BAŞKAN ERCENGİZ’İN; İSTİKLAL MARŞININ KABULÜNÜN 99 YILI MESAJI

GÜNDEM 11.03.2020 - 14:01, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3890+ kez okundu.
 

BAŞKAN ERCENGİZ’İN; İSTİKLAL MARŞININ KABULÜNÜN 99 YILI MESAJI

Başkan Ercengiz'in İstiklal Marşı’nın Kabulü’nün Yıl Dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Dolayısıyla Yayınladığı Mesaj
Vatan ve millet sevgisinin abideleşmiş vesikası, kahramanlar destanı İstiklal Marşımızın kabulünün 99. Yılını idrak etmenin haklı gururunu yaşarken, bir karakter abidesi olarak anılan, genç kuşaklar için “model insan” olan milli şairimiz Mehmet Akif ERSOY’ u rahmet ve minnetle anıyoruz.. Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı'yla Ulusumuzun soylu ve yüce yaratılış özelliklerini, duygu ve düşüncelerini en güzel biçimde anlatmış, yurttaşlarımızı ortak düşünce ve değerler düzleminde buluşturmuştur. Aziz milletimiz için bir bağımsızlık beyannamesi olan İstiklal Marşı’mız, bu topraklar üzerinde ilelebet baki kalacak olan devletimizin destansı hikayesini anlatan, birlik ve beraberliğimizden gelen gücümüzü bugüne taşıyan kurucu bir metindir. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazanılan ve tarihin akışını değiştiren bu zafer; birlik ve beraberliğimizi, yurt sevgimizi, özgürlük tutkumuzu dünyaya haykırışımızdır. Kurtuluş Savaşı'yla bağımsızlığımızın anıtı dikilirken, Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı'yla Ulusumuzun soylu ve yüce yaratılış özelliklerini, duygu ve düşüncelerini en güzel biçimde anlatmış, yurttaşlarımızı ortak düşünce ve değerler düzleminde buluşturmuştur. Aziz milletimiz için bir bağımsızlık beyannamesi olan İstiklal Marşı’mız, bu topraklar üzerinde ilelebet baki kalacak olan devletimizin destansı hikayesini anlatan, birlik ve beraberliğimizden gelen gücümüzü bugüne taşıyan kurucu bir metindir. İstiklal Marşı'nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından ulusal marş olarak kabul edilişinin yıldönümünde, başta Yüce Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını, TBMM'de Burdur'u milletvekili olarak temsil eden, değerli şair Mehmet Akif Ersoy'u rahmet ve saygıyla anıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.  
Başkan Ercengiz'in İstiklal Marşı’nın Kabulü’nün Yıl Dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Dolayısıyla Yayınladığı Mesaj

Vatan ve millet sevgisinin abideleşmiş vesikası, kahramanlar destanı İstiklal Marşımızın kabulünün 99. Yılını idrak etmenin haklı gururunu yaşarken, bir karakter abidesi olarak anılan, genç kuşaklar için “model insan” olan milli şairimiz Mehmet Akif ERSOY’ u rahmet ve minnetle anıyoruz..

Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı'yla Ulusumuzun soylu ve yüce yaratılış özelliklerini, duygu ve düşüncelerini en güzel biçimde anlatmış, yurttaşlarımızı ortak düşünce ve değerler düzleminde buluşturmuştur. Aziz milletimiz için bir bağımsızlık beyannamesi olan İstiklal Marşı’mız, bu topraklar üzerinde ilelebet baki kalacak olan devletimizin destansı hikayesini anlatan, birlik ve beraberliğimizden gelen gücümüzü bugüne taşıyan kurucu bir metindir.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazanılan ve tarihin akışını değiştiren bu zafer; birlik ve beraberliğimizi, yurt sevgimizi, özgürlük tutkumuzu dünyaya haykırışımızdır. Kurtuluş Savaşı'yla bağımsızlığımızın anıtı dikilirken, Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı'yla Ulusumuzun soylu ve yüce yaratılış özelliklerini, duygu ve düşüncelerini en güzel biçimde anlatmış, yurttaşlarımızı ortak düşünce ve değerler düzleminde buluşturmuştur. Aziz milletimiz için bir bağımsızlık beyannamesi olan İstiklal Marşı’mız, bu topraklar üzerinde ilelebet baki kalacak olan devletimizin destansı hikayesini anlatan, birlik ve beraberliğimizden gelen gücümüzü bugüne taşıyan kurucu bir metindir.

İstiklal Marşı'nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından ulusal marş olarak kabul edilişinin yıldönümünde, başta Yüce Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını, TBMM'de Burdur'u milletvekili olarak temsil eden, değerli şair Mehmet Akif Ersoy'u rahmet ve saygıyla anıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.