Ayakkabının yenisini alamayan tamirciye koşuyor

DÜNYA 06.01.2024 - 14:27, Güncelleme: 06.01.2024 - 14:27 2818+ kez okundu.
 

Ayakkabının yenisini alamayan tamirciye koşuyor

Burdur’da kış aylarının gelmesiyle birlikte ayakkabıda yüksek fiyat artışı, vatandaşları ayakkabı tamircilerine yönlendirdi.
Burdur’da ayakkabı tamircilerine yönelen vatandaşlar, kundura esnafının yüzünü güldürmeye başladı. 45 yıldır Burdur’da ayakkabı tamirciliği yapan Osman Koçak, ekonomik nedenlerden dolayı tamir işlerinin ise gözle görülür şekilde arttığını söyledi. Pazar Cami altında yıllardır mesleğini devam ettiren Osman koçak, "Şu anda kunduracılık mesleği altın çağını yaşıyor. Artık fiyatlar yüksek olduğu için insanlar yapılmayacak durumdaki ayakkabıları da yaptırarak ekonomiye kazandırmaya çalışıyor. Biz de burada ayakkabıların tamiratını yaparak insanlara teslim ediyoruz. İnsanlar yenisini almak yerine tamir ettiriyor. Bu nedenle insanlar elindekileri tamir ettiriyor, bu sayede daha uygun oluyor. Uygun fiyatlarla tamirat yapmaya çalışıyoruz, eski ayakkabıları yeni hale getiriyoruz" dedi. ‘Yetişen eleman yok, devredemiyorum’ Emekli olduğu için işi bırakacağına ama devredecek yetişmiş eleman olmadığını belirten Koçak, “Ama artık bu meslekte çırak da bulamıyoruz, yeni elemanlar yetişmiyor. Bende yoruldum artık emekliyim işi yapan birisi olsa hemen devredeceğim. Aslında iyi kazandıran bir meslek, ama işini dürüst, sağlam yaparsan. Ben evimi, arabamı, bu meslek sayesinde aldım, çocuğumu buradan kazandığımla okuttu. Galiba tamamen kapatacağız, maalesef zamanla bu meslek te bitecek” şeklinde konuştu. Kaynak: Burdur Gazetesi
Burdur’da kış aylarının gelmesiyle birlikte ayakkabıda yüksek fiyat artışı, vatandaşları ayakkabı tamircilerine yönlendirdi.



Burdur’da ayakkabı tamircilerine yönelen vatandaşlar, kundura esnafının yüzünü güldürmeye başladı.

45 yıldır Burdur’da ayakkabı tamirciliği yapan Osman Koçak, ekonomik nedenlerden dolayı tamir işlerinin ise gözle görülür şekilde arttığını söyledi.

Pazar Cami altında yıllardır mesleğini devam ettiren Osman koçak, "Şu anda kunduracılık mesleği altın çağını yaşıyor. Artık fiyatlar yüksek olduğu için insanlar yapılmayacak durumdaki ayakkabıları da yaptırarak ekonomiye kazandırmaya çalışıyor. Biz de burada ayakkabıların tamiratını yaparak insanlara teslim ediyoruz. İnsanlar yenisini almak yerine tamir ettiriyor. Bu nedenle insanlar elindekileri tamir ettiriyor, bu sayede daha uygun oluyor. Uygun fiyatlarla tamirat yapmaya çalışıyoruz, eski ayakkabıları yeni hale getiriyoruz" dedi.


‘Yetişen eleman yok, devredemiyorum’
Emekli olduğu için işi bırakacağına ama devredecek yetişmiş eleman olmadığını belirten Koçak, “Ama artık bu meslekte çırak da bulamıyoruz, yeni elemanlar yetişmiyor. Bende yoruldum artık emekliyim işi yapan birisi olsa hemen devredeceğim. Aslında iyi kazandıran bir meslek, ama işini dürüst, sağlam yaparsan. Ben evimi, arabamı, bu meslek sayesinde aldım, çocuğumu buradan kazandığımla okuttu. Galiba tamamen kapatacağız, maalesef zamanla bu meslek te bitecek” şeklinde konuştu.

Kaynak: Burdur Gazetesi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.