BAŞKAN YUSUF KEYİK’TEN ŞUBAT AYI İHRACAT DEĞERLENDİRMESİ

EKONOMİ 10.03.2020 - 14:52, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3720+ kez okundu.
 

BAŞKAN YUSUF KEYİK’TEN ŞUBAT AYI İHRACAT DEĞERLENDİRMESİ

BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, Şubat ayı ihracatçı firmaların kanuni merkezleri bazında ihracat performansları hakkında değerlendirmede bulundu.
Şubatta en fazla ihracat yapılan sektörün Madencilik Ürünleri olduğunu vurgulayan BUTSO Başkanı Yusuf Keyik: “Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından yayınlanan ‘İhracatçı Firmaların Kanuni Merkezleri Bazında Sektör İhracat Performans” verilerini incelediğimizde 2020 yılı Şubat ayının birinci sektörünün Madencilik Ürünleri olduğunu görüyoruz. Şubatta ilimizde ihracatı en fazla olan ilk 3 sektör: Madencilik Ürünleri, Çimento- Cam- Seramik ve Toprak Ürünleri ile Savunma ve Havacılık Sanayiidir. Burdur’un Şubat ayı ihracat miktarı 9 milyon 749 bin dolardır. Bu rakam bir önceki yılın aynı ayına göre 6,26 daha düşük” şeklinde konuştu. İhracat performans miktarlarını açıklayan Başkan Keyik: “İlimizin Şubat ayında ihracatta ilk sırayı 6 milyon 731 bin dolarla madencilik ürünleri almaktadır. İkinci sırada 917 bin dolarla Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri sektörü, üçüncü sırada da 781 bin dolarla Savunma ve Havacılık Sanayi gelmektedir. İhracatta emeği geçenlere ayrı ayrı teşekkür ediyoruz” dedi.
BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, Şubat ayı ihracatçı firmaların kanuni merkezleri bazında ihracat performansları hakkında değerlendirmede bulundu.

Şubatta en fazla ihracat yapılan sektörün Madencilik Ürünleri olduğunu vurgulayan BUTSO Başkanı Yusuf Keyik: “Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından yayınlanan ‘İhracatçı Firmaların Kanuni Merkezleri Bazında Sektör İhracat Performans” verilerini incelediğimizde 2020 yılı Şubat ayının birinci sektörünün Madencilik Ürünleri olduğunu görüyoruz. Şubatta ilimizde ihracatı en fazla olan ilk 3 sektör: Madencilik Ürünleri, Çimento- Cam- Seramik ve Toprak Ürünleri ile Savunma ve Havacılık Sanayiidir. Burdur’un Şubat ayı ihracat miktarı 9 milyon 749 bin dolardır. Bu rakam bir önceki yılın aynı ayına göre 6,26 daha düşük” şeklinde konuştu.

İhracat performans miktarlarını açıklayan Başkan Keyik: “İlimizin Şubat ayında ihracatta ilk sırayı 6 milyon 731 bin dolarla madencilik ürünleri almaktadır. İkinci sırada 917 bin dolarla Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri sektörü, üçüncü sırada da 781 bin dolarla Savunma ve Havacılık Sanayi gelmektedir. İhracatta emeği geçenlere ayrı ayrı teşekkür ediyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.