ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK 6 MART GÜNÜ BURDUR’A TEŞRİF ETTİ

GÜNDEM 05.03.2023 - 13:08, Güncelleme: 05.03.2023 - 13:08 4154+ kez okundu.
 

ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK 6 MART GÜNÜ BURDUR’A TEŞRİF ETTİ

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Burdur’u teşrifinin 93. yıl dönümünde bir kez daha saygı ve rahmetle anıyorum.
Tarihte eşine az rastlanır bir mücadeleyle kazandığımız Kurtuluş Savaşı'nın ardından, Türkiye Cumhuriyeti'ni kurarak hızlı bir şekilde çalışmalarına başlayan Atatürk, bu kapsamda gerçekleştirdiği yurt gezileri ile Anadolu insanıyla buluşmuştur. Büyük önem verdiği bu gezilerde, halkıyla bütünleşen Atatürk, çetin geçen Milli Mücadele yıllarının ardından yorgun düşmüş halkının sorunlarını yerinde dinleyerek, yapılacak yenilik ve atılımları milletiyle bizzat paylaşarak, yeni ve ileri bir Türkiye Cumhuriyeti ideali için atılacak adımların temellerini bu gezilerde atmıştır. Bu kapsamda 6 Mart 1930 tarihinde İlimize ziyaret gerçekleştiren Büyük Önder Atatürk’ü, Burdur halkı Çatalpınar Kavşağında coşkuyla karşılayarak, büyük bir sevgiyle bağrına basmıştır. Bugün bizler de, Atamızı İlimizde ağırladığımız o günleri bütün Burdurlular olarak tekrar gururla yad ediyoruz. Bu duygu ve düşünceler içerisinde, başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, Ülkemizi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, Burdurlu hemşehrilerimin 6 Mart Şeref Günu'nü kutluyorum." dedi.  
Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Burdur’u teşrifinin 93. yıl dönümünde bir kez daha saygı ve rahmetle anıyorum.

Tarihte eşine az rastlanır bir mücadeleyle kazandığımız Kurtuluş Savaşı'nın ardından, Türkiye Cumhuriyeti'ni kurarak hızlı bir şekilde çalışmalarına başlayan Atatürk, bu kapsamda gerçekleştirdiği yurt gezileri ile Anadolu insanıyla buluşmuştur.

Büyük önem verdiği bu gezilerde, halkıyla bütünleşen Atatürk, çetin geçen Milli Mücadele yıllarının ardından yorgun düşmüş halkının sorunlarını yerinde dinleyerek, yapılacak yenilik ve atılımları milletiyle bizzat paylaşarak, yeni ve ileri bir Türkiye Cumhuriyeti ideali için atılacak adımların temellerini bu gezilerde atmıştır.

Bu kapsamda 6 Mart 1930 tarihinde İlimize ziyaret gerçekleştiren Büyük Önder Atatürk’ü, Burdur halkı Çatalpınar Kavşağında coşkuyla karşılayarak, büyük bir sevgiyle bağrına basmıştır. Bugün bizler de, Atamızı İlimizde ağırladığımız o günleri bütün Burdurlular olarak tekrar gururla yad ediyoruz.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde, başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, Ülkemizi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, Burdurlu hemşehrilerimin 6 Mart Şeref Günu'nü kutluyorum." dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.