Prof. Dr. Karatay'dan Sert Uyarı: Sakın kullanmayın

DÜNYA 15.10.2024 - 14:20, Güncelleme: 15.10.2024 - 14:20 253 kez okundu.
 

Prof. Dr. Karatay'dan Sert Uyarı: Sakın kullanmayın

Ünlü kalp ve iç hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, son dönemde popüler hale gelen kolajen takviyelerine karşı önemli bir uyarıda bulundu.
   Özellikle toz ve kapsül formunda satılan kolajen ürünlerinin büyük tehlike içerdiğini belirten Karatay, bu tür takviyelerin kalp büyümesine ve hatta kalp krizine yol açabileceğini söyledi. Karatay, "Kolajenin ilacı olmaz. Bu takviyeler kalbin durmasına bile neden olabilir," diyerek kolajeni doğal yollardan almanın çok daha güvenli olduğunu vurguladı. Ayrıca, beslenme uzmanı Gazme Çakaloğlu da bu takviyelerin sindirim problemleri, alerjik reaksiyonlar ve cilt sorunları gibi yan etkilere neden olabileceğini belirtti. Uzmanlar, bu tür ürünlerin kullanımı konusunda dikkatli olunması gerektiğini hatırlatıyor. Dermatolog Dr. Zahide Eriş ise kolajen kullanımının cildin yaşına ve deformasyon seviyesine göre değişiklik gösterdiğini, ancak en az 3 ay sürekli kullanıldığında etkili sonuçlar verdiğini belirtti. Kolajenin doğru ve güvenilir markalarla alınması gerektiğini ifade eden Eriş, takviye ürünlerinin sıvı formlarının emilim açısından daha avantajlı olduğunu da ekledi. Özetle, uzmanlar kolajen takviyelerinin kullanımında dikkatli olunması gerektiğini, ancak doğal yollarla alınan kolajenin çok daha güvenli olduğunu söylüyor.
Ünlü kalp ve iç hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, son dönemde popüler hale gelen kolajen takviyelerine karşı önemli bir uyarıda bulundu.

 

 Özellikle toz ve kapsül formunda satılan kolajen ürünlerinin büyük tehlike içerdiğini belirten Karatay, bu tür takviyelerin kalp büyümesine ve hatta kalp krizine yol açabileceğini söyledi. Karatay, "Kolajenin ilacı olmaz. Bu takviyeler kalbin durmasına bile neden olabilir," diyerek kolajeni doğal yollardan almanın çok daha güvenli olduğunu vurguladı.

Ayrıca, beslenme uzmanı Gazme Çakaloğlu da bu takviyelerin sindirim problemleri, alerjik reaksiyonlar ve cilt sorunları gibi yan etkilere neden olabileceğini belirtti. Uzmanlar, bu tür ürünlerin kullanımı konusunda dikkatli olunması gerektiğini hatırlatıyor.

Dermatolog Dr. Zahide Eriş ise kolajen kullanımının cildin yaşına ve deformasyon seviyesine göre değişiklik gösterdiğini, ancak en az 3 ay sürekli kullanıldığında etkili sonuçlar verdiğini belirtti. Kolajenin doğru ve güvenilir markalarla alınması gerektiğini ifade eden Eriş, takviye ürünlerinin sıvı formlarının emilim açısından daha avantajlı olduğunu da ekledi.

Özetle, uzmanlar kolajen takviyelerinin kullanımında dikkatli olunması gerektiğini, ancak doğal yollarla alınan kolajenin çok daha güvenli olduğunu söylüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.