AÇIK HAVA SİNEMA GÜNLERİ BAŞLADI

KÜLTÜR 01.08.2023 - 10:46, Güncelleme: 01.08.2023 - 10:46 3658+ kez okundu.
 

AÇIK HAVA SİNEMA GÜNLERİ BAŞLADI

Burdur Belediyesi’nin kültürel etkinliklerinden olanyaz aylarında halkın konut rışına çıkması için “Açıkhava Sinemaları” Burdurlularla buluştu.
Geçtiğimiz yıllarda Burdurluların büyük ilgi gösterdiği Açıkhava sineması, “Barış Akarsu Merhaba” adlı filmle start aldı. Organizasyon Özgürlük ve Demokrasi Meydanında ilk gösteriminde vatandaşların akınına uğradı. Film öncesi konuşma yapan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz “ Uzunca bir süredir konserlerde buluşuyoruz alanda görüşüyoruz ama bu sıcak yaz akşamında sinema etkinliklerinde de buluşmak istedim. Öncesinde de zaman zaman bizim dahi unuttuğumuz çünkü her an başındayız işin başındayız bizim dahi unuttuğumuz Burdur’a kazandırdığımız projelerin kısa bir özetini geçmeye çalıştım. Şimdi bir yerde şunu söyledim “ben bu kentin çocuğuyum” hatta o kadar çok bu kenti sevdiğimi ifade ettim ki bu kentten bir yere gitmeyi de düşünmüyorum. Bu görevi bitse de bu kentin sokaklarında huzurlu bir şekilde yine hep beraber sizlerle kardeşlerimle arkadaşlarımla yaşamak istiyorum. Ancak şunu da ifade etmek isterim ki Burdur’un en temel sorunlarını çözüyoruz. Bu yaz arıtma ile ilgili bir koku duyuyor musunuz? Artık bir arıtma kokusu sorunumuz yok o sorunumuzu giderdik onu çözümledik içme suyuyla ilgili geçen sene sıkıntı yaşadık çünkü içme suyu havzamızda tarımla ilgili inanılmaz bir su tüketimi vardı. Bu yıl önlemini aldık büyük ölçüde sizleri susuz bırakmamaya çalışıyoruz. Arıtma Yumuşatma Tesisimizi inşallah bu yılın sonunda devreye sokacağız ve o devreye girdikten sonra artık çeşmelerinizden dilediğinizce su içebileceğiniz. Tüm bunları yaparken de elimizden geldiğince kaynaklarımızı en etkin şekilde kullanıyoruz. Bugün Gazi Caddesinin asfaltının birinci katını bitirdik. Tüm bunları yaparken sizlerin konforunu bozmadan sizlerin yaşam kalitenizi arttırmak için yapıyoruz. Bugün görüyorum bir sürü çocuğumuz sokakta gece birde kadınlarımız dışarıda demek ki bu şehir güvenli bir şehir yaşanabilir bir şehir bunu da hep birlikte yaptık ben sizlere teşekkür ediyorum. Biz bu sinema günlerinde sizlerle buluşacağız mahallelerimize gitmeye çalışacağız bugün Barış Akarsu ile başlıyoruz. Barış Akarsu Amasra’nın hırçın dalgası bizim tabii 2000’li yılların başında çok beğenip dinlediğimiz iyi bir Türk rock müziği Türk batı müziği sanatçısıydı. Kötü bir kazada elim bir kazada hayatını yitirdi ama şarkı sözleri şarkıları besteleri ve o güzel sesi bugünlere kadar ve bu günden sonra da yarınlara kadar gidecek bir anı olarak bizlere kaldı. Bugün akşam onun hayatını izleyeceksiniz kimi yerde hüzünleneceksiniz kimi yerde keyif alacaksınız duygulanacaksınız gülümseyeceksiniz ama çok keyifli bir film olduğunu biliyorum hepinize iyi seyirler diliyorum. Herkese İyi akşamlar diliyorum” dedi.  
Burdur Belediyesi’nin kültürel etkinliklerinden olanyaz aylarında halkın konut rışına çıkması için “Açıkhava Sinemaları” Burdurlularla buluştu.

Geçtiğimiz yıllarda Burdurluların büyük ilgi gösterdiği Açıkhava sineması, “Barış Akarsu Merhaba” adlı filmle start aldı. Organizasyon Özgürlük ve Demokrasi Meydanında ilk gösteriminde vatandaşların akınına uğradı.

Film öncesi konuşma yapan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz “ Uzunca bir süredir konserlerde buluşuyoruz alanda görüşüyoruz ama bu sıcak yaz akşamında sinema etkinliklerinde de buluşmak istedim. Öncesinde de zaman zaman bizim dahi unuttuğumuz çünkü her an başındayız işin başındayız bizim dahi unuttuğumuz Burdur’a kazandırdığımız projelerin kısa bir özetini geçmeye çalıştım. Şimdi bir yerde şunu söyledim “ben bu kentin çocuğuyum” hatta o kadar çok bu kenti sevdiğimi ifade ettim ki bu kentten bir yere gitmeyi de düşünmüyorum. Bu görevi bitse de bu kentin sokaklarında huzurlu bir şekilde yine hep beraber sizlerle kardeşlerimle arkadaşlarımla yaşamak istiyorum. Ancak şunu da ifade etmek isterim ki Burdur’un en temel sorunlarını çözüyoruz. Bu yaz arıtma ile ilgili bir koku duyuyor musunuz? Artık bir arıtma kokusu sorunumuz yok o sorunumuzu giderdik onu çözümledik içme suyuyla ilgili geçen sene sıkıntı yaşadık çünkü içme suyu havzamızda tarımla ilgili inanılmaz bir su tüketimi vardı. Bu yıl önlemini aldık büyük ölçüde sizleri susuz bırakmamaya çalışıyoruz. Arıtma Yumuşatma Tesisimizi inşallah bu yılın sonunda devreye sokacağız ve o devreye girdikten sonra artık çeşmelerinizden dilediğinizce su içebileceğiniz. Tüm bunları yaparken de elimizden geldiğince kaynaklarımızı en etkin şekilde kullanıyoruz. Bugün Gazi Caddesinin asfaltının birinci katını bitirdik. Tüm bunları yaparken sizlerin konforunu bozmadan sizlerin yaşam kalitenizi arttırmak için yapıyoruz. Bugün görüyorum bir sürü çocuğumuz sokakta gece birde kadınlarımız dışarıda demek ki bu şehir güvenli bir şehir yaşanabilir bir şehir bunu da hep birlikte yaptık ben sizlere teşekkür ediyorum. Biz bu sinema günlerinde sizlerle buluşacağız mahallelerimize gitmeye çalışacağız bugün Barış Akarsu ile başlıyoruz. Barış Akarsu Amasra’nın hırçın dalgası bizim tabii 2000’li yılların başında çok beğenip dinlediğimiz iyi bir Türk rock müziği Türk batı müziği sanatçısıydı. Kötü bir kazada elim bir kazada hayatını yitirdi ama şarkı sözleri şarkıları besteleri ve o güzel sesi bugünlere kadar ve bu günden sonra da yarınlara kadar gidecek bir anı olarak bizlere kaldı. Bugün akşam onun hayatını izleyeceksiniz kimi yerde hüzünleneceksiniz kimi yerde keyif alacaksınız duygulanacaksınız gülümseyeceksiniz ama çok keyifli bir film olduğunu biliyorum hepinize iyi seyirler diliyorum. Herkese İyi akşamlar diliyorum” dedi.

 

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.