BAŞKAN ERCENGİZ FASULYE ÜRETİCİLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ

EKONOMİ 23.02.2017 - 10:58, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4040+ kez okundu.
 

BAŞKAN ERCENGİZ FASULYE ÜRETİCİLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Türkiye’nin taze fasulye ihtiyacının yaklaşık yüzde 30’unu karşılayan üreticilerle bir araya geldi.
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Çatağıl, Taşkapı, Çine, Halıcılar ve Yakaköy’den gelen çiftçilerle bir araya geldi. Çatağıl Köyü’nde kahvehanede düzenlenen toplantıya Başkan Ercengiz’in yanı sıra İl Genel Meclis Üyesi Ecevit Alan, Belediye Meclis Üyesi Atam Gülcü, Zabıta Müdürü Şaban Kırcı, köy muhtarları ve fasulye üreticileri katıldı. Fasulye üreticilerinin sorunlarını dinleyen Başkan Ercengiz, fasulye üreticisinin ürünün değerli olabilmesi için Burdur Belediyesi olarak her türlü fedakârlığa hazır olduklarını söyledi. Burdur Merkeze Bağlı İnsuyu ovasında fasulye yetiştiriciliği yaparak Türkiye’nin çeşitli büyük şehirlerine gönderen üreticiler desteklerinden dolayı Başkan Ercengiz’e teşekkür etti.       Türkiye'nin aynı zamanda yörenin fasulye deposu olan İnsuyu Ovasında üreticilere emeklerinin karşılığını alabilmeleri için ortak bir çalışma yapacaklarının sözünü veren, Burdur Belediye Başkanı  Ali Orkun Ercengiz, “Burdur Belediyesi olarak İnsuyu Ovası'nda üretici birliği kurulması ve Burdur olarak güçlü hal sistemini hayata geçirerek üreticimizin korunması ve emeğinin karşılığını alması için ortak bir çalışma yapmamız gerekiyor. Bunan içinde sizlerle bir araya geldik.     Bugüne kadar fasulye üreticisinin ürününün karşılığını almamasından kaynaklanan feryadına kulak verilememişse bu biz yöneticilerin ayıbıdır. Ne kişisel ne de Burdur Belediyesi olarak hiçbir çıkarımız yok. Ülkemizin sorunlarını çözmek veya soruna çözüm aramak çıkar ilişkileri üzerine kurulmamalıdır burada bizim amacımız emek yoğun bir şekilde gece gündüz üretim yapma  kavgasında olan üretimin sorunlarını bilen sizler ile birlikte emeğinizin karşılığını alabilmemiz ve aile ekonomisine hakkınızın karşılığı olan ve sizler ile birlikte çalışan insanların refah düzeyinin yükseltilmesi için daha alternatif pazarların bulunması için çaba göstermeye geldik.    Bu bölgeye yaptığımız ziyaretlerde gördüğümüz emekçimizin, üreticimizin emeğinin ise karşılığını yeterince alamadığını biliyoruz. Tüccar ve pazarlamacı olarak ürününüzü almaya gelen kişiler sizlerin iyi niyetinizi su istimal ederek bu kişilerden paranızı alamadığınızı biliyoruz. Burada sabah ezanıyla başlayıp akşam ezanıyla son bulan emeğinizin karşılığının cebinizde kalmasını istiyoruz. Hep birlikte bu sitemi kuracağız. Günlük 400 ton fasulye üretimi var. 100 günlük süreçte 40 bin ton fasulye üretim yapıyorsunuz. Türkiye'nin çeşitli pazarlarına fasulye ulaştırılıyor. Ortalama değeri 1.5 lira olan fasulyenin fiyatı İstanbul piyasasında 7- 8 liraya kadar yükseliyor. Bu katma değerin Burdur'da kalması, üreticiden tüketiciye olan bu zincirin daha sağlıklı yürütülebilmesi için belediye kontrolü içerisinde yapılmasını sağlayacağız. Fasulyenin buradan çıkması ve tüketiciye ulaşması arasında geçen süreçte üreticimizin 1 yılda ürettiği fasulyenin 3-4 katı parayı aracılar kazanıyor. Doğru bir stratejiyle 8 milyon liralık katma değerin Burdur'da kalmasını sağlayacağız.” dedi  
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Türkiye’nin taze fasulye ihtiyacının yaklaşık yüzde 30’unu karşılayan üreticilerle bir araya geldi.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Çatağıl, Taşkapı, Çine, Halıcılar ve Yakaköy’den gelen çiftçilerle bir araya geldi. Çatağıl Köyü’nde kahvehanede düzenlenen toplantıya Başkan Ercengiz’in yanı sıra İl Genel Meclis Üyesi Ecevit Alan, Belediye Meclis Üyesi Atam Gülcü, Zabıta Müdürü Şaban Kırcı, köy muhtarları ve fasulye üreticileri katıldı. Fasulye üreticilerinin sorunlarını dinleyen Başkan Ercengiz, fasulye üreticisinin ürünün değerli olabilmesi için Burdur Belediyesi olarak her türlü fedakârlığa hazır olduklarını söyledi.

Burdur Merkeze Bağlı İnsuyu ovasında fasulye yetiştiriciliği yaparak Türkiye’nin çeşitli büyük şehirlerine gönderen üreticiler desteklerinden dolayı Başkan Ercengiz’e teşekkür etti.

      Türkiye'nin aynı zamanda yörenin fasulye deposu olan İnsuyu Ovasında üreticilere emeklerinin karşılığını alabilmeleri için ortak bir çalışma yapacaklarının sözünü veren, Burdur Belediye Başkanı  Ali Orkun Ercengiz, “Burdur Belediyesi olarak İnsuyu Ovası'nda üretici birliği kurulması ve Burdur olarak güçlü hal sistemini hayata geçirerek üreticimizin korunması ve emeğinin karşılığını alması için ortak bir çalışma yapmamız gerekiyor. Bunan içinde sizlerle bir araya geldik.

    Bugüne kadar fasulye üreticisinin ürününün karşılığını almamasından kaynaklanan feryadına kulak verilememişse bu biz yöneticilerin ayıbıdır. Ne kişisel ne de Burdur Belediyesi olarak hiçbir çıkarımız yok. Ülkemizin sorunlarını çözmek veya soruna çözüm aramak çıkar ilişkileri üzerine kurulmamalıdır burada bizim amacımız emek yoğun bir şekilde gece gündüz üretim yapma  kavgasında olan üretimin sorunlarını bilen sizler ile birlikte emeğinizin karşılığını alabilmemiz ve aile ekonomisine hakkınızın karşılığı olan ve sizler ile birlikte çalışan insanların refah düzeyinin yükseltilmesi için daha alternatif pazarların bulunması için çaba göstermeye geldik.

   Bu bölgeye yaptığımız ziyaretlerde gördüğümüz emekçimizin, üreticimizin emeğinin ise karşılığını yeterince alamadığını biliyoruz. Tüccar ve pazarlamacı olarak ürününüzü almaya gelen kişiler sizlerin iyi niyetinizi su istimal ederek bu kişilerden paranızı alamadığınızı biliyoruz. Burada sabah ezanıyla başlayıp akşam ezanıyla son bulan emeğinizin karşılığının cebinizde kalmasını istiyoruz. Hep birlikte bu sitemi kuracağız. Günlük 400 ton fasulye üretimi var. 100 günlük süreçte 40 bin ton fasulye üretim yapıyorsunuz.

Türkiye'nin çeşitli pazarlarına fasulye ulaştırılıyor. Ortalama değeri 1.5 lira olan fasulyenin fiyatı İstanbul piyasasında 7- 8 liraya kadar yükseliyor. Bu katma değerin Burdur'da kalması, üreticiden tüketiciye olan bu zincirin daha sağlıklı yürütülebilmesi için belediye kontrolü içerisinde yapılmasını sağlayacağız. Fasulyenin buradan çıkması ve tüketiciye ulaşması arasında geçen süreçte üreticimizin 1 yılda ürettiği fasulyenin 3-4 katı parayı aracılar kazanıyor. Doğru bir stratejiyle 8 milyon liralık katma değerin Burdur'da kalmasını sağlayacağız.” dedi

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.