31 AHİLİK HAFTASI ESNAF VE HALK TARAFINDAN KUTLANDI

DİĞER 22.09.2018 - 09:00, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4684+ kez okundu.
 

31 AHİLİK HAFTASI ESNAF VE HALK TARAFINDAN KUTLANDI

Burdur’da 31. Ahilik Haftası kutlamaları protokol üyelerinin ve halkın katılımı ile coşku içinde kutlandı..
Ulu Cami avlusunda düzenlenen 31 Ahilik kutlamaları törenlerine, Başta Burdur Vali’si Hasan Şıldak olmak üzere Milletvekili Mehmet Göker, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve esnaflar katıldı. Ahilik kutlamaları ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program protokol konuşmaları ile devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Metin Sipahi yaptığı programda, Ticaret İl Müdürü Aylin Sacide Çağlar, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve Vali Hasan Şıldak tarafından konuşma yapıldı. Şed Kuşatma ve ödül töreni ile devam eden programda, yılın Ahisi seçilen Veli Ulusan’a cübbesi Vali Hasan Şıldak tarafından giydirildi. Yılın Kalfası, Yılın Çırağı ve belirlenen diğer dallarda ödül alan kişilere protokol üyeleri tarafından plaket takdim edilmesiyle program sona erdi. Program sonrası ikramda bulunuldu. Vali Hasan Şıldak Ahilik Haftası programında yaptığı konuşmada; “Öncelikle Ahilik Haftamızın İlimize ve bütün esnaflarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Günümüzde kutladığımız her günün, her haftanın tarihimizde önemli bir yeri var. Önemli dönüm noktalarını oluşturan günleri biz bu şekilde kültürümüzden süzülen bir imbikle adeta tekrar yaşatıp gün yüzüne çıkarıyoruz ve tekrarlıyoruz. Bazen çok kuru törenler olarak bizde bir algı oluşabilir ama öyle düşünmemek lazım. Gerçekten bizim öz tarihimizde, milli kimliğimizin oluşumunda çok önemli kilometre taşları olduğunu düşünüyoruz. Ahilikte bu manada Türklüğün Anadolu’da yeşermesi kökleşmesi ve İslamiyet’le buluşması, bir renge bürünmesinde çok önemli bir misyon ifade ediyor. Tabi kardeşlik, cömertlik, yiğitlik kelimeleriyle anlamını bulun bu değerli kavram Ahi Evran Veli’nin bu kavramlarıyla Anadolu’daki hizmetleriyle ve yaydığı bu güzel misyonla adeta günümüze ışık tutuyor. Ahilik dediğimiz zamanda, kardeşlik, esnaf kültürü, yardımlaşma, dayanışma ve bir iş ahlakını temsil ediyor. Bu manada bugün baktığımızda iş hayatımızda, günlük hayatımızda, sosyal hayatımızda, o teşkilattan, o gelenekten alacağımız çok dersler var. İnşallah bu dersleri çıkarır ve bu şekilde yolumuza devam ederiz ki böyle olduğunu düşünüyoruz. Burdur’da da değerli esnaflarımızın kardeşlerimizin ve ticaret erbabının bu ahlak anlayışı, bu yaklaşımla ticaret hayatını sürdürdüğünü biliyoruz. Böyle olması ve daha ileri seviyeye bu anlamdaki yaklaşımın, anlayışın taşınmasını arzu ediyoruz. Etkinliğin gerçekleştirilmesinde büyük çaba sarf eden başta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği başkanı ve yönetimine, Ticaret İl Müdürümüze ve personeline teşekkür ediyorum. Haftamız hayırlı olsun” dedi.  
Burdur’da 31. Ahilik Haftası kutlamaları protokol üyelerinin ve halkın katılımı ile coşku içinde kutlandı..

Ulu Cami avlusunda düzenlenen 31 Ahilik kutlamaları törenlerine, Başta Burdur Vali’si Hasan Şıldak olmak üzere Milletvekili Mehmet Göker, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve esnaflar katıldı.

Ahilik kutlamaları ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program protokol konuşmaları ile devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Metin Sipahi yaptığı programda, Ticaret İl Müdürü Aylin Sacide Çağlar, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve Vali Hasan Şıldak tarafından konuşma yapıldı.

Şed Kuşatma ve ödül töreni ile devam eden programda, yılın Ahisi seçilen Veli Ulusan’a cübbesi Vali Hasan Şıldak tarafından giydirildi. Yılın Kalfası, Yılın Çırağı ve belirlenen diğer dallarda ödül alan kişilere protokol üyeleri tarafından plaket takdim edilmesiyle program sona erdi. Program sonrası ikramda bulunuldu.

Vali Hasan Şıldak Ahilik Haftası programında yaptığı konuşmada; “Öncelikle Ahilik Haftamızın İlimize ve bütün esnaflarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Günümüzde kutladığımız her günün, her haftanın tarihimizde önemli bir yeri var. Önemli dönüm noktalarını oluşturan günleri biz bu şekilde kültürümüzden süzülen bir imbikle adeta tekrar yaşatıp gün yüzüne çıkarıyoruz ve tekrarlıyoruz. Bazen çok kuru törenler olarak bizde bir algı oluşabilir ama öyle düşünmemek lazım. Gerçekten bizim öz tarihimizde, milli kimliğimizin oluşumunda çok önemli kilometre taşları olduğunu düşünüyoruz. Ahilikte bu manada Türklüğün Anadolu’da yeşermesi kökleşmesi ve İslamiyet’le buluşması, bir renge bürünmesinde çok önemli bir misyon ifade ediyor.

Tabi kardeşlik, cömertlik, yiğitlik kelimeleriyle anlamını bulun bu değerli kavram Ahi Evran Veli’nin bu kavramlarıyla Anadolu’daki hizmetleriyle ve yaydığı bu güzel misyonla adeta günümüze ışık tutuyor. Ahilik dediğimiz zamanda, kardeşlik, esnaf kültürü, yardımlaşma, dayanışma ve bir iş ahlakını temsil ediyor. Bu manada bugün baktığımızda iş hayatımızda, günlük hayatımızda, sosyal hayatımızda, o teşkilattan, o gelenekten alacağımız çok dersler var. İnşallah bu dersleri çıkarır ve bu şekilde yolumuza devam ederiz ki böyle olduğunu düşünüyoruz.

Burdur’da da değerli esnaflarımızın kardeşlerimizin ve ticaret erbabının bu ahlak anlayışı, bu yaklaşımla ticaret hayatını sürdürdüğünü biliyoruz. Böyle olması ve daha ileri seviyeye bu anlamdaki yaklaşımın, anlayışın taşınmasını arzu ediyoruz.

Etkinliğin gerçekleştirilmesinde büyük çaba sarf eden başta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği başkanı ve yönetimine, Ticaret İl Müdürümüze ve personeline teşekkür ediyorum. Haftamız hayırlı olsun” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.