BURDUR BELEDİYESİ BAHAR VE YAZ DÖNEMİ ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

DİĞER 04.04.2018 - 12:15, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4329+ kez okundu.
 

BURDUR BELEDİYESİ BAHAR VE YAZ DÖNEMİ ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

Bugün kadar 56.000 metrekare yaya yolu ve kaldırım yapan Burdur Belediyesi bu yıl da çalışmalara hızlı başladı.
Fen İşleri Müdürlüğüne ekipler Konak Mahallesinde kaldırım yenileme çalışmalarına hız verdi. Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Başkan Yardımcısı Ali Say ve Fen İşleri Müdürü Abdullah Sartekin Konak Mahallesindeki kaldırım çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Ercengiz, “Göreve geldiğimiz günden itibaren belli bir disiplin içerisinde Burdur’un çehresini ve Burdur’a yakışmayan farklıkları ortadan kaldırarak çalışmalarımıza tüm hızıyla devam ediyoruz. Kaldırım çalışmalarımızı bugüne kadar ara vermeden devam ettik. Konak Mahallesi ve Adliye Caddesinde kaldırım çalışmalarını çağdaş ve yaşanılabilir bir kentte engelli yönetmeliğine uygun kaldırımları yurttaşımıza kazandıracağız. Yaptığımız kaldırım çalışmalarını öncelikle engelliler ve yaşlılarımızın can güvenliğini sağlayacak kaldırımları sağlayıp vatandaşımızın taşıt trafiğinin doğrudan içinde olmadan kaldırımda güvenli bir şekilde yürüyebilmesi için çalışıyoruz. Kaldırım çalışmalarımız bizden istenilen yönetmelik çerçevesinde yapıyoruz. Maalesef zaman zaman taşıt sürücüleri kaldırımlara uygunsuz parklar yaparak yayaların geçişlerini zorlaştırıyorlar ama bunu zamanla bir kültür olarak edineceğiz.”                           KAVŞAK VE REFÜJLER ÇİÇEK AÇTI   Burdur Belediyesi refüj ve kavşaklar başta olmak üzere şehir merkezindeki park ve yeşil alanlarda mevsimlik çiçeklendirme ve bakım çalışmalarını yaptı. Burdur Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda şehir rengarenk bir görünüme kavuştu. Mevsim şartlarına göre rutin olarak devam edecek çalışmalar kapsamında çiçeklendirme çalışmalarının yanı sıra yabani ot ıslahı çalışmaları da devam ediyor. Bununla birlikte şehrin hem daha güzel bir görünüme kavuşturmak hem de doğal yaşam alanlarını daha kullanılabilir bir hale getirilmesi amaçlanıyor.  
Bugün kadar 56.000 metrekare yaya yolu ve kaldırım yapan Burdur Belediyesi bu yıl da çalışmalara hızlı başladı.

Fen İşleri Müdürlüğüne ekipler Konak Mahallesinde kaldırım yenileme çalışmalarına hız verdi. Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Başkan Yardımcısı Ali Say ve Fen İşleri Müdürü Abdullah Sartekin Konak Mahallesindeki kaldırım çalışmalarını yerinde incelediBaşkan Ercengiz, “Göreve geldiğimiz günden itibaren belli bir disiplin içerisinde Burdur’un çehresini ve Burdur’a yakışmayan farklıkları ortadan kaldırarak çalışmalarımıza tüm hızıyla devam ediyoruz. Kaldırım çalışmalarımızı bugüne kadar ara vermeden devam ettik. Konak Mahallesi ve Adliye Caddesinde kaldırım çalışmalarını çağdaş ve yaşanılabilir bir kentte engelli yönetmeliğine uygun kaldırımları yurttaşımıza kazandıracağız. Yaptığımız kaldırım çalışmalarını öncelikle engelliler ve yaşlılarımızın can güvenliğini sağlayacak kaldırımları sağlayıp vatandaşımızın taşıt trafiğinin doğrudan içinde olmadan kaldırımda güvenli bir şekilde yürüyebilmesi için çalışıyoruz. Kaldırım çalışmalarımız bizden istenilen yönetmelik çerçevesinde yapıyoruz. Maalesef zaman zaman taşıt sürücüleri kaldırımlara uygunsuz parklar yaparak yayaların geçişlerini zorlaştırıyorlar ama bunu zamanla bir kültür olarak edineceğiz.”

 

                        KAVŞAK VE REFÜJLER ÇİÇEK AÇTI

 

Burdur Belediyesi refüj ve kavşaklar başta olmak üzere şehir merkezindeki park ve yeşil alanlarda mevsimlik çiçeklendirme ve bakım çalışmalarını yaptı. Burdur Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda şehir rengarenk bir görünüme kavuştu.

Mevsim şartlarına göre rutin olarak devam edecek çalışmalar kapsamında çiçeklendirme çalışmalarının yanı sıra yabani ot ıslahı çalışmaları da devam ediyor. Bununla birlikte şehrin hem daha güzel bir görünüme kavuşturmak hem de doğal yaşam alanlarını daha kullanılabilir bir hale getirilmesi amaçlanıyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.