8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ AÇIKLAMASI

YAŞAM 05.03.2020 - 14:40, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4107+ kez okundu.
 

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ AÇIKLAMASI

“8 Mart Dünya Kadınlar Günü” tüm dünya kadınlarının eşitlik, bağımsızlık, özgürlük daha iyi çalışma ve yaşam koşulları elde etme yolundaki verdikleri mücadelenin bir simgesidir.
Kadınlarımızın 21. yüzyılda sosyal, siyasal ve ekonomik yaşamda daha iyi temsil edilmesi, bireysel hak ve özgürlükleri, konusunda bilinçlendirilmesi, bireysel ve toplumsal mücadelede daha bilinçli davranabilmeleri için gerekli desteği göstermek herkesin görevidir. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak; kadınlarımızın katılımcı ve üretken olması, kendine yeterli hale gelmesi, ekonomik, toplumsal, kültürel ve psikolojik sorunlarla baş edebilmesi için diğer kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliği içerisinde hizmet verilmektedir. Bu kapsamda ilimizde 8 Mart 2020 tarihinde Pazar günü saat 11.00’de Burdur Öğretmenevinde “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” kapsamında Valimiz Sayın Hasan ŞILDAK, Hanımefendi Fatma Nur ŞILDAK ve ilimiz protokolünün katılımıyla program gerçekleştirilecektir. Program kapsamında; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından ilimizde 80 yıldır evlilik birlikteliğini sürdüren BAŞ çifti ile çekilen videonun izlenmesinin ardından ilimizde ulusal ve uluslararası başarı gösteren kadın sporculara ve MAKÜ Kadın Sorunları Uygulama Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen “Kadın” konulu öykü yarışmasını kazanan öğrencilere ödüllerinin verilmesi, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan broşür ve el kitapçıklarının katılımcılara dağıtılarak Kadın Konukevinde kalan kadınların el emeklerinin ve İlimiz Merkez, Yeşilova ve Ağlasun ilçelerinde kurulan Kadın Kooperatiflerinin ürünlerinin sergilenmesi ve satışa sunulması, İş birliği yapılan kamu kurumları; Mehmet Akif Ersoy Halk Eğitim Merkezi(ASO) Müdürlüğü, el sanatları materyallerinin (resim, nakış, vb,) sergilenmesi, İl Müftülüğü “Evliliğe İlk Adım Projesi” konulu broşürlerin dağıtımı, İl Halk Kütüphanesi, günün anlam ve önemine ilişkin kitapların sergilenmesi, İl Sağlık Müdürlüğü, “Kadın Sağlığı” broşürlerin dağıtımı ve İl Emniyet Müdürlüğü KADES uygulamasının tanıtımlarının yanı sıra, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüzün sosyo-ekonomik destek hizmetinden yararlanan ve 6284 sayılı Kanun kapsamında hizmet alan kadınlara 9 Mart 2020 tarihinde ücretsiz sinema etkinliğinin yapılması ile kutlanacaktır. Tüm kadınların bu anlamlı gününü kutluyor, sevginin, şefkatin, özverinin simgesi olan kadınlarımıza mutluluk, esenlik ve barış içinde bir gelecek diliyorum.  
“8 Mart Dünya Kadınlar Günü” tüm dünya kadınlarının eşitlik, bağımsızlık, özgürlük daha iyi çalışma ve yaşam koşulları elde etme yolundaki verdikleri mücadelenin bir simgesidir.

Kadınlarımızın 21. yüzyılda sosyal, siyasal ve ekonomik yaşamda daha iyi temsil edilmesi, bireysel hak ve özgürlükleri, konusunda bilinçlendirilmesi, bireysel ve toplumsal mücadelede daha bilinçli davranabilmeleri için gerekli desteği göstermek herkesin görevidir.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak; kadınlarımızın katılımcı ve üretken olması, kendine yeterli hale gelmesi, ekonomik, toplumsal, kültürel ve psikolojik sorunlarla baş edebilmesi için diğer kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliği içerisinde hizmet verilmektedir.

Bu kapsamda ilimizde 8 Mart 2020 tarihinde Pazar günü saat 11.00’de Burdur Öğretmenevinde “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” kapsamında Valimiz Sayın Hasan ŞILDAK, Hanımefendi Fatma Nur ŞILDAK ve ilimiz protokolünün katılımıyla program gerçekleştirilecektir.

Program kapsamında; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından ilimizde 80 yıldır evlilik birlikteliğini sürdüren BAŞ çifti ile çekilen videonun izlenmesinin ardından ilimizde ulusal ve uluslararası başarı gösteren kadın sporculara ve MAKÜ Kadın Sorunları Uygulama Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen “Kadın” konulu öykü yarışmasını kazanan öğrencilere ödüllerinin verilmesi,

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan broşür ve el kitapçıklarının katılımcılara dağıtılarak Kadın Konukevinde kalan kadınların el emeklerinin ve İlimiz Merkez, Yeşilova ve Ağlasun ilçelerinde kurulan Kadın Kooperatiflerinin ürünlerinin sergilenmesi ve satışa sunulması,

İş birliği yapılan kamu kurumları; Mehmet Akif Ersoy Halk Eğitim Merkezi(ASO) Müdürlüğü, el sanatları materyallerinin (resim, nakış, vb,) sergilenmesi, İl Müftülüğü “Evliliğe İlk Adım Projesi” konulu broşürlerin dağıtımı, İl Halk Kütüphanesi, günün anlam ve önemine ilişkin kitapların sergilenmesi, İl Sağlık Müdürlüğü, “Kadın Sağlığı” broşürlerin dağıtımı ve İl Emniyet Müdürlüğü KADES uygulamasının tanıtımlarının yanı sıra,

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüzün sosyo-ekonomik destek hizmetinden yararlanan ve 6284 sayılı Kanun kapsamında hizmet alan kadınlara 9 Mart 2020 tarihinde ücretsiz sinema etkinliğinin yapılması ile kutlanacaktır.

Tüm kadınların bu anlamlı gününü kutluyor, sevginin, şefkatin, özverinin simgesi olan kadınlarımıza mutluluk, esenlik ve barış içinde bir gelecek diliyorum.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.