Antik Kentte Kış Tedbirleri: Medusa ve Mozaikler Koruma Altında

DÜNYA 29.11.2024 - 14:39, Güncelleme: 29.11.2024 - 14:39 4603 kez okundu.
 

Antik Kentte Kış Tedbirleri: Medusa ve Mozaikler Koruma Altında

Burdur'un Gölhisar ilçesinde yer alan ve tarihi zenginlikleriyle ünlü Kibyra Antik Kenti’nde, kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte önemli koruma çalışmaları başlatıldı.
   Antik kentin en dikkat çekici eserlerinden olan Medusa mozaiği ve diğer zemin döşemeleri, olumsuz iklim koşullarından korunması amacıyla geçici olarak kapatıldı. Eserler 2025 Baharında Yeniden Görülebilecek Kazı Başkanı Prof. Dr. Şükrü Özüdoğru, Olympeion Odeion’un orkestra zemini üzerinde bulunan opus sectile tekniğiyle yapılmış Medusa mozaiği ile Odeion Stoası’ndaki opus tessellatum zemin mozaiğinin üzerinin örtüldüğünü belirtti. Bu uygulama, eserlerin doğal etkenlerden zarar görmesini önlemek ve uzun ömürlü bir koruma sağlamak amacıyla yapıldı. Ziyaretçilerin mozaikleri yeniden görebilmesi için beklenen tarih ise 2025 yılı Nisan ayı olarak açıklandı. Bu süreçte Kibyra Antik Kenti’ndeki diğer tarihi eserler ziyaretçilere açık olmaya devam edecek. Tarihi ve Kültürel Önemi Büyük Prof. Dr. Özüdoğru, Medusa mozaiği başta olmak üzere Kibyra'daki sanat eserlerinin, bölgenin tarihine ışık tuttuğunu ve dünya çapında arkeolojik bir cazibe merkezi oluşturduğunu vurguladı. Bu eşsiz eserler, hem antik dünyanın görkemini yansıtırken hem de tarihi dokunun korunmasının önemini ortaya koyuyor. Kibyra, tarihi ve sanatsal değerleriyle, bölgenin turizmine katkı sunmaya devam ederken, bahar aylarında mozaiklerin yeniden sergilenmesiyle ziyaretçilerine unutulmaz bir deneyim yaşatmayı hedefliyor.
Burdur'un Gölhisar ilçesinde yer alan ve tarihi zenginlikleriyle ünlü Kibyra Antik Kenti’nde, kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte önemli koruma çalışmaları başlatıldı.

 

 Antik kentin en dikkat çekici eserlerinden olan Medusa mozaiği ve diğer zemin döşemeleri, olumsuz iklim koşullarından korunması amacıyla geçici olarak kapatıldı.

Eserler 2025 Baharında Yeniden Görülebilecek
Kazı Başkanı Prof. Dr. Şükrü Özüdoğru, Olympeion Odeion’un orkestra zemini üzerinde bulunan opus sectile tekniğiyle yapılmış Medusa mozaiği ile Odeion Stoası’ndaki opus tessellatum zemin mozaiğinin üzerinin örtüldüğünü belirtti. Bu uygulama, eserlerin doğal etkenlerden zarar görmesini önlemek ve uzun ömürlü bir koruma sağlamak amacıyla yapıldı.

Ziyaretçilerin mozaikleri yeniden görebilmesi için beklenen tarih ise 2025 yılı Nisan ayı olarak açıklandı. Bu süreçte Kibyra Antik Kenti’ndeki diğer tarihi eserler ziyaretçilere açık olmaya devam edecek.

Tarihi ve Kültürel Önemi Büyük
Prof. Dr. Özüdoğru, Medusa mozaiği başta olmak üzere Kibyra'daki sanat eserlerinin, bölgenin tarihine ışık tuttuğunu ve dünya çapında arkeolojik bir cazibe merkezi oluşturduğunu vurguladı. Bu eşsiz eserler, hem antik dünyanın görkemini yansıtırken hem de tarihi dokunun korunmasının önemini ortaya koyuyor.

Kibyra, tarihi ve sanatsal değerleriyle, bölgenin turizmine katkı sunmaya devam ederken, bahar aylarında mozaiklerin yeniden sergilenmesiyle ziyaretçilerine unutulmaz bir deneyim yaşatmayı hedefliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.