ATATÜRK'ÜN BURDUR'A GELİŞİNİN 86 YILI COŞKUYLA KUTLANDI

GÜNDEM 06.03.2016 - 16:19, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3603+ kez okundu.
 

ATATÜRK'ÜN BURDUR'A GELİŞİNİN 86 YILI COŞKUYLA KUTLANDI

Atatürk’ün Burdur’a 6. Mart 1930 tarihinde gelişinin 86’ıncı yılı nedeniyle ilk defa karşılandığı yer olan Çatalpınar’dan başlayan coşkulu yürüyüş ile kutlandı.
Cumhuriyetin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, çıktığı yurt gezisi sırasında Afyon üzerinden Burdur’a geldiği ve karşılandığı yer olan Çatalpınar’dan o zaman şehrin girişindeki ‘Çatalpınar Kavşağından’ başlayan ve Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtında sona eren yürüyüş ile sona erdi.     Cumhuriyet Meydanında; Toki Yahya Kemal Beyatlı Öğrencileri tarafından yöre halk oyunları oynandı. Atatürk Anıtına Burdur Valiliği Garnizon Komutanlığı ve Burdur Belediye Başkanlığı çelenklerin sunulmasının ardından, tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Spor Lisesi Öğrencileri Burdur Valisi Hasan Kürklü’ye kortej boyunca taşıdıkları Türk Bayrağını üç defa öperek teslim etti. Vali Hasan Kürklü aynı şekilde üç defa öptükten sonra öğrencilere teslim etti. çeşitli yarışmalarda dereceye giren sporculara ödülleri protokol tarafından verildi.   Törenin sona ermesinin ardından Burdur Belediyesi eski binası fuaye salonundaki Burdurlu sanatçılar tarafından düzenlenen ağaç yakma sergisinin açılışının ardından Burdur belediyesi tarafından düzenlenen “Kent Ormanı’na ağaç dikme töreni yapıldı Akşam da Burdur Belediyesi THM Korusu tarafından Atatürk’ün sevdiği türkülerin yer aldığı bir konser düzenlenecek.    
Atatürk’ün Burdur’a 6. Mart 1930 tarihinde gelişinin 86’ıncı yılı nedeniyle ilk defa karşılandığı yer olan Çatalpınar’dan başlayan coşkulu yürüyüş ile kutlandı.

Cumhuriyetin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, çıktığı yurt gezisi sırasında Afyon üzerinden Burdur’a geldiği ve karşılandığı yer olan Çatalpınar’dan o zaman şehrin girişindeki ‘Çatalpınar Kavşağından’ başlayan ve Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtında sona eren yürüyüş ile sona erdi.

 

  Cumhuriyet Meydanında; Toki Yahya Kemal Beyatlı Öğrencileri tarafından yöre halk oyunları oynandı. Atatürk Anıtına Burdur Valiliği Garnizon Komutanlığı ve Burdur Belediye Başkanlığı çelenklerin sunulmasının ardından, tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Spor Lisesi Öğrencileri Burdur Valisi Hasan Kürklü’ye kortej boyunca taşıdıkları Türk Bayrağını üç defa öperek teslim etti. Vali Hasan Kürklü aynı şekilde üç defa öptükten sonra öğrencilere teslim etti. çeşitli yarışmalarda dereceye giren sporculara ödülleri protokol tarafından verildi.

 

Törenin sona ermesinin ardından Burdur Belediyesi eski binası fuaye salonundaki Burdurlu sanatçılar tarafından düzenlenen ağaç yakma sergisinin açılışının ardından Burdur belediyesi tarafından düzenlenen “Kent Ormanı’na ağaç dikme töreni yapıldı Akşam da Burdur Belediyesi THM Korusu tarafından Atatürk’ün sevdiği türkülerin yer aldığı bir konser düzenlenecek.  

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.