BÜYÜK ÖNDER ATATÜRK SEVDİĞİ ŞARKILARLA ANILDI

10.11.2018 - 12:26, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2845+ kez okundu.
 

BÜYÜK ÖNDER ATATÜRK SEVDİĞİ ŞARKILARLA ANILDI

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 80. yılı dolayısıyla “Büyük ölülere matem gerekmez, fikirlerine bağlılık gerekir” adlı anma etkinliği düzenlendi
  Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Tarih, Bilim ve Ekonomi Topluluğu ile Ayyıldız Topluluğu tarafından Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 80. yılı dolayısıyla “Büyük ölülere matem gerekmez, fikirlerine bağlılık gerekir” adlı anma etkinliği düzenlendi MAKÜ Konferans ve Sergi Salonunda gerçekleştirilen etkinlikte Tarih, Bilim ve Ekonomi Topluluğu akademik danışmanı Öğr. Gör. Uğur TOZKOPARAN açılış konuşmasını yaptı. TOZKOPARAN konuşmasında; “Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin üzerinden tam 80 yıl geçmiş bulunmaktadır. Mustafa Kemal Atatürk; Türk tarihinin bu zamana kadar gördüğü en büyük devlet adamı ve komutanlardan biri olarak, azim ve kararlılık içinde, en imkânsız zamanlarda bile nelerin yapılabileceğini en iyi şekilde gösteren büyük bir liderdir. Mustafa Kemal Atatürk, kendisini aziz milletimize adamış, bağımsızlık ve hürriyet yolunda, karşısına çıkan bütün engelleri aşarak, kısa hayatına sığdırdığı büyük başarılarla başka milletlere de örnek olmuş, milletimizin her alanda yükselmesi için yılmadan çaba göstermiş, tarihi bir kişiliktir. Yaklaşık bir asır önce yoksulluk ve çaresizliğin girdabına düşmüş bir halde, istikbali meçhul bir durumda olan Türk milletinin, milli dehasını harekete geçirerek, hak ettiği hürriyetin bir bağış değil, bir fetih olduğunu tüm dünyaya göstermiştir” dedi.  Tarih, Bilim ve Ekonomi Topluluğu’nun akademik danışmanlığını birlikte yürüttükleri Öğr. Gör. İlker AKDAĞ’a ve Arş. Gör. Onur YAYLA’ya da teşekkür eden TOZKOPARAN, program için destek veren herkese de teşekkürlerini iletti. Konuşmalardan sonra topluluk üyeleri tarafından Oratoryo gösterisi sergilendi, şiirler okundu ve Zeybek ekibi tarafından Mustafa Kemal Atatürk’ün en sevdiği şarkılarla zeybek gösterisi sunuldu. Ayrıca, Atatürk’ün en sevdiği şarkılar hep bir ağızdan söylendi.  
Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 80. yılı dolayısıyla “Büyük ölülere matem gerekmez, fikirlerine bağlılık gerekir” adlı anma etkinliği düzenlendi

  Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Tarih, Bilim ve Ekonomi Topluluğu ile Ayyıldız Topluluğu tarafından Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 80. yılı dolayısıyla “Büyük ölülere matem gerekmez, fikirlerine bağlılık gerekir” adlı anma etkinliği düzenlendi

MAKÜ Konferans ve Sergi Salonunda gerçekleştirilen etkinlikte Tarih, Bilim ve Ekonomi Topluluğu akademik danışmanı Öğr. Gör. Uğur TOZKOPARAN açılış konuşmasını yaptı. TOZKOPARAN konuşmasında; “Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin üzerinden tam 80 yıl geçmiş bulunmaktadır. Mustafa Kemal Atatürk; Türk tarihinin bu zamana kadar gördüğü en büyük devlet adamı ve komutanlardan biri olarak, azim ve kararlılık içinde, en imkânsız zamanlarda bile nelerin yapılabileceğini en iyi şekilde gösteren büyük bir liderdir. Mustafa Kemal Atatürk, kendisini aziz milletimize adamış, bağımsızlık ve hürriyet yolunda, karşısına çıkan bütün engelleri aşarak, kısa hayatına sığdırdığı büyük başarılarla başka milletlere de örnek olmuş, milletimizin her alanda yükselmesi için yılmadan çaba göstermiş, tarihi bir kişiliktir. Yaklaşık bir asır önce yoksulluk ve çaresizliğin girdabına düşmüş bir halde, istikbali meçhul bir durumda olan Türk milletinin, milli dehasını harekete geçirerek, hak ettiği hürriyetin bir bağış değil, bir fetih olduğunu tüm dünyaya göstermiştir” dedi.

 Tarih, Bilim ve Ekonomi Topluluğu’nun akademik danışmanlığını birlikte yürüttükleri Öğr. Gör. İlker AKDAĞ’a ve Arş. Gör. Onur YAYLA’ya da teşekkür eden TOZKOPARAN, program için destek veren herkese de teşekkürlerini iletti.

Konuşmalardan sonra topluluk üyeleri tarafından Oratoryo gösterisi sergilendi, şiirler okundu ve Zeybek ekibi tarafından Mustafa Kemal Atatürk’ün en sevdiği şarkılarla zeybek gösterisi sunuldu. Ayrıca, Atatürk’ün en sevdiği şarkılar hep bir ağızdan söylendi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.