ÖĞRENCİ KONAKLAMASI KONUSUNDA YENİ ADIM

GÜNDEM 25.08.2022 - 17:39, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3570+ kez okundu.
 

ÖĞRENCİ KONAKLAMASI KONUSUNDA YENİ ADIM

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinin yeni ders yılına başlamasına çok az bir zaman kala Burdur valiliği ve ilgili kurumlar öğrenci barınması için harekete geçti.
Geçtiğimiz yıllarda öğrencilerin barınması için eksikliklerden dolayı bazı üniversite öğrencileri kalıt dondurma cihetine giderek eğitim hayatını bir yıl erteleme yolunu tercih etmişlerdi. Bu yıl ise özel sektöre ait yurt ve pansiyon sahipleri döviz fiyatları ve bozulan ekonomiyi gerekçe göstererek fiyatları 200’ün üzerinde artırmaları yetkilileri harekete geçirdi. Burdur Valiliği geçtiğimiz günlerde Üniversite ve Belediye Başkanları ve ilçe kaymakamlarını konuyu gündeme getiren bir toplantı gerçekleştirdi. Vali Ali Arslantaş başkanlığında yapılan toplantı da konu üzerinde alınan karar taraflara anlatıldı. Merkez ve ilçelerde bulunan fakülte ve yüksek okul üniversite öğrencileri ile Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversite İstiklal yerleşkesinde okuyan öğrenciler barınma konusundaki sorunlarına çözüm üretildi. Özel sektöre ait apart kiralık daire ve yurtların fiyatlarındaki artışlar ve öğrenci ailelerinin mağduriyeti konusunda tedbirler konuşuldu.                                          ÜNİVERSİTE İSTİKLAL YERLEŞKESİNDE BİN KİŞİLİK YENİ KIZ YURDU Üniversite öğrencilerin mağduriyete uğramaması bilhassa kız öğrencilerin barınma konusunda yaşam alanlarının güvence altına alınması için üniversite istiklal yerleşkesi içinde bin kişilik yeni yurt binaları bitirildi. Yakında öğrencilere tahsisi yapılacaktır. İlçelerde bulunan fakülte ve yüksek okullarda ise ilçe kaymakamları ve Belediye Başkanları vasıtası ile yaratılacak imkanlar ile hiçbir öğrenci eğitimi süresi içinde açıkta bırakılmayacaktır. Özel sektöre ait apart ve yurtlar ise 200-250 civarında astronomik rakamlar ile istenilen kira ve bedelleri aşağı çekecektir. Üniversite eğitimi için Burdur’a gelen bütün öğrencilerimiz anne ve babalarının çocukları olduğu kadarı ile bütün öğrenciler bizlerin de çocuğu sayılmaktadır. Evet ülkemiz de yaşanan yüksek enflasyonun sonunda düşeceğini biliyoruz.                            BURDUR BELEDİYESİ 160 KİŞİLİK KIZ YURDU HAZIRLIĞINDA Gazetemizin öğrenci barınması hakkındaki sorularını değerlendiren Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun  Ercengiz, konu üzerinde toplantının geçtiğimiz günlerde yapıldığını doğrulayarak belediye olarak bizde bilhassa kız öğrencilerimizin barınma ihtiyacını karşılamak üzere kent merkezinde 160 kişilik bir yurt hazırlığındayız. Üniversite kız öğrencilerinin barındırılacağı kız yurdu için çalışmalarımız devam ediyor. Burdur Belediyesi olarak sorunun çözülmesi için küçük de olsa bir çabamız olacaktır. Maddi taleplerin karşılanması konusundaki sorumuza ise Sayın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu imkanı olan ve belediyelere üniversite öğrencileri için parasal katkı vermeleri için çağrıda bulundu dedi.
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinin yeni ders yılına başlamasına çok az bir zaman kala Burdur valiliği ve ilgili kurumlar öğrenci barınması için harekete geçti.

Geçtiğimiz yıllarda öğrencilerin barınması için eksikliklerden dolayı bazı üniversite öğrencileri kalıt dondurma cihetine giderek eğitim hayatını bir yıl erteleme yolunu tercih etmişlerdi. Bu yıl ise özel sektöre ait yurt ve pansiyon sahipleri döviz fiyatları ve bozulan ekonomiyi gerekçe göstererek fiyatları 200’ün üzerinde artırmaları yetkilileri harekete geçirdi.

Burdur Valiliği geçtiğimiz günlerde Üniversite ve Belediye Başkanları ve ilçe kaymakamlarını konuyu gündeme getiren bir toplantı gerçekleştirdi. Vali Ali Arslantaş başkanlığında yapılan toplantı da konu üzerinde alınan karar taraflara anlatıldı. Merkez ve ilçelerde bulunan fakülte ve yüksek okul üniversite öğrencileri ile Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversite İstiklal yerleşkesinde okuyan öğrenciler barınma konusundaki sorunlarına çözüm üretildi. Özel sektöre ait apart kiralık daire ve yurtların fiyatlarındaki artışlar ve öğrenci ailelerinin mağduriyeti konusunda tedbirler konuşuldu.

                                         ÜNİVERSİTE İSTİKLAL YERLEŞKESİNDE BİN KİŞİLİK YENİ KIZ YURDU

Üniversite öğrencilerin mağduriyete uğramaması bilhassa kız öğrencilerin barınma konusunda yaşam alanlarının güvence altına alınması için üniversite istiklal yerleşkesi içinde bin kişilik yeni yurt binaları bitirildi. Yakında öğrencilere tahsisi yapılacaktır. İlçelerde bulunan fakülte ve yüksek okullarda ise ilçe kaymakamları ve Belediye Başkanları vasıtası ile yaratılacak imkanlar ile hiçbir öğrenci eğitimi süresi içinde açıkta bırakılmayacaktır. Özel sektöre ait apart ve yurtlar ise 200-250 civarında astronomik rakamlar ile istenilen kira ve bedelleri aşağı çekecektir. Üniversite eğitimi için Burdur’a gelen bütün öğrencilerimiz anne ve babalarının çocukları olduğu kadarı ile bütün öğrenciler bizlerin de çocuğu sayılmaktadır. Evet ülkemiz de yaşanan yüksek enflasyonun sonunda düşeceğini biliyoruz.

                           BURDUR BELEDİYESİ 160 KİŞİLİK KIZ YURDU HAZIRLIĞINDA

Gazetemizin öğrenci barınması hakkındaki sorularını değerlendiren Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun  Ercengiz, konu üzerinde toplantının geçtiğimiz günlerde yapıldığını doğrulayarak belediye olarak bizde bilhassa kız öğrencilerimizin barınma ihtiyacını karşılamak üzere kent merkezinde 160 kişilik bir yurt hazırlığındayız. Üniversite kız öğrencilerinin barındırılacağı kız yurdu için çalışmalarımız devam ediyor. Burdur Belediyesi olarak sorunun çözülmesi için küçük de olsa bir çabamız olacaktır. Maddi taleplerin karşılanması konusundaki sorumuza ise Sayın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu imkanı olan ve belediyelere üniversite öğrencileri için parasal katkı vermeleri için çağrıda bulundu dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.