BURDUR’DA 370 JANDARMA ER TÖRENLE YEMİN ETTİ

YAŞAM 13.04.2018 - 17:10, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3788+ kez okundu.
 

BURDUR’DA 370 JANDARMA ER TÖRENLE YEMİN ETTİ

Burdur İl Jandarma Komutanlığı'nda temel eğitimlerini tamamlayan 370. kısa dönem jandarma eri törenle yemin etti.
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Konferans ve Sergi salonunda düzenlenen törene Burdur Valisi Şerif Yılmaz ve protokol üyeleri katıldı. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından 370.  kısa dönem  acemi askerler yemin etti. Kısa Dönem Erler adına J. Er Yunus Nadir Demircioğlu tarafından konuşma yapıldı. Konuşmanın ardından J. Er Ali Rıza Tevetoğlu ‘Jandarmayız Biz’ isimli şiiri okudu. Törende bir konuşma yapan İl Jandarma Komutanı J. Alb. Orhan Kılıç yemin eden askerlere ve ailelerine seslendi.   Burdur İl Jandarma Komutanlığına ilk katılan J. Er Yunus Nadir Demircioğlu tarafından yaş kütüğüne plaket çakılmasıyla devam törende tüm mal varlığını Mehmetçik Vakfına bağışlayan Afife Özmen tarafından ‘Atatürk’ isimli şiir okundu. Vali Şerif Yılmaz hayırsever Afife Özmen’e, birliğine ilk teslim olan J. Er Yunus Nadir Demircioğlu ve ailesine teşekkür ederek hediye takdiminde bulundu. Kına yakılarak Burdur’a uğurlanan Jandarma Erler ve ailelerine de protokol üyeleri tarafından çeşitli hediyeler verildi.     Tören programı, J. Er Yavuz Feyzioğlu tarafından ‘Görev’ isimli şiir okunması ve yemin eden askerlerin Jandarma Marşı söylemesi ile sona erdi.           TÜM MAL VARLIĞINI MEHMETÇİK VAKFINA BAĞIŞLADI   Tüm malvarlığını Mehmetçik vakfına bağışlayan hayırsever Afife Özmen'e teşekkür eden Vali Şerif Yılmaz askerlerin yemin ettiği sahnede yer alan ve bütün mal varlığını Mehmetçik vakfına bağışlayan Afife Özmen’e teşekkür ederek gösterdiği büyük vefa örneği dolayısıyla kendisini kutlayarak elini öptü.   Afife Özmen, 3 Şubat 1932 tarihinde Yeşilova Gökçeyaka Köyünde dünyaya gelmiştir. Yaptığı evliliğin ardından Yeşilova Gençali Köyüne yerleşerek çiftçi olan eşi Ramazan Özmen ile birlikte yaşamaya başlamıştır. Son beş yılını yatalak olarak geçiren ve 2014 yılında vefat eden eşinin başından, büyük bir vefa örneği göstererek bir an bile ayrılmamıştır. Sahip oldukları varlıklarının bir kısmını 1998-2000 yılları arasındaki süreçte Yeşilova Meslek Yüksekokulu, Askerlik Şube Başkanlığı ve Merkez Ortaokulu için bağışlamışlardır, 2003 yılında vermiş oldukları bir kararla ise geriye kalan tüm mal varlılarını; Anayasal görevi olan askerlik hizmetini yaparken hayatını kaybeden Çavuş, Onbaşı, ve Erlerin dul ve yetimleri ile sakat kalanların kendileri ve yakınlarına sosyal ve ekonomik destek sağlamak maksadıyla kurulan Mehmetçik Vakfına bağışlamıştır.  
Burdur İl Jandarma Komutanlığı'nda temel eğitimlerini tamamlayan 370. kısa dönem jandarma eri törenle yemin etti.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Konferans ve Sergi salonunda düzenlenen törene Burdur Valisi Şerif Yılmaz ve protokol üyeleri katıldı. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından 370.  kısa dönem  acemi askerler yemin etti. Kısa Dönem Erler adına J. Er Yunus Nadir Demircioğlu tarafından konuşma yapıldı. Konuşmanın ardından J. Er Ali Rıza Tevetoğlu ‘Jandarmayız Biz’ isimli şiiri okudu. Törende bir konuşma yapan İl Jandarma Komutanı J. Alb. Orhan Kılıç yemin eden askerlere ve ailelerine seslendi.

 

Burdur İl Jandarma Komutanlığına ilk katılan J. Er Yunus Nadir Demircioğlu tarafından yaş kütüğüne plaket çakılmasıyla devam törende tüm mal varlığını Mehmetçik Vakfına bağışlayan Afife Özmen tarafından ‘Atatürk’ isimli şiir okundu. Vali Şerif Yılmaz hayırsever Afife Özmen’e, birliğine ilk teslim olan J. Er Yunus Nadir Demircioğlu ve ailesine teşekkür ederek hediye takdiminde bulundu. Kına yakılarak Burdur’a uğurlanan Jandarma Erler ve ailelerine de protokol üyeleri tarafından çeşitli hediyeler verildi.

 

 

Tören programı, J. Er Yavuz Feyzioğlu tarafından ‘Görev’ isimli şiir okunması ve yemin eden askerlerin Jandarma Marşı söylemesi ile sona erdi.

          TÜM MAL VARLIĞINI MEHMETÇİK VAKFINA BAĞIŞLADI

 

Tüm malvarlığını Mehmetçik vakfına bağışlayan hayırsever Afife Özmen'e teşekkür eden Vali Şerif Yılmaz askerlerin yemin ettiği sahnede yer alan ve bütün mal varlığını Mehmetçik vakfına bağışlayan Afife Özmen’e teşekkür ederek gösterdiği büyük vefa örneği dolayısıyla kendisini kutlayarak elini öptü.

 

Afife Özmen, 3 Şubat 1932 tarihinde Yeşilova Gökçeyaka Köyünde dünyaya gelmiştir. Yaptığı evliliğin ardından Yeşilova Gençali Köyüne yerleşerek çiftçi olan eşi Ramazan Özmen ile birlikte yaşamaya başlamıştır. Son beş yılını yatalak olarak geçiren ve 2014 yılında vefat eden eşinin başından, büyük bir vefa örneği göstererek bir an bile ayrılmamıştır. Sahip oldukları varlıklarının bir kısmını 1998-2000 yılları arasındaki süreçte Yeşilova Meslek Yüksekokulu, Askerlik Şube Başkanlığı ve Merkez Ortaokulu için bağışlamışlardır, 2003 yılında vermiş oldukları bir kararla ise geriye kalan tüm mal varlılarını; Anayasal görevi olan askerlik hizmetini yaparken hayatını kaybeden Çavuş, Onbaşı, ve Erlerin dul ve yetimleri ile sakat kalanların kendileri ve yakınlarına sosyal ve ekonomik destek sağlamak maksadıyla kurulan Mehmetçik Vakfına bağışlamıştır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.