ABD HALA ÇİN’İN İKİNCİ BÜYÜK TİCARİ ORTAĞI

DÜNYA 12.10.2018 - 14:35, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2972+ kez okundu.
 

ABD HALA ÇİN’İN İKİNCİ BÜYÜK TİCARİ ORTAĞI

Çin Gümrükler Genel İdaresi Sözcüsü Li Kuiwen bugün Beijing'de yaptığı açıklamada ABD'nin hâlâ Çin'in ikinci büyük ticari ortağı olduğu açıklandı.
Çin Gümrükler Genel İdaresi Sözcüsü Li Kuiwen bugün yaptığı basın açıklamasında;istatistiklere göre; yılın ilk 9 ayında Çin'in ABD ile ithalat ve ihracat hacmi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6,5 büyüyerek 3,06 trilyon yuana ulaştı ve bu rakam Çin'in toplam dış ticaret miktarının yüzde 13,8'ini oluşturdu. Çin Gümrükler Genel İdaresi Sözcüsü Li Kuiwen bugün Beijing'de yaptığı açıklamada, söz konusu verilere dayanarak ABD'nin hâlâ Çin'in ikinci büyük ticari ortağı konumunda bulunduğunu kaydetti. Yine verilere göre, Çin'in ABD'ye ihracat miktarı yüzde 7,4 artarak 2,27 trilyon yuana ulaşırken, ABD'den yapılan ithalat miktarı da yüzde 3,8 artarak 798 milyar 130 milyon yuanı buldu. Eylül ayında Çin ile ABD arasındaki ithalat ve ihracat hacmi ise yüzde 13,1 artarak 405 milyar 540 milyon yuana ulaştı. Çin ve ABD ekonomilerinin birbirini tamamladığına işaret eden Li Kuiwen, Çin'in tam bir endüstriyel zincire ve büyük bir imalat gücüne sahip olduğunu, dolayısıyla ABD piyasasının Çin menşeli ürünlere nispeten güçlü bağımlılığı olduğunu söyledi.  
Çin Gümrükler Genel İdaresi Sözcüsü Li Kuiwen bugün Beijing'de yaptığı açıklamada ABD'nin hâlâ Çin'in ikinci büyük ticari ortağı olduğu açıklandı.

Çin Gümrükler Genel İdaresi Sözcüsü Li Kuiwen bugün yaptığı basın açıklamasında;istatistiklere göre; yılın ilk 9 ayında Çin'in ABD ile ithalat ve ihracat hacmi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6,5 büyüyerek 3,06 trilyon yuana ulaştı ve bu rakam Çin'in toplam dış ticaret miktarının yüzde 13,8'ini oluşturdu.

Çin Gümrükler Genel İdaresi Sözcüsü Li Kuiwen bugün Beijing'de yaptığı açıklamada, söz konusu verilere dayanarak ABD'nin hâlâ Çin'in ikinci büyük ticari ortağı konumunda bulunduğunu kaydetti.

Yine verilere göre, Çin'in ABD'ye ihracat miktarı yüzde 7,4 artarak 2,27 trilyon yuana ulaşırken, ABD'den yapılan ithalat miktarı da yüzde 3,8 artarak 798 milyar 130 milyon yuanı buldu.

Eylül ayında Çin ile ABD arasındaki ithalat ve ihracat hacmi ise yüzde 13,1 artarak 405 milyar 540 milyon yuana ulaştı.

Çin ve ABD ekonomilerinin birbirini tamamladığına işaret eden Li Kuiwen, Çin'in tam bir endüstriyel zincire ve büyük bir imalat gücüne sahip olduğunu, dolayısıyla ABD piyasasının Çin menşeli ürünlere nispeten güçlü bağımlılığı olduğunu söyledi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.