"ABD TARİHİNİN EN BÜYÜK TİCARET SAVAŞINI BAŞLATTI”

DÜNYA 06.07.2018 - 15:21, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4466+ kez okundu.
 

"ABD TARİHİNİN EN BÜYÜK TİCARET SAVAŞINI BAŞLATTI”

ABD'nin Çin'den ithal ettiği 34 milyar dolar tutarındaki ürünlere yüzde 25'lik gümrük vergisi uygulaması üzerine Çin Ticaret Bakanlığı'ndan açıklama geldi.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:"ABD, 6 Temmuz'dan itibaren 34 milyar dolar değerindeki Çin mallarına yüzde 25 oranında ek vergi almaya başladı. ABD, bu adımıyla Dünya Ticaret Örgütü kurallarını sabote ederek dünya ekonomi tarihinin en büyük ticaret savaşını başlattı. Bu uygulama, tipik bir ticaret zorbalığı olarak hem küresel endüstri zincirini hem de değer zincirini tehdit ediyor. Bu uygulama nedeniyle küresel ekonominin canlanması engellendi, küresel piyasada huzursuzluğa yol açıldı. Bu uygulama, çok sayıda sınır ötesi girişimciye ciddi zararlar getirecek. Genel işletmeler ve tüketiciler bu uygulamadan hiçbir fayda göremeyecek, aksine ABD'li girişimciler ve halkın çıkarları zedelenecek." Çin Ticaret Bakanlığı, Çin'in "ilk ateşi açan taraf" olmayacağını, ancak ülkenin ve Çin halkının temel çıkarlarını korumak için gerekli tedbirlerin de alınacağını duyurdu. Çin konuyla ilgili olarak Dünya Ticaret Örgütü'nü bilgilendirecek. Serbest ticareti ve çok taraflılığı korumak için uluslararası toplumla işbirliği yapılacak. Ticaret Bakanlığı ayrıca, reform ve dışa açılmanın süreceğini ve fikri mülkiyet haklarının korunması için sıkı tedbirler alınacağını açıklayarak, Çin'de faaliyet gösteren yabancı şirketler için elverişli yatırım ortamı sağlanacağını da bildirdi. Ek gümrük vergilerinden etkilenen şirketlere gerekli desteğin verileceği kaydedildi.  
ABD'nin Çin'den ithal ettiği 34 milyar dolar tutarındaki ürünlere yüzde 25'lik gümrük vergisi uygulaması üzerine Çin Ticaret Bakanlığı'ndan açıklama geldi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:"ABD, 6 Temmuz'dan itibaren 34 milyar dolar değerindeki Çin mallarına yüzde 25 oranında ek vergi almaya başladı. ABD, bu adımıyla Dünya Ticaret Örgütü kurallarını sabote ederek dünya ekonomi tarihinin en büyük ticaret savaşını başlattı. Bu uygulama, tipik bir ticaret zorbalığı olarak hem küresel endüstri zincirini hem de değer zincirini tehdit ediyor. Bu uygulama nedeniyle küresel ekonominin canlanması engellendi, küresel piyasada huzursuzluğa yol açıldı. Bu uygulama, çok sayıda sınır ötesi girişimciye ciddi zararlar getirecek. Genel işletmeler ve tüketiciler bu uygulamadan hiçbir fayda göremeyecek, aksine ABD'li girişimciler ve halkın çıkarları zedelenecek."

Çin Ticaret Bakanlığı, Çin'in "ilk ateşi açan taraf" olmayacağını, ancak ülkenin ve Çin halkının temel çıkarlarını korumak için gerekli tedbirlerin de alınacağını duyurdu.

Çin konuyla ilgili olarak Dünya Ticaret Örgütü'nü bilgilendirecek. Serbest ticareti ve çok taraflılığı korumak için uluslararası toplumla işbirliği yapılacak.

Ticaret Bakanlığı ayrıca, reform ve dışa açılmanın süreceğini ve fikri mülkiyet haklarının korunması için sıkı tedbirler alınacağını açıklayarak, Çin'de faaliyet gösteren yabancı şirketler için elverişli yatırım ortamı sağlanacağını da bildirdi. Ek gümrük vergilerinden etkilenen şirketlere gerekli desteğin verileceği kaydedildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.