BÖLGE İLLERİNDE KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI!

YAŞAM 19.10.2020 - 11:04, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2873+ kez okundu.
 

BÖLGE İLLERİNDE KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI!

Tarım ve Orman Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi tarafından kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.
GÖKGÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞ Bugün(Pazartesi)öğleden itibaren Antalya il geneli, Muğla’nın güney(Seydikemer, Fethiye, Dalaman), Burdur’un doğu(Bucak, Çeltikçi) ve Isparta’nın güney ( Sütçüler, Aksu, Yenişarbademli)ilçelerinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, dolu yağışı, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün (19.10.2020 Pazartesi) Burdur’un güney ilçelerinde (Bucak ve Çeltikçi) beklenen gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m²) olması beklendiğinden, meydana gelebilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, hortum oluşma riski, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Yağış Şiddeti Sınıflandırması Hafif Yağış-1-5 kg/m²-Orta Kuvvette Yağış-6-20 kg/m²-Kuvvetli Yağış-21-50 kg/m²-Çok Kuvvetli Yağış 51-75 kg/m²-Şiddetli Yağış-76-100 kg/m²-Aşırı yağış-100 kg/m² üzeri Not: 12 Saatlik periyotlarda miktara bağlı değerlendirme yapılmış ve bölgeler arası topografik farklılıklar dikkate alınmadan sınıflandırılmıştır.  
Tarım ve Orman Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi tarafından kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.

GÖKGÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞ

Bugün(Pazartesi)öğleden itibaren Antalya il geneli, Muğla’nın güney(Seydikemer, Fethiye, Dalaman), Burdur’un doğu(Bucak, Çeltikçi) ve Isparta’nın güney ( Sütçüler, Aksu, Yenişarbademli)ilçelerinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, dolu yağışı, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün (19.10.2020 Pazartesi) Burdur’un güney ilçelerinde (Bucak ve Çeltikçi) beklenen gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m²) olması beklendiğinden, meydana gelebilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, hortum oluşma riski, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Yağış Şiddeti Sınıflandırması

Hafif Yağış-1-5 kg/m²-Orta Kuvvette Yağış-6-20 kg/m²-Kuvvetli Yağış-21-50 kg/m²-Çok Kuvvetli Yağış

51-75 kg/m²-Şiddetli Yağış-76-100 kg/m²-Aşırı yağış-100 kg/m² üzeri

Not: 12 Saatlik periyotlarda miktara bağlı değerlendirme yapılmış ve bölgeler arası topografik farklılıklar dikkate alınmadan sınıflandırılmıştır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.