BİZ YEŞİYOVA BELEDİYESİ VE SALDA ÜZERİNDE HAK SAHİBİYİZ

YAŞAM 25.09.2019 - 18:22, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4406+ kez okundu.
 

BİZ YEŞİYOVA BELEDİYESİ VE SALDA ÜZERİNDE HAK SAHİBİYİZ

Burdur- Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel, hiçbir kurum ve kuruluş bize Salda gölü üzerinde yapılacak proje hakkında fikrimizi sormadı
Burdur Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel, devlet kurumlarındaki kopukluk nedeniyle bu güne kadar kimse “Millet” bahçesi konusunda bizim de görüşümüzü almadı. Sizde konu hakkında ne düşünüyorsunuz demediler. Bizim devlete karşı en küçük bir sitemimiz olamaz ama ilgili bakanlıklara sitemimiz bu yöndedir. Biz devletin bir kurumuyuz ve halk adına bize verilen görevi yerine getiriyoruz. Tamam siz hükümetsiniz ve devleti idare eden sizsiniz ama buradan söylüyorum. Bu noktada saygısızlık yapmak istemiyorum. Yeşilova Salda gölünün doğal yapısını bozarsanız, buradaki endemik yapıyı, buradaki doğal bitki örtüsünü kuş yapısı bozulursa Antalya-Korkuteli Çavdır- Pamukkale yolu eskiden olduğu gibi önemli yol olarak hizmet görür Yeşilova Pamukkale yolu ölü istikamet haline gelecektir. Salda gölü doğal haliyle kaldığı sürece buraya insanlar gelecektir. Ancak sabah gelip akşama buradan ayrılmamalı göl kenarına bundan fazla konaklama amaçlı tesisi kaldırmaz onun için göl kıyısında konaklama kaldırılmalıdır. Yurt içinden ve yurt dışından gelen insan sayısı nere de ise Burdur’un tüm ilçelerine gelen insan sayısından daha fazladır. Yıl içinde 2 milyon 300 bin Burdur’a Turist gelmiş bunun 65’i ise Salda gölüne gelmiş Burdur gerçekten Salda gölü ile bu konuda çok önemli bir ivme yakaladı. Gölün kirlenmesinde önemli bir faktör olacak bu “Millet Bahçesi” Projesi asla göl kenarında olmamalıdır. Mutlaka gölden soyutlanmalıdır. Bu ilçede TOKİ tarafından elde tutulmak istenen stok arsa alanları var. Bakın Yeşilova merkez de Salda da ve Niyazlar köyünde Düden de Doğan baba köyünde ve bir çok yerde arsaları yerleri bulunmamaktadır. Bunun ötesinde Orman plajında siz beton ağırlıklı bina yapıyorsunuz. Salda gölü korunmalıdır. Ama korunurken yerel yönetimle birlikte korunmalıdır. Buraya çivi bile çakılmamalıdır. Burası asla Ankara’dan korunmaz alınacak önlemler ile olmayacağını biz defalarca söyledik. Şu ana kadar yapılan çalışmalar buradan kazanılacak rant üzerine gidiyor. Salda Gölü kıyısında Belediye olarak bizim de bir işletmemiz var. Bu işletme elden gidecek diye korkuyordum. Ama “Millet Bahçesi” adı altında salda gölü kıyısına yapılacak projelerin sıkıntılarını anladıkça benim korkum “göl elden gidecek” korkusuna dönüşmeye başladı. Bu projeyi gördük inceledik ve gördük. Kıyı kenar şeridinden 500-600 metre ilerisi asfalt geçiyor  bu proje halata geçerse beyaz kumsalda bir şeyler olacaktır. Bizim de burada tapulu arsaların olduğu bilinmektedir. Oradaki projenin iptal edilmesi halinde bizde belediye olarak tesisleri şehir merkezine çekeriz. Bu projeleri 4-5 kilometre uzağa taşıyalım. Görüldü ki her yıl Salda gölü kıyısına milyonun üzerinde ziyaretçi gelecek geçmişte 50-60 bin dolayında ziyaretçi ile göl bunu kaldırabiliyordu. Bize düşen geçmişten gelen bu değeri gelecek kuşaklara aktarmak ve bu şekilde çocuklarımıza ve torunlarımıza bırakmaktır.
Burdur- Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel, hiçbir kurum ve kuruluş bize Salda gölü üzerinde yapılacak proje hakkında fikrimizi sormadı

Burdur Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel, devlet kurumlarındaki kopukluk nedeniyle bu güne kadar kimse “Millet” bahçesi konusunda bizim de görüşümüzü almadı. Sizde konu hakkında ne düşünüyorsunuz demediler. Bizim devlete karşı en küçük bir sitemimiz olamaz ama ilgili bakanlıklara sitemimiz bu yöndedir. Biz devletin bir kurumuyuz ve halk adına bize verilen görevi yerine getiriyoruz. Tamam siz hükümetsiniz ve devleti idare eden sizsiniz ama buradan söylüyorum. Bu noktada saygısızlık yapmak istemiyorum. Yeşilova Salda gölünün doğal yapısını bozarsanız, buradaki endemik yapıyı, buradaki doğal bitki örtüsünü kuş yapısı bozulursa Antalya-Korkuteli Çavdır- Pamukkale yolu eskiden olduğu gibi önemli yol olarak hizmet görür Yeşilova Pamukkale yolu ölü istikamet haline gelecektir.

Salda gölü doğal haliyle kaldığı sürece buraya insanlar gelecektir. Ancak sabah gelip akşama buradan ayrılmamalı göl kenarına bundan fazla konaklama amaçlı tesisi kaldırmaz onun için göl kıyısında konaklama kaldırılmalıdır. Yurt içinden ve yurt dışından gelen insan sayısı nere de ise Burdur’un tüm ilçelerine gelen insan sayısından daha fazladır. Yıl içinde 2 milyon 300 bin Burdur’a Turist gelmiş bunun 65’i ise Salda gölüne gelmiş Burdur gerçekten Salda gölü ile bu konuda çok önemli bir ivme yakaladı. Gölün kirlenmesinde önemli bir faktör olacak bu “Millet Bahçesi” Projesi asla göl kenarında olmamalıdır. Mutlaka gölden soyutlanmalıdır. Bu ilçede TOKİ tarafından elde tutulmak istenen stok arsa alanları var. Bakın Yeşilova merkez de Salda da ve Niyazlar köyünde Düden de Doğan baba köyünde ve bir çok yerde arsaları yerleri bulunmamaktadır. Bunun ötesinde Orman plajında siz beton ağırlıklı bina yapıyorsunuz.

Salda gölü korunmalıdır. Ama korunurken yerel yönetimle birlikte korunmalıdır. Buraya çivi bile çakılmamalıdır. Burası asla Ankara’dan korunmaz alınacak önlemler ile olmayacağını biz defalarca söyledik. Şu ana kadar yapılan çalışmalar buradan kazanılacak rant üzerine gidiyor. Salda Gölü kıyısında Belediye olarak bizim de bir işletmemiz var. Bu işletme elden gidecek diye korkuyordum. Ama “Millet Bahçesi” adı altında salda gölü kıyısına yapılacak projelerin sıkıntılarını anladıkça benim korkum “göl elden gidecek” korkusuna dönüşmeye başladı. Bu projeyi gördük inceledik ve gördük. Kıyı kenar şeridinden 500-600 metre ilerisi asfalt geçiyor  bu proje halata geçerse beyaz kumsalda bir şeyler olacaktır. Bizim de burada tapulu arsaların olduğu bilinmektedir. Oradaki projenin iptal edilmesi halinde bizde belediye olarak tesisleri şehir merkezine çekeriz. Bu projeleri 4-5 kilometre uzağa taşıyalım. Görüldü ki her yıl Salda gölü kıyısına milyonun üzerinde ziyaretçi gelecek geçmişte 50-60 bin dolayında ziyaretçi ile göl bunu kaldırabiliyordu. Bize düşen geçmişten gelen bu değeri gelecek kuşaklara aktarmak ve bu şekilde çocuklarımıza ve torunlarımıza bırakmaktır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.