30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMINI COŞKU İLE KUTLADIK

GÜNDEM 30.08.2019 - 13:04, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4452+ kez okundu.
 

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMINI COŞKU İLE KUTLADIK

Burdur da 26 Ağustos 1922 Sabahı Afyon Kocatepeden başlatılan ve 30 Ağustos günü zaferle Atatürk ve silah arkadaşları tarafından kazanılan zaferin 97 yılı coşku ile kutlandı.
Burdur Cumhuriyet meydanında kutlanan törenler  “Atatürk Anıtına” çelenklerin konulması ile başladı. Saygı duruşu ve istiklal marsının okunmasının ardandan törenin ilk bölümü sona erdi. Kutlamalar için valilik makamına geçildi. Burdur Valisi Hasan Şıldak, Garnizon komutanı Piyade Albay Cenk Baburşah, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, valilik makamında tebrikleri kabul ettiler. Törenin ikinci bölümü için Cumhuriyet meydanına dönüldü. Burdur Valisi Hasan Şıldak, Garnizon Komutanı Piyade Albay Cenk Baburşah, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, birlikte araç üzerinde, öğrencilerin, halkın ve askerlerin bayramını kutladılar. Mehteran bölüğünün gösterilerinin ardından ise Günün Anlam ve önemini belirten konuşmayı Kara Yüzbaşı Cenker Uysal yaptı. Yüzbaşı Cenker Uysal; Bugün 30 Ağustos 1922 tarihinde kazandığımız zaferin 97 yılını birlikte kutlamanın haklı gururunu yaşıyoruz. Asil Türk milleti kahraman Türk ordusuyla birlikte Türk vatanına kastedenlere karşı 97 yıl önce bugün kahramanlık ve şeref dolu tarihinden aldığı güç ve kudretiyle yeniden dirilerek topyekun dirilerek bir varoluş mücadelesi sonunda eşine tarih de az rastlanır bir zafer kazınmıştır. Aziz yurduna ve bağımsızlığına kasteden işgal kuvvetleri karşısında Türk ordusunun ortaya koyduğu bu eşsiz zaferin her safhası tek tek düşünülmüş ve hazırlanmıştır. Bizler ulusun fertleri olarak bu zaferi coşkuyla kutluyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramı öğrencilerin şiir okuması ve tören geçişinde öğrencilerin, sporcular ile gazilerin, ve askeri birliklerin geçişi ile tören sona erdi.
Burdur da 26 Ağustos 1922 Sabahı Afyon Kocatepeden başlatılan ve 30 Ağustos günü zaferle Atatürk ve silah arkadaşları tarafından kazanılan zaferin 97 yılı coşku ile kutlandı.

Burdur Cumhuriyet meydanında kutlanan törenler  “Atatürk Anıtına” çelenklerin konulması ile başladı. Saygı duruşu ve istiklal marsının okunmasının ardandan törenin ilk bölümü sona erdi. Kutlamalar için valilik makamına geçildi. Burdur Valisi Hasan Şıldak, Garnizon komutanı Piyade Albay Cenk Baburşah, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, valilik makamında tebrikleri kabul ettiler. Törenin ikinci bölümü için Cumhuriyet meydanına dönüldü.

Burdur Valisi Hasan Şıldak, Garnizon Komutanı Piyade Albay Cenk Baburşah, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, birlikte araç üzerinde, öğrencilerin, halkın ve askerlerin bayramını kutladılar. Mehteran bölüğünün gösterilerinin ardından ise Günün Anlam ve önemini belirten konuşmayı Kara Yüzbaşı Cenker Uysal yaptı.

Yüzbaşı Cenker Uysal; Bugün 30 Ağustos 1922 tarihinde kazandığımız zaferin 97 yılını birlikte kutlamanın haklı gururunu yaşıyoruz. Asil Türk milleti kahraman Türk ordusuyla birlikte Türk vatanına kastedenlere karşı 97 yıl önce bugün kahramanlık ve şeref dolu tarihinden aldığı güç ve kudretiyle yeniden dirilerek topyekun dirilerek bir varoluş mücadelesi sonunda eşine tarih de az rastlanır bir zafer kazınmıştır. Aziz yurduna ve bağımsızlığına kasteden işgal kuvvetleri karşısında Türk ordusunun ortaya koyduğu bu eşsiz zaferin her safhası tek tek düşünülmüş ve hazırlanmıştır. Bizler ulusun fertleri olarak bu zaferi coşkuyla kutluyoruz.

30 Ağustos Zafer Bayramı öğrencilerin şiir okuması ve tören geçişinde öğrencilerin, sporcular ile gazilerin, ve askeri birliklerin geçişi ile tören sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.