MİNUTEMAN

DÜNYA 25.08.2019 - 10:18, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3575+ kez okundu.
 

MİNUTEMAN

Rusya ABD’yi füze testleri konusunda uyardı. Amerikalılar da Moskova’yı, “Azaltmaksızın ve pervasızca” silahlanmayla suçlamaktadır.
BM Güvenlik Konseyinde: ABD ve Rusya Birbirlerini Yeni Bir Silahlanma Yarışıyla Suçluyorlar İki Nükleer Güç Temsilcileri, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nde birbirleriyle söz düellosunda bulundular. Rusya, bir silahlanma yarışından önce ABD’yi füze testleri konusunda uyardı. Amerikalılar da Moskova’yı, “Azaltmaksızın ve pervasızca” silahlanmayla suçlamaktadır. Rusya, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’ndeki tartışmalı ABD füze testinin ardından yeni bir silahlanma yarışı konusunda uyardı. Perşembe günkü toplantıda, Rusya’nın BM Büyükelçi Yardımcısı Dmitry Poljanski de Washington’u “bir süredir Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Antlaşması (INF)’nı ihlal etmekle” suçladı. ABD’nin bir seyir füzesini test etmesi, bu nedenle Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Antlaşması (INF)’nı geçen hafta sonu tekettikten sonra, anlaşmayı ihlal ettiklerini kanıtladı. Poljanski, bunu Amerikalı bir “İkiyüzlülük” olarak gördüğünü söyledi. ABD Daimi Büyükelçisi Jonathan Cohen, Moskova’nın kritik Avrupa hedeflerini vurabilecek birkaç Seyir Füzesi’ni kullanarak, Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Antlaşması (INF)’nı ihlal ettiğini belirtti. Rusya ve Çin, ABD’nin silahlanmalarında kısıtlamayı beklerken, kendileri “Azaltmaksızın ve pervasızca” yeniden silahlanmalarını sürdürdüler. Cohen, ABD’nin en son silah denemesini “Ne kışkırtıcı ne de dengesizleştirici” olarak değerlendirmektedir. Ayrıca, on yıldan fazla bir süre önce, Rusya Silahsızlanma Antlaşması kapsamındaki yükümlülüklerini yerine getirmemeye karar vermişti. Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’ndeki Toplantı, Moskova’nın talebi üzerine yapıldı. Rusya, ABD’nin Pazar günü Kaliforniya’daki henüz Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Antlaşması (INF) kapsamında yasaklanan bir Seyir Füzesi Testi’ne tepki gösterdi. Rusya ve ABD, birbirlerini anlaşmayı ihlal etmekle suçladıktan sonra 2 Ağustos itibariyle anlaşmadan çekildiler. Anlaşmanın sona ermesi, dünya çapında yeni ve tehlikeli bir silahlanma yarışına dair korkuları körükledi. ABD ile Sovyetler Birliği arasındaki 1987 Anlaşması, nükleer savaş başlıkları taşıyabilecek 500 ila 5500 kilometre menzilli kara füzelerini ve seyir füzelerini yasaklıyordu. Rusya’daki Nükleer Kaza Sebebi Hakkında Sorular Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde ABD’li Diplomat Cohen, iki hafta önce bir Rus test sahasındaki nükleer kazadan bahsetti. “8 Ağustos’ta Rusya’da tam olarak ne oldu? Patlamaya ne neden oldu, ne tür bir sistemdi ve bu sistem hangi amaca hizmet ediyor? ” Beş kişinin ölümüyle sonuçlanan kaza, Syonrodvinsk şehrine yaklaşık 30 kilometre mesafedeki Nyonoska ispat sahasında denizde bir platformda meydana geldi. Beş kişinin ölümüne neden olan kaza, Severodvinsk şehrine yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta bulunan denizde bir platform olan Nyonoska Test Sahası’da meydana geldi. Rusya, patlama hakkında sadece birkaç detay verdi. Uzmanlar, bu felaketin nedeni olarak, Nükleer Güç ile çalışan bir füzeyi öngörmektedirler.  
Rusya ABD’yi füze testleri konusunda uyardı. Amerikalılar da Moskova’yı, “Azaltmaksızın ve pervasızca” silahlanmayla suçlamaktadır.

BM Güvenlik Konseyinde: ABD ve Rusya Birbirlerini Yeni Bir Silahlanma Yarışıyla Suçluyorlar

İki Nükleer Güç Temsilcileri, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nde birbirleriyle söz düellosunda bulundular. Rusya, bir silahlanma yarışından önce ABD’yi füze testleri konusunda uyardı. Amerikalılar da Moskova’yı, “Azaltmaksızın ve pervasızca” silahlanmayla suçlamaktadır.

Rusya, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’ndeki tartışmalı ABD füze testinin ardından yeni bir silahlanma yarışı konusunda uyardı. Perşembe günkü toplantıda, Rusya’nın BM Büyükelçi Yardımcısı Dmitry Poljanski de Washington’u “bir süredir Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Antlaşması (INF)’nı ihlal etmekle” suçladı.

ABD’nin bir seyir füzesini test etmesi, bu nedenle Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Antlaşması (INF)’nı geçen hafta sonu tekettikten sonra, anlaşmayı ihlal ettiklerini kanıtladı. Poljanski, bunu Amerikalı bir “İkiyüzlülük” olarak gördüğünü söyledi.

ABD Daimi Büyükelçisi Jonathan Cohen, Moskova’nın kritik Avrupa hedeflerini vurabilecek birkaç Seyir Füzesi’ni kullanarak, Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Antlaşması (INF)’nı ihlal ettiğini belirtti. Rusya ve Çin, ABD’nin silahlanmalarında kısıtlamayı beklerken, kendileri “Azaltmaksızın ve pervasızca” yeniden silahlanmalarını sürdürdüler.

Cohen, ABD’nin en son silah denemesini “Ne kışkırtıcı ne de dengesizleştirici” olarak değerlendirmektedir. Ayrıca, on yıldan fazla bir süre önce, Rusya Silahsızlanma Antlaşması kapsamındaki yükümlülüklerini yerine getirmemeye karar vermişti.

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’ndeki Toplantı, Moskova’nın talebi üzerine yapıldı. Rusya, ABD’nin Pazar günü Kaliforniya’daki henüz Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Antlaşması (INF) kapsamında yasaklanan bir Seyir Füzesi Testi’ne tepki gösterdi. Rusya ve ABD, birbirlerini anlaşmayı ihlal etmekle suçladıktan sonra 2 Ağustos itibariyle anlaşmadan çekildiler.

Anlaşmanın sona ermesi, dünya çapında yeni ve tehlikeli bir silahlanma yarışına dair korkuları körükledi. ABD ile Sovyetler Birliği arasındaki 1987 Anlaşması, nükleer savaş başlıkları taşıyabilecek 500 ila 5500 kilometre menzilli kara füzelerini ve seyir füzelerini yasaklıyordu.

Rusya’daki Nükleer Kaza Sebebi Hakkında Sorular

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde ABD’li Diplomat Cohen, iki hafta önce bir Rus test sahasındaki nükleer kazadan bahsetti. “8 Ağustos’ta Rusya’da tam olarak ne oldu? Patlamaya ne neden oldu, ne tür bir sistemdi ve bu sistem hangi amaca hizmet ediyor? ”

Beş kişinin ölümüyle sonuçlanan kaza, Syonrodvinsk şehrine yaklaşık 30 kilometre mesafedeki Nyonoska ispat sahasında denizde bir platformda meydana geldi. Beş kişinin ölümüne neden olan kaza, Severodvinsk şehrine yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta bulunan denizde bir platform olan Nyonoska Test Sahası’da meydana geldi. Rusya, patlama hakkında sadece birkaç detay verdi. Uzmanlar, bu felaketin nedeni olarak, Nükleer Güç ile çalışan bir füzeyi öngörmektedirler.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.