BURDUR 2. YÖRÜK GÖÇÜ VE YARENİ 14 NİSAN DA YOLA ÇIKACAK

KÜLTÜR 25.02.2019 - 14:10, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3953+ kez okundu.
 

BURDUR 2. YÖRÜK GÖÇÜ VE YARENİ 14 NİSAN DA YOLA ÇIKACAK

Burdur geleneksel 2. Yörük göçü ve yareni için çalışmaların başladığını açıklayan “Burdur Yörük Kültür Derneği” YÖRKAYDER, Başkanı Alaattin Kalkan yapılacak etkilik hakkında bilgi verdi.
Burdur “Yörük Kültür Derneği “YÖRKAYDER” Başkanı Alaattin Kalkan, Yaptığı açıklamada; “ geçtiğimiz yıl birincisini yaptığımız temsili, “Yörük Göçü ve Yaren” programını bölge kültürünün unutulmaması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla ikincisini düzenleyeceğiz. Kültürümüzün sürdürülmesi ve ikinci kez yapacağımız etkinliklere de büyük destek veren Burdur Yörük “İlbeyi” Mehmet Cadıl Ağabeyimizin Burdur Valisi Hasan Şıldak beyin teşvik edeci ve birleştirici tavsiyeleri etkili oldu. Bu yıl ikincisi yapılacak olan, 2. Yörük göçü ve yaren etkinliği 14. Nisan tarihinde start alacak. Geçen yıl olduğu gibi 14 Nisan 2019 Pazar günü saat 12.00 de Çatalpınar mevkisinden önde Develer, Koyun, Keçi sürüleri, atlı oba beyleri, kepenekli çobanlar ve korteje katılanlar yer alacaktır. İnönü bulvarı köprü başı gazi caddesini katiben uzay çatı altına gelinecek. Uzay çatı altında kurulacak Yörük çadırı içinde eskiden kullanılan materyallerin yer alacağı materyaller yer alacaktır. Bu yıl etkinliklerimiz arasında halk oyunlarının yanında; uzun kış gecelerinde Yörükler arasında oynanan kültürümüzün olmazsa olmazı “orta oyunu” yer alacaktır ayrıca yaren programında yöremizin Türk halk Müziği sanatçıları, Sipsi, Cura, Kabak kemane ve sazlar eşliğinde yöre türkülerini seslendirmek için Türk Halk müziğinin 20 sanatçısı sahne alacaktır. İl içinden ve il dışından misafirlerimizin ve davetliler Yaren gecemizde yer alacaklardır. Burdur halkının da etkinliklere katılması için çalışmalarımız sürecektir.    
Burdur geleneksel 2. Yörük göçü ve yareni için çalışmaların başladığını açıklayan “Burdur Yörük Kültür Derneği” YÖRKAYDER, Başkanı Alaattin Kalkan yapılacak etkilik hakkında bilgi verdi.

Burdur “Yörük Kültür Derneği “YÖRKAYDER” Başkanı Alaattin Kalkan, Yaptığı açıklamada; “ geçtiğimiz yıl birincisini yaptığımız temsili, “Yörük Göçü ve Yaren” programını bölge kültürünün unutulmaması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla ikincisini düzenleyeceğiz. Kültürümüzün sürdürülmesi ve ikinci kez yapacağımız etkinliklere de büyük destek veren Burdur Yörük “İlbeyi” Mehmet Cadıl Ağabeyimizin Burdur Valisi Hasan Şıldak beyin teşvik edeci ve birleştirici tavsiyeleri etkili oldu.

Bu yıl ikincisi yapılacak olan, 2. Yörük göçü ve yaren etkinliği 14. Nisan tarihinde start alacak. Geçen yıl olduğu gibi 14 Nisan 2019 Pazar günü saat 12.00 de Çatalpınar mevkisinden önde Develer, Koyun, Keçi sürüleri, atlı oba beyleri, kepenekli çobanlar ve korteje katılanlar yer alacaktır. İnönü bulvarı köprü başı gazi caddesini katiben uzay çatı altına gelinecek. Uzay çatı altında kurulacak Yörük çadırı içinde eskiden kullanılan materyallerin yer alacağı materyaller yer alacaktır.

Bu yıl etkinliklerimiz arasında halk oyunlarının yanında; uzun kış gecelerinde Yörükler arasında oynanan kültürümüzün olmazsa olmazı “orta oyunu” yer alacaktır ayrıca yaren programında yöremizin Türk halk Müziği sanatçıları, Sipsi, Cura, Kabak kemane ve sazlar eşliğinde yöre türkülerini seslendirmek için Türk Halk müziğinin 20 sanatçısı sahne alacaktır. İl içinden ve il dışından misafirlerimizin ve davetliler Yaren gecemizde yer alacaklardır. Burdur halkının da etkinliklere katılması için çalışmalarımız sürecektir.
 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.