Tarihi diziler okçuluğa olan ilgiyi artırdı

10.07.2024 - 17:32, Güncelleme: 10.07.2024 - 17:32 698+ kez okundu.
 

Tarihi diziler okçuluğa olan ilgiyi artırdı

Tarihi dizilerin popülerleşmesinin ardından Bursa’da, geleneksel okçuluğa olan ilgi arttı.BURSA (İGFA) - Diriliş Ertuğrul, Kuruluş Osman, Uyanış Büyük Selçuklu ve Tozkoparan gibi dizilerin halk arasında yaygın olarak izlenmeye başlanmasıyla birlikte tarihe ve tarihi sporlara olan ilgi de arttı. Vatandaşlar özellikle geleneksel Türk okçuluğuna ciddi oranda ilgi göstermeye başladı. Türkiye’de 2023 yılı itibariyle 600’ün üzerinde geleneksel okçuluk kulübü bulunurken 13 binin üzerinde de lisanslı sporcu bulunuyor. 600 geleneksel okçuluk kulübünün 52’si ise Bursa’da bulunurken Bursa, 800’ün üzerinde lisanslı sporcuyu bünyesinde bulunduruyor.   Ayrıca Bursa’nın, milli takımda 2 ayrı kulüpten 3 milli sporcusu bulunuyor. 

Tarihi dizilerin popülerleşmesinin ardından Bursa’da, geleneksel okçuluğa olan ilgi arttı.

BURSA (İGFA) - Diriliş Ertuğrul, Kuruluş Osman, Uyanış Büyük Selçuklu ve Tozkoparan gibi dizilerin halk arasında yaygın olarak izlenmeye başlanmasıyla birlikte tarihe ve tarihi sporlara olan ilgi de arttı.

Vatandaşlar özellikle geleneksel Türk okçuluğuna ciddi oranda ilgi göstermeye başladı.

Türkiye’de 2023 yılı itibariyle 600’ün üzerinde geleneksel okçuluk kulübü bulunurken 13 binin üzerinde de lisanslı sporcu bulunuyor.

600 geleneksel okçuluk kulübünün 52’si ise Bursa’da bulunurken Bursa, 800’ün üzerinde lisanslı sporcuyu bünyesinde bulunduruyor.
 

Ayrıca Bursa’nın, milli takımda 2 ayrı kulüpten 3 milli sporcusu bulunuyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.