EMEKLİSİNE EN AZ DEĞER VEREN HÜKÜMET OLDULAR

SİYASET 04.01.2022 - 14:17, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3355+ kez okundu.
 

EMEKLİSİNE EN AZ DEĞER VEREN HÜKÜMET OLDULAR

Burdur DSP İl Başkanı Ali Ünal, Cumhuriyet tarihinde emeklisine en az değer veren iktidar oldular. Emeklilerin kahır ekseriyetine 2500 TL maaş vererek avutmaya çalıştılar.
Böyle bir anlayışa nasıl bir yorum yapılır ki! 2021 Yılı biter bitmez elektrikten, doğalgaza nerede ise hükümet yılın tamamında yaptığı zam kadar zam ile vatandaşa merhaba dedi. Arkasından emeklinin ve toplumun gazını almaya yönelik artışlar yapma yoluna gittiler. Toplumun büyük bölümü daha şimdiden 2022 yılını nasıl geçireceğinin derdine düştü. Ona çözümü kamu mallarına zam yaparak mı? Geçirecekler bunu da anlamak zor gibi geldiğini tahmin etmek gerçekten zor. Çiftçi mazot aymakta zorlandığı için traktörünü kullanmaya korkar hale geldi. Tarlasını eken çiftçi ise artan gübre fiyatlarından dolayı ürünün tarlada kalmasından korkmaktadır. Yaz aylarında üretimi yapılan birçok hizmetin üreticiyi şimdi de enflasyon artışlarından her yeni günde artan ilaç fiyatları korkutmaktadır. Daha çok değil birkaç yıl önce üreticiyi ithalat silahı ile korkutanlar 2022 yılı içinde Akdeniz ve Ege üreticisinin maliyetlerini nasıl düşürecekler. Her ağızlarını açtıklarında kredi veririz sorunu çözeriz diye meydanlarda nutuklar çekenler artan faiz oranları ile zor durumdaki  vatandaşın elindekini kaybetmesini mi bekliyorlar. Eskiden iktidarlar ya parlamentodan milletvekillerinin oylarını alarak güven tazelerlerdi, ya da seçime giderek vatandaşın oyu ile iktidara yeniden gelirler veya iktidarı ehline teslim ederlerdi. Vatandaşın büyük bölümü 2022 veya 2023’te de seçim olmayacağı yorumlarını yapmaktadır. Ülkede bir kör döğüşü hakimdir vatandaş yarınından emin değildir dedi.      
Burdur DSP İl Başkanı Ali Ünal, Cumhuriyet tarihinde emeklisine en az değer veren iktidar oldular. Emeklilerin kahır ekseriyetine 2500 TL maaş vererek avutmaya çalıştılar.

Böyle bir anlayışa nasıl bir yorum yapılır ki! 2021 Yılı biter bitmez elektrikten, doğalgaza nerede ise hükümet yılın tamamında yaptığı zam kadar zam ile vatandaşa merhaba dedi. Arkasından emeklinin ve toplumun gazını almaya yönelik artışlar yapma yoluna gittiler.

Toplumun büyük bölümü daha şimdiden 2022 yılını nasıl geçireceğinin derdine düştü. Ona çözümü kamu mallarına zam yaparak mı? Geçirecekler bunu da anlamak zor gibi geldiğini tahmin etmek gerçekten zor. Çiftçi mazot aymakta zorlandığı için traktörünü kullanmaya korkar hale geldi. Tarlasını eken çiftçi ise artan gübre fiyatlarından dolayı ürünün tarlada kalmasından korkmaktadır. Yaz aylarında üretimi yapılan birçok hizmetin üreticiyi şimdi de enflasyon artışlarından her yeni günde artan ilaç fiyatları korkutmaktadır.

Daha çok değil birkaç yıl önce üreticiyi ithalat silahı ile korkutanlar 2022 yılı içinde Akdeniz ve Ege üreticisinin maliyetlerini nasıl düşürecekler. Her ağızlarını açtıklarında kredi veririz sorunu çözeriz diye meydanlarda nutuklar çekenler artan faiz oranları ile zor durumdaki  vatandaşın elindekini kaybetmesini mi bekliyorlar. Eskiden iktidarlar ya parlamentodan milletvekillerinin oylarını alarak güven tazelerlerdi, ya da seçime giderek vatandaşın oyu ile iktidara yeniden gelirler veya iktidarı ehline teslim ederlerdi. Vatandaşın büyük bölümü 2022 veya 2023’te de seçim olmayacağı yorumlarını yapmaktadır. Ülkede bir kör döğüşü hakimdir vatandaş yarınından emin değildir dedi.  

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.