ATATÜRKÜN BURDUR’A GELİŞİ TÖRENLERLE KUTLANDI

GÜNDEM 06.03.2020 - 18:55, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3091+ kez okundu.
 

ATATÜRKÜN BURDUR’A GELİŞİ TÖRENLERLE KUTLANDI

Burdur Çatalpınar kavşağından Cumhuriyet Meydanı'na kadar "Ata'ya Saygı Yürüyüşü" düzenlendi.
Cumhuriyetin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün yurt gezileri nedeniyle 90 yıl önce şehrin valisi ve ileri gelenleri tarafından Karşılandığı yer olan çatal pınardan başlayan tören de öğrenciler ve askerlerden oluşan kortejin yanı sıra protokol ve vatandaşlar katıldı. Kortej yürüyüşü sırasında halk törene katılan askerleri ve bu törene katılan öğrencileri alkışladı.  Cumhuriyet Meydanı'nda devam eden törende Atatürk Anıtı'na Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye adına çelenk sunuldu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından öğrenci topluluğu Vali Hasar Şıldak’a Türk bayrağı sundu. Vali Hazan Şıldak, aldığı Türk Bayrağını üç kez öperek öğrencilere emanet etti .        GÜNÜN ANLAM VE ÖNEMİ; BAŞKAN ERCENGİZ YAPTI    Burdur’un şeref günü olarak kabul edilen 6 Mart’ta  Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 90 yıl önce Burdur’u onurlandırmasının coşku ve heyecanını bizler bu gün coşku içinde yaşarken, içimiz biraz buruk. 90 yıl önce bizlere miras kalan bu vatan ve Atatürk’ün bizlere bıraktığı mirası korumak için azimle çalışmalıyız. Cumhuriyetin ilanı ile başlayan savaş sonrası toparlanma ve gelişme süreci hız kazanmış bağımsızlığı uğruna meydan okuyan Türkiye Cumhuriyeti gelişmesi yolunda bir mücadele içine girmiştir. Gelişmişlik ve uygarlık adına heyecan ve coşkuyla çalışan Burdur halkı Atatürk’ün 6 Mart 1930’daki bu ziyaretiyle büyük moral kazanmış bu amaç doğrultusunda  ise büyük ivme yakalamıştır. Ülkemizin birlik ve beraberlik içinde daha güzel yarınlara ulaşması ancak bu coğrafyadan fışkıran ruha sahip ve bağımsızlık ülküsü ile mümkündür. Bu anlamlı günün yıl dönümünde her 6 Martta olduğu gibi bugün ve gelecekte gözlerimiz siyasi taktikleri ile öngörüleri, zaferleri ile benzeri olmayan ülkemizin kurucusu “Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ü” arayacaktır   Burdur Valisi Hasan Şıldak, törende yaptığı konuşmada, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Burdur'a gelişinin 90. yıl dönümü kutlamanın sevincini ve gururunu yaşadıklarını söyledi. Atatürk öncülüğünde başlatılan milli mücadelenin varlık mücadelesi olduğunu belirten Şıldak, milli mücadelenin birlik ve dayanışmanın en üst seviyede cereyan ettiği bir gün olduğunu ifade etti.
Burdur Çatalpınar kavşağından Cumhuriyet Meydanı'na kadar "Ata'ya Saygı Yürüyüşü" düzenlendi.

Cumhuriyetin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün yurt gezileri nedeniyle 90 yıl önce şehrin valisi ve ileri gelenleri tarafından Karşılandığı yer olan çatal pınardan başlayan tören de öğrenciler ve askerlerden oluşan kortejin yanı sıra protokol ve vatandaşlar katıldı. Kortej yürüyüşü sırasında halk törene katılan askerleri ve bu törene katılan öğrencileri alkışladı.  Cumhuriyet Meydanı'nda devam eden törende Atatürk Anıtı'na Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye adına çelenk sunuldu.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından öğrenci topluluğu Vali Hasar Şıldak’a Türk bayrağı sundu. Vali Hazan Şıldak, aldığı Türk Bayrağını üç kez öperek öğrencilere emanet etti .

       GÜNÜN ANLAM VE ÖNEMİ; BAŞKAN ERCENGİZ YAPTI

   Burdur’un şeref günü olarak kabul edilen 6 Mart’ta  Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 90 yıl önce Burdur’u onurlandırmasının coşku ve heyecanını bizler bu gün coşku içinde yaşarken, içimiz biraz buruk. 90 yıl önce bizlere miras kalan bu vatan ve Atatürk’ün bizlere bıraktığı mirası korumak için azimle çalışmalıyız. Cumhuriyetin ilanı ile başlayan savaş sonrası toparlanma ve gelişme süreci hız kazanmış bağımsızlığı uğruna meydan okuyan Türkiye Cumhuriyeti gelişmesi yolunda bir mücadele içine girmiştir.

Gelişmişlik ve uygarlık adına heyecan ve coşkuyla çalışan Burdur halkı Atatürk’ün 6 Mart 1930’daki bu ziyaretiyle büyük moral kazanmış bu amaç doğrultusunda  ise büyük ivme yakalamıştır. Ülkemizin birlik ve beraberlik içinde daha güzel yarınlara ulaşması ancak bu coğrafyadan fışkıran ruha sahip ve bağımsızlık ülküsü ile mümkündür. Bu anlamlı günün yıl dönümünde her 6 Martta olduğu gibi bugün ve gelecekte gözlerimiz siyasi taktikleri ile öngörüleri, zaferleri ile benzeri olmayan ülkemizin kurucusu “Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ü” arayacaktır  

Burdur Valisi Hasan Şıldak, törende yaptığı konuşmada, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Burdur'a gelişinin 90. yıl dönümü kutlamanın sevincini ve gururunu yaşadıklarını söyledi.
Atatürk öncülüğünde başlatılan milli mücadelenin varlık mücadelesi olduğunu belirten Şıldak, milli mücadelenin birlik ve dayanışmanın en üst seviyede cereyan ettiği bir gün olduğunu ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.