BUTSO BAŞKANI YUSUF KEYİK’TEN 24 TEMMUZ BASIN BAYRAMI MESAJI

GÜNDEM 23.07.2019 - 16:19, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4472+ kez okundu.
 

BUTSO BAŞKANI YUSUF KEYİK’TEN 24 TEMMUZ BASIN BAYRAMI MESAJI

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik mesajında, "Halkın bilgi edinme özgürlüğünü yasal sınırlar içinde sonuna kadar sunan, ekonomik ve sosyal sorunları cesaretle irdeleyen, basın meslek ilkelerine uyarak görev yapan basın emekçileri her türlü takdiri hak etmektedir" dedi. Mesajında 24 Temmuz tarihinin önemli bir gün olduğunun altını çizen Başkan Keyik, görevini toplumsal değerlere saygılı, ahlaklı, kişisel hak ve özgürlükleri temel alan tarafsız bir anlayışla yerine getiren özgür basının demokrasinin en etkili ölçülerinden birisi olduğuna işaret etti. “Basın susarsa; toplumun bir ayağı topal, bir gözü kör ve bir kulağı sağır olur.” İfadesinde bulunan BUTSO Başkanı Keyik, mesajının devamında şunları kaydetti: ” Halkımıza doğru haber alma imkânı sağlayan ve düşüncelerini başkaları ile paylaşmasına aracı olan basın kuruluşları, önemli bir toplumsal görev icra etmektedir. Demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir. Meslek ilkelerine uygun, kişi hak ve hürriyetlerine saygılı, tarafsız ve objektif bir yayıncılık anlayışıyla beraber, toplumsal değerlere saygılı, sorumluluk bilinci içinde, tarafsız bir anlayışla görevini yerine getiren özgür basın, demokratik toplum düzeninin korunmasının en büyük güvencesidir. Tarafsız ve özgür bir basının varlığı güçlü demokrasilerin vazgeçilmez unsurudur. Bu duygu ve düşüncelerle; Türk basınında sansürün kaldırılmasının 111. yıl dönümünde tüm basın camiasının '24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı şahsım, yönetimim ve meclisim adına en içten dileklerimle kutlar, başarılar dilerim” dedi.  
Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik mesajında, "Halkın bilgi edinme özgürlüğünü yasal sınırlar içinde sonuna kadar sunan, ekonomik ve sosyal sorunları cesaretle irdeleyen, basın meslek ilkelerine uyarak görev yapan basın emekçileri her türlü takdiri hak etmektedir" dedi. Mesajında 24 Temmuz tarihinin önemli bir gün olduğunun altını çizen Başkan Keyik, görevini toplumsal değerlere saygılı, ahlaklı, kişisel hak ve özgürlükleri temel alan tarafsız bir anlayışla yerine getiren özgür basının demokrasinin en etkili ölçülerinden birisi olduğuna işaret etti. “Basın susarsa; toplumun bir ayağı topal, bir gözü kör ve bir kulağı sağır olur.” İfadesinde bulunan BUTSO Başkanı Keyik, mesajının devamında şunları kaydetti:

” Halkımıza doğru haber alma imkânı sağlayan ve düşüncelerini başkaları ile paylaşmasına aracı olan basın kuruluşları, önemli bir toplumsal görev icra etmektedir. Demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir. Meslek ilkelerine uygun, kişi hak ve hürriyetlerine saygılı, tarafsız ve objektif bir yayıncılık anlayışıyla beraber, toplumsal değerlere saygılı, sorumluluk bilinci içinde, tarafsız bir anlayışla görevini yerine getiren özgür basın, demokratik toplum düzeninin korunmasının en büyük güvencesidir. Tarafsız ve özgür bir basının varlığı güçlü demokrasilerin vazgeçilmez unsurudur. Bu duygu ve düşüncelerle; Türk basınında sansürün kaldırılmasının 111. yıl dönümünde tüm basın camiasının '24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı şahsım, yönetimim ve meclisim adına en içten dileklerimle kutlar, başarılar dilerim” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.