25 KASIM KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI MÜCADELE GÜNÜ

YAŞAM 24.11.2018 - 11:04, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3126+ kez okundu.
 

25 KASIM KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI MÜCADELE GÜNÜ

17 Aralık 1999 tarihinde Birleşmiş Milletler tarafından 25 Kasım, “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” olarak belirlenmiştir.
Bu tarihten itibaren ülkemizin de aralarında olduğu birçok ülkede günün anlam ve önemine ilişkin farkındalık oluşturmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız, kadına yönelik şiddetin kabul edilemez olduğuna dair inançla çalışmalarını çok geniş bir yelpazede, tüm tarafların kapsamlı işbirliğinde kararlılıkla sürdürmektedir. Bu kapsamda kadına yönelik şiddetle mücadelede yasal çalışmalar, 81 ilimizde eğitim ve farkındalık arttırma çalışmaları, kurumlar arası işbirliği ve koordinasyonu arttırma, şiddet mağduru kadınların korunması ve desteklenmesine yönelik kurumsal mekanizmaların güçlendirilmesine yönelik çalışmalarımız devam etmektedir. Bakanlığımız kadına yönelik aile içi şiddetin kabul edilemez olduğu olgusuna dair kararlılığına ve başlattığı çok yönlü seferberliğe istinaden tüm kamu kurum ve kuruluşlarının, STK’ların ve toplumun her kesiminin desteğiyle “2016-2020” yıllarını kapsayacak biçimde “Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetle Mücadele Ulusal Eylem Planı” hazırlanmıştır. Bu doğrultuda, ilimizde de 25.10.2017 tarihinde düzenlenen çalıştay ile “2018-2021” yıllarını kapsayan “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı” hazırlanmıştır. “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü” kapsamında 25 Kasım 2018 tarihinde saat 11:00’de Özgürlük ve Demokrasi meydanından Cumhuriyet Meydanına, Valimiz Sayın Hasan ŞILDAK ve Hanımefendi Fatma Nur ŞILDAK’ın teşrifleriyle Kamu Kurum, Kuruluş temsilcileri ve STK’ların katılımı ile Burdur Merkez Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Anadolu Lisesi bando takımı eşliğinde yürüyüş gerçekleştirilecektir. Yürüyüşün bitimine müteakip Cumhuriyet Meydanında, Valimiz Sayın Hasan ŞILDAK’ın günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapmasının ardından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Müftülüğü, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve İl Halk Kütüphanesi tarafından oluşturulan stantta Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele konulu afiş, broşür, sticker ve el kitapçıklarının halka dağıtımı yapılacaktır.  
17 Aralık 1999 tarihinde Birleşmiş Milletler tarafından 25 Kasım, “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” olarak belirlenmiştir.

Bu tarihten itibaren ülkemizin de aralarında olduğu birçok ülkede günün anlam ve önemine ilişkin farkındalık oluşturmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız, kadına yönelik şiddetin kabul edilemez olduğuna dair inançla çalışmalarını çok geniş bir yelpazede, tüm tarafların kapsamlı işbirliğinde kararlılıkla sürdürmektedir. Bu kapsamda kadına yönelik şiddetle mücadelede yasal çalışmalar, 81 ilimizde eğitim ve farkındalık arttırma çalışmaları, kurumlar arası işbirliği ve koordinasyonu arttırma, şiddet mağduru kadınların korunması ve desteklenmesine yönelik kurumsal mekanizmaların güçlendirilmesine yönelik çalışmalarımız devam etmektedir.

Bakanlığımız kadına yönelik aile içi şiddetin kabul edilemez olduğu olgusuna dair kararlılığına ve başlattığı çok yönlü seferberliğe istinaden tüm kamu kurum ve kuruluşlarının, STK’ların ve toplumun her kesiminin desteğiyle “2016-2020” yıllarını kapsayacak biçimde “Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetle Mücadele Ulusal Eylem Planı” hazırlanmıştır. Bu doğrultuda, ilimizde de 25.10.2017 tarihinde düzenlenen çalıştay ile “2018-2021” yıllarını kapsayan “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı” hazırlanmıştır.

“25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü” kapsamında 25 Kasım 2018 tarihinde saat 11:00’de Özgürlük ve Demokrasi meydanından Cumhuriyet Meydanına, Valimiz Sayın Hasan ŞILDAK ve Hanımefendi Fatma Nur ŞILDAK’ın teşrifleriyle Kamu Kurum, Kuruluş temsilcileri ve STK’ların katılımı ile Burdur Merkez Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Anadolu Lisesi bando takımı eşliğinde yürüyüş gerçekleştirilecektir.

Yürüyüşün bitimine müteakip Cumhuriyet Meydanında, Valimiz Sayın Hasan ŞILDAK’ın günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapmasının ardından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Müftülüğü, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve İl Halk Kütüphanesi tarafından oluşturulan stantta Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele konulu afiş, broşür, sticker ve el kitapçıklarının halka dağıtımı yapılacaktır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.