Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’ın kızı ve damadına kıyak bitmiyor!

DÜNYA 26.10.2024 - 11:19, Güncelleme: 26.10.2024 - 11:19 245 kez okundu.
 

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’ın kızı ve damadına kıyak bitmiyor!

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Ali Erbaş’ın kızı ve damadı için yaptığı iddia edilen atamalar, kamuoyunda geniş yankı buldu.
  İddialara göre Erbaş’ın damadı Muhammed Likoğlu, İstanbul Beykoz Müftüsü olarak atanırken, Likoğlu'nun bu göreve atanmasında hizmet süresi şartlarının göz ardı edildiği belirtiliyor. Bu süreçte Merve Safa Erbaş Likoğlu da Beykoz’da vaiz olarak görevlendirildi.  Çifte, Beykoz’da villa tipi bir lojman tahsis edildiği ve lojmanın seçiminde Başkan Erbaş’ın eşi Seher Erbaş’ın aktif rol aldığı da öne sürüldü. Likoğlu'nun atanması sırasında diğer müftülerin haklarının gözetilmediği gerekçesiyle Diyanet personeli, bu atamaların adalet ilkelerine aykırı olduğunu savundu.  Diyanet personeli, Ali Erbaş'ın Alev Alatlı vefat ettiğinde onun “Her yasal olan helal değildir” parçalarını paylaşarak taziye paylaşımında bulunurarak “Atama yasal olabilir ama helal değil” dediler. Ali Erbaş’ın kızı Merve Safa Erbaş Likoğlu ise daha önce lüks hayatını yansıtan sosyal medya paylaşımlarıyla gündeme gelmişti. BMW anahtarını kaybettiği bir gönderi ve çocuklarının seyahat tecrübelerini konu alan başka bir paylaşımı, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Ali Erbaş’ın kızı ve damadı için yaptığı iddia edilen atamalar, kamuoyunda geniş yankı buldu.

 

İddialara göre Erbaş’ın damadı Muhammed Likoğlu, İstanbul Beykoz Müftüsü olarak atanırken, Likoğlu'nun bu göreve atanmasında hizmet süresi şartlarının göz ardı edildiği belirtiliyor. Bu süreçte Merve Safa Erbaş Likoğlu da Beykoz’da vaiz olarak görevlendirildi. 

Çifte, Beykoz’da villa tipi bir lojman tahsis edildiği ve lojmanın seçiminde Başkan Erbaş’ın eşi Seher Erbaş’ın aktif rol aldığı da öne sürüldü. Likoğlu'nun atanması sırasında diğer müftülerin haklarının gözetilmediği gerekçesiyle Diyanet personeli, bu atamaların adalet ilkelerine aykırı olduğunu savundu.  Diyanet personeli, Ali Erbaş'ın Alev Alatlı vefat ettiğinde onun “Her yasal olan helal değildir” parçalarını paylaşarak taziye paylaşımında bulunurarak “Atama yasal olabilir ama helal değil” dediler.

Ali Erbaş’ın kızı Merve Safa Erbaş Likoğlu ise daha önce lüks hayatını yansıtan sosyal medya paylaşımlarıyla gündeme gelmişti. BMW anahtarını kaybettiği bir gönderi ve çocuklarının seyahat tecrübelerini konu alan başka bir paylaşımı, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.