünde olacaktır.

CHP Milletvekili Göker, Genel merkezimiz ve arkadaşlarımız önümüzdeki hafta için de Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun Burdur şeker fabrikasının satılmaması konusuna destek vermesi için Burdur’a gelmesi için çaba göstermektedirler. Buna önümüzdeki günlerde açıklık getireceğiz dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.