BİZ VE YEŞİLOVA HALKI SALDA GÖLÜ’NE EL UZATMIYOR Kİ!

GÜNDEM 15.10.2019 - 11:05, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2327+ kez okundu.
 

BİZ VE YEŞİLOVA HALKI SALDA GÖLÜ’NE EL UZATMIYOR Kİ!

Burdur Valisi Hasan Şıldak’ın İnsuyu mağarası tesislerinin çevre düzenlenesi açılışında, “Salda gölü ve çevresine el sürenin elini kırarlar” açıklaması ilçe de tepki ile karşılandı.
     Burdur Valisi Hasan Şıldak’ın İnsuyu mağarası çevre düzenlemesinin açılışında yaptığı sert konuşma Yeşilova İlçesi’nde aynı şekilde sert tepkiler ile karşılandı. Burdur valisi Hasan Şıldak konuşmasında; salda gölünün özel koruma palanı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından özel koruma palanı ile korunduğunu hatırlatarak Burdur’un geçtiğimiz yıl turizmden önemli bir pay olduğunu Hasan Şıldak “Salda Gölü Cumhurbaşkanımızın onayı ile 18 özel çevre koruma palanı içerisinde olup bu alan içerisinde bu alan içerisinde olan hiçbir yapılaşmaya izin vermiyoruz. Salda gölü çevresine izinsiz bir çivi çakanın elini kurarlar. Bunu ben il valisi olarak söylüyorum diyerek sözlerini sürdürdü.” Burdur Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel, Belediye olarak bize ay sonuna kadar Salda gölü kıyısındaki belediyemize ait tesisleri Kasım ayına kadar verilen izin gereği onlar mühürü vurmadan kapatacağız. Buradaki bütün malzemeleri kendi mülkiyetimiz de bulunan arsamız üzerindeki “Bungalow evlerin olduğu alana taşıyacağız. Şu anda belli değil ama buraya bizim yapacağımız ahşap üzerine tesislere de izin vermeyecekler. Bunun dışında salda gölüne İlçe halkından hiç kimse el sürmemektedir. Burdur Valisi sayın Hasan Şıldak’ın bu sözleri neyi kastederek söylediğini bilemiyorum. Ancak ilçe halkından beş kişinin kendilerinin zarar gördüğünü belirterek mahkeme yolunu seçtikleri bilinmektedir. Onun dışında Ekim ayının 26’sında ilçe halkı ile birlikte bir çalıştay yapacağız ve gerek ilçemizin geleceğini gerek değerlerini masaya yatıracağız. Eylem noktasında şimdilik biz ve ilçe sakinleri herhangi bir çalışma yapmıyoruz. İlçe sakinleri ise salda gölü bugün ortaya çıkmadı. Burada devlet ya da hükümet bir çevre ile ilgili bir felaket gördü ise neden yıllarca burası aklına gelmedi. Korkuteli Denizli Pamukkale yolu yapıldığında buradaki yol güzergahına bir Allah’ın kulu uğramıyordu. Ne zaman burasını “Maldivler” adasının eşdeğeri olarak Belediyemizin gayretleri ve ilçe halkı ile isimlendirmeye başladılar. Buradaki insan hareketleri artmaya başlayınca birilerinin dikkatini çekti. Sahipleri çoğaldı. Kim ne derse desin Yeşilova ve Salda gölü halkın malıdır ifadesini kullandılar.
Burdur Valisi Hasan Şıldak’ın İnsuyu mağarası tesislerinin çevre düzenlenesi açılışında, “Salda gölü ve çevresine el sürenin elini kırarlar” açıklaması ilçe de tepki ile karşılandı.

     Burdur Valisi Hasan Şıldak’ın İnsuyu mağarası çevre düzenlemesinin açılışında yaptığı sert konuşma Yeşilova İlçesi’nde aynı şekilde sert tepkiler ile karşılandı. Burdur valisi Hasan Şıldak konuşmasında; salda gölünün özel koruma palanı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından özel koruma palanı ile korunduğunu hatırlatarak Burdur’un geçtiğimiz yıl turizmden önemli bir pay olduğunu Hasan Şıldak “Salda Gölü Cumhurbaşkanımızın onayı ile 18 özel çevre koruma palanı içerisinde olup bu alan içerisinde bu alan içerisinde olan hiçbir yapılaşmaya izin vermiyoruz. Salda gölü çevresine izinsiz bir çivi çakanın elini kurarlar. Bunu ben il valisi olarak söylüyorum diyerek sözlerini sürdürdü.”

Burdur Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel, Belediye olarak bize ay sonuna kadar Salda gölü kıyısındaki belediyemize ait tesisleri Kasım ayına kadar verilen izin gereği onlar mühürü vurmadan kapatacağız. Buradaki bütün malzemeleri kendi mülkiyetimiz de bulunan arsamız üzerindeki “Bungalow evlerin olduğu alana taşıyacağız. Şu anda belli değil ama buraya bizim yapacağımız ahşap üzerine tesislere de izin vermeyecekler. Bunun dışında salda gölüne İlçe halkından hiç kimse el sürmemektedir.

Burdur Valisi sayın Hasan Şıldak’ın bu sözleri neyi kastederek söylediğini bilemiyorum. Ancak ilçe halkından beş kişinin kendilerinin zarar gördüğünü belirterek mahkeme yolunu seçtikleri bilinmektedir. Onun dışında Ekim ayının 26’sında ilçe halkı ile birlikte bir çalıştay yapacağız ve gerek ilçemizin geleceğini gerek değerlerini masaya yatıracağız. Eylem noktasında şimdilik biz ve ilçe sakinleri herhangi bir çalışma yapmıyoruz.

İlçe sakinleri ise salda gölü bugün ortaya çıkmadı. Burada devlet ya da hükümet bir çevre ile ilgili bir felaket gördü ise neden yıllarca burası aklına gelmedi. Korkuteli Denizli Pamukkale yolu yapıldığında buradaki yol güzergahına bir Allah’ın kulu uğramıyordu. Ne zaman burasını “Maldivler” adasının eşdeğeri olarak Belediyemizin gayretleri ve ilçe halkı ile isimlendirmeye başladılar. Buradaki insan hareketleri artmaya başlayınca birilerinin dikkatini çekti. Sahipleri çoğaldı. Kim ne derse desin Yeşilova ve Salda gölü halkın malıdır ifadesini kullandılar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.