ÇİN’DEN ABD'YE İHRACAT KONTROLÜ TEPKİSİ

DÜNYA 31.10.2018 - 10:52, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2732+ kez okundu.
 

ÇİN’DEN ABD'YE İHRACAT KONTROLÜ TEPKİSİ

Çin Ticaret Bakanlığı dün, ABD'nin Çinli bir işletmeyi ihracat kontrolü listesine almasına tepki gösterdi.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, ABD Ticaret Bakanlığı'nın Çinli Fujian Jinhua Mikroçip Limited Şirketi'ni (JHICC) ihracat kontrolü listesine almasının ve sürecin yakından takip edildiği ifade edildi. Açıklamada, ABD'nin ulusal güvenlik konseptini genelleştirerek, ihracat kontrolü önlemini kötüye kullanmasına ve tek taraflı yaptırım yoluyla işletmelerin normal uluslararası ticaret ve işbirliği faaliyetlerine müdahale etmesine karşı çıkıldığı vurgulandı. ABD'ye yeni önlemler alarak bu yanlış girişimi derhal durdurması çağrısı yapılan açıklamada, ayrıca ABD'nin iki tarafın işletmeleri arasındaki normal ticaret sürecine kolaylık sağlamasının ve işletmelerin yasal haklarını korumasının temenni edildiği kaydedildi.
Çin Ticaret Bakanlığı dün, ABD'nin Çinli bir işletmeyi ihracat kontrolü listesine almasına tepki gösterdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, ABD Ticaret Bakanlığı'nın Çinli Fujian Jinhua Mikroçip Limited Şirketi'ni (JHICC) ihracat kontrolü listesine almasının ve sürecin yakından takip edildiği ifade edildi.

Açıklamada, ABD'nin ulusal güvenlik konseptini genelleştirerek, ihracat kontrolü önlemini kötüye kullanmasına ve tek taraflı yaptırım yoluyla işletmelerin normal uluslararası ticaret ve işbirliği faaliyetlerine müdahale etmesine karşı çıkıldığı vurgulandı.

ABD'ye yeni önlemler alarak bu yanlış girişimi derhal durdurması çağrısı yapılan açıklamada, ayrıca ABD'nin iki tarafın işletmeleri arasındaki normal ticaret sürecine kolaylık sağlamasının ve işletmelerin yasal haklarını korumasının temenni edildiği kaydedildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.