100. YIL İSTİKLAL MARŞI ÖZEL ÖDÜL TÖRENİ

GÜNDEM 19.06.2021 - 18:51, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3971+ kez okundu.
 

100. YIL İSTİKLAL MARŞI ÖZEL ÖDÜL TÖRENİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Mehmet Akif Ersoy Üniversite’sinde 100. Yıl İstiklal Marşı Özel Ödül Töreni'ne katıldı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, valilik ziyaretinin ardından, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi İstiklal Yerleşkesi içinde yer alan “lavanta” otel tesisleri içindeki salona geldi. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Adem Kormaz tarafından IV. Kez düzenlenen  100. Yıl İstiklal Marşı Özel Ödül Töreni' ve ödül töreninin nerelerde düzenlendiğini ifade eden bir sunum konuşması yaptı. Burdur Ak Parti Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur’un konuşmalarının ardından törene geçildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, törende yaptığı konuşmada;  Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan İstiklal marşımız İçel Milletvekili Hamdullah Suphi Bey tarafından ısrarlar üzerine 4 kez okundu. Türkiye Büyük Millet Meclisinde okunduktan sonra ilk dört kıtası bestelendi. Bu nedenle de bu marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoyu anmak için buradayız. Kendisinin bir şiiri üzerinden Mehmet Akif Ersoy’a birçok güzel söz ile anlatabiliriz Akif ise  kendi deyimi ile zulmü alkışlamayan, zalimi sevmeyen mazlumun yanında olun milli şairimizdir.Mehmet Akif Ersoy’u güzel bir sözü ile anlamak sanıyorum yerinde olacaktır. Akif; biri ecdadıma saldırdı mı! Boğarım diyecek keder da celalli bir yapıya sahiptir. Doğduğundan beri istiklal aşığı bir büyük insandı, kanayan bir yara gördüğü zaman da kendini paralayan bir yüreğe sahip olmayı onda gördük. Meclis tarafından istiklal marşını yazacak olana maddi bir karşılık verileceğini duyduğu zaman şiir yazmaktan vazgeçmiştir. Milli olduğu kadar kur-an meali yazacak kadar da dindar bir kimsedir. Konuşmaların ardından yarışmada ödül alanların yanı sıra bu ödül töreninin hazırlanmasında emeği geçen öğretim üyelerine Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Üniversite Rektörü Prof. Adem Korkmaz ve protokol üyeleri tarafından ödülleri takdim edildi. 3 DALDA 14 ÖDÜL VERİLDİ Konuşmaların ardından 4. Uluslararası Mehmet Akif Ersoy Bilim ve Sanat Ödülleri, 100. Yıl İstiklal Marşı Özel Ödülü Töreni’ne geçildi. Ödüller, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve protokol üyeleri tarafından Akif Araştırma Ödülü Beratı Prof. Dr. Fazıl Gökçek ve Dr. Alim Kahraman’a; Akif Metin Belge Neşri Takdir Beratı Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı adına Ahmet Şahin ve ekibine, Ömer Hakan Özalp’e, Tahsin Yıldırım’a, Prof. Dr. Ferruh Dinçer adına Dr. Öğr. Üyesi Savaş Volkan Genç’e, Dr. Fulya İbanoğlu’na ve Selçuk Karakılıç adına Dr. İbrahim Öztürkçü’ye; Teşekkür Beratı Ödülleri ise Prof. Dr. Uğur Derman’a, Beşir Ayvazoğlu’na, Prof. Dr. İsmail Kara’ya, İbrahim Öztürkçü’ye, Prof. Dr. Mustafa İsmet Uzun’a ve Mehmet Ruyan Soydan’a takdim edildi. Törende ayrıca Mehmet Akif’in şiirlerini besteleyen Prof. Dr. Seval Köse, Prof. Dr. Zeki Nacakcı, Prof. Dr. Alaaddin Canbay ile törenin konseptini tasarlayan Doç. Murat Kara ve Öğr. Gör. Ozan Güvendi’ye teşekkür belgeleri verildi.  
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Mehmet Akif Ersoy Üniversite’sinde 100. Yıl İstiklal Marşı Özel Ödül Töreni'ne katıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, valilik ziyaretinin ardından, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi İstiklal Yerleşkesi içinde yer alan “lavanta” otel tesisleri içindeki salona geldi. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Adem Kormaz tarafından IV. Kez düzenlenen  100. Yıl İstiklal Marşı Özel Ödül Töreni' ve ödül töreninin nerelerde düzenlendiğini ifade eden bir sunum konuşması yaptı. Burdur Ak Parti Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur’un konuşmalarının ardından törene geçildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, törende yaptığı konuşmada;  Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan İstiklal marşımız İçel Milletvekili Hamdullah Suphi Bey tarafından ısrarlar üzerine 4 kez okundu. Türkiye Büyük Millet Meclisinde okunduktan sonra ilk dört kıtası bestelendi. Bu nedenle de bu marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoyu anmak için buradayız.

Kendisinin bir şiiri üzerinden Mehmet Akif Ersoy’a birçok güzel söz ile anlatabiliriz Akif ise  kendi deyimi ile zulmü alkışlamayan, zalimi sevmeyen mazlumun yanında olun milli şairimizdir.Mehmet Akif Ersoy’u güzel bir sözü ile anlamak sanıyorum yerinde olacaktır. Akif; biri ecdadıma saldırdı mı! Boğarım diyecek keder da celalli bir yapıya sahiptir. Doğduğundan beri istiklal aşığı bir büyük insandı, kanayan bir yara gördüğü zaman da kendini paralayan bir yüreğe sahip olmayı onda gördük. Meclis tarafından istiklal marşını yazacak olana maddi bir karşılık verileceğini duyduğu zaman şiir yazmaktan vazgeçmiştir. Milli olduğu kadar kur-an meali yazacak kadar da dindar bir kimsedir.

Konuşmaların ardından yarışmada ödül alanların yanı sıra bu ödül töreninin hazırlanmasında emeği geçen öğretim üyelerine Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Üniversite Rektörü Prof. Adem Korkmaz ve protokol üyeleri tarafından ödülleri takdim edildi.

3 DALDA 14 ÖDÜL VERİLDİ

Konuşmaların ardından 4. Uluslararası Mehmet Akif Ersoy Bilim ve Sanat Ödülleri, 100. Yıl İstiklal Marşı Özel Ödülü Töreni’ne geçildi. Ödüller, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve protokol üyeleri tarafından Akif Araştırma Ödülü Beratı Prof. Dr. Fazıl Gökçek ve Dr. Alim Kahraman’a; Akif Metin Belge Neşri Takdir Beratı Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı adına Ahmet Şahin ve ekibine, Ömer Hakan Özalp’e, Tahsin Yıldırım’a, Prof. Dr. Ferruh Dinçer adına Dr. Öğr. Üyesi Savaş Volkan Genç’e, Dr. Fulya İbanoğlu’na ve Selçuk Karakılıç adına Dr. İbrahim Öztürkçü’ye; Teşekkür Beratı Ödülleri ise Prof. Dr. Uğur Derman’a, Beşir Ayvazoğlu’na, Prof. Dr. İsmail Kara’ya, İbrahim Öztürkçü’ye, Prof. Dr. Mustafa İsmet Uzun’a ve Mehmet Ruyan Soydan’a takdim edildi.

Törende ayrıca Mehmet Akif’in şiirlerini besteleyen Prof. Dr. Seval Köse, Prof. Dr. Zeki Nacakcı, Prof. Dr. Alaaddin Canbay ile törenin konseptini tasarlayan Doç. Murat Kara ve Öğr. Gör. Ozan Güvendi’ye teşekkür belgeleri verildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.