Kış Aylarında Sürücüler İçin Cam Temizliği ve Sileceklerin Önemi Artıyor

DÜNYA 04.10.2024 - 11:12, Güncelleme: 04.10.2024 - 11:12 272 kez okundu.
 

Kış Aylarında Sürücüler İçin Cam Temizliği ve Sileceklerin Önemi Artıyor

Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte araçlarda cam temizliği ve sileceklerin önemi daha da artıyor.
   Yeni Sanayi Sitesi esnaflarından oto tamircisi Rıza Çelik, kış aylarında artan şikayetlere dikkat çekerek sürücülere sileceklerin bakımı konusunda uyarılarda bulundu. Rıza Çelik, otomobillerde kışın en önemli parçalardan biri olan cam sileceklerinin, yağmur, kar ve sis gibi olumsuz hava koşullarında görüşü netleştirdiğini belirtti. Sürücülere bu konuda tavsiyelerde bulunan Çelik, şunları söyledi: "Silecekler, kış aylarında en çok kullanılan parçalar arasında yer alıyor. Yazın fazla kullanılmadıkları için aşırı sıcağa maruz kalıp kışın verimliliğini kaybedebiliyor. Soğuk havalarda silecekler sertleşiyor ve camı temizlemekte zorlanıyor. Bu yüzden kışa girmeden önce mutlaka silecekler değiştirilmelidir." Ayrıca Çelik, kış aylarında silecek suyu kontrolünün de hayati önem taşıdığını vurguladı: "Kış aylarında en çok ihtiyaç duyduğumuz bir diğer nokta, cam suyu ve silecek suyu. Yola çıkmadan önce mutlaka donmayan antifrizli silecek suyu kullanılmalı, aksi takdirde cam temizliği yeterli olmayabilir." Sürücülerin kış koşullarında güvenli bir yolculuk yapabilmeleri için silecek bakımlarını ihmal etmemesi gerektiğini belirtti.
Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte araçlarda cam temizliği ve sileceklerin önemi daha da artıyor.

 

 Yeni Sanayi Sitesi esnaflarından oto tamircisi Rıza Çelik, kış aylarında artan şikayetlere dikkat çekerek sürücülere sileceklerin bakımı konusunda uyarılarda bulundu.

Rıza Çelik, otomobillerde kışın en önemli parçalardan biri olan cam sileceklerinin, yağmur, kar ve sis gibi olumsuz hava koşullarında görüşü netleştirdiğini belirtti. Sürücülere bu konuda tavsiyelerde bulunan Çelik, şunları söyledi: "Silecekler, kış aylarında en çok kullanılan parçalar arasında yer alıyor. Yazın fazla kullanılmadıkları için aşırı sıcağa maruz kalıp kışın verimliliğini kaybedebiliyor. Soğuk havalarda silecekler sertleşiyor ve camı temizlemekte zorlanıyor. Bu yüzden kışa girmeden önce mutlaka silecekler değiştirilmelidir."

Ayrıca Çelik, kış aylarında silecek suyu kontrolünün de hayati önem taşıdığını vurguladı: "Kış aylarında en çok ihtiyaç duyduğumuz bir diğer nokta, cam suyu ve silecek suyu. Yola çıkmadan önce mutlaka donmayan antifrizli silecek suyu kullanılmalı, aksi takdirde cam temizliği yeterli olmayabilir."

Sürücülerin kış koşullarında güvenli bir yolculuk yapabilmeleri için silecek bakımlarını ihmal etmemesi gerektiğini belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.